Pientä välipäivien väsymystä ilmassa. Aika monella muullakin muualta pääkaupunkiseudulle muuttaneella voi olla sama juttu, että jouluna suhataan ympäri Suomea tapaamassa isovanhempia ja sukulaisia. Muistaakseni mekään ei olla vietetty yhtään joulua omassa kodissa koskaan.

Tänäkin jouluna tämä reissurumba oli meillä tiedossa ja yritin laittaa kotia jouluisaksi ajoissa. Nyt sitten poissaolessa on varmaan kuusi varistanut neulasensa, valkoinen amaryllikseni ja tulppaanini nuupahtaneet ja pöly laskeutunut lattialle. Saas nähdä. En silti näe sitä vaihtoehtoa mahdolliseksi, että antaisimme leskeksi jääneiden vanhempiemme viettää juuri joulua, vuoden lämminhenkisintä juhlaa, yksin kodeissansa. Kiitollisena siitä, että kuitenkin saamme pitää heidät vielä luonamme ja lapset saavat viettää aikaa heidän kanssaan.

Välillä kateellisena katson muiden lomakuvia ulkomailta, mutta ehkä ne huvit saavuttavat meidänkin perheen vielä tulevaisuudessa. Viikon reissun jälkeen, kun olemme laittaaneet ruokaa, siivonneet, hoitaneet kahden vanhuksen asioita, järjestäneet lomakivaa omille lapsille sekä ajaneet vajaa kaksituhatta kilometriä, palaamme luultavasti väsyneempinä kotiin kuin lähtiessä.

Kuopuksemme kaatoi heti jouluaattoaamuna kuuden aikaan vaarinsa luona kuusen, kun yritti uteliaana kurkotella ja siirrellä tontun yön aikana tuomia paketteja, kuusenjalasta kaatunut vesi saavutti paketit aika nopeasti.... Vauhtia riitti siis joulunakin, mutta vahinkohan se toki oli...

Ihana tulla kotiin loppuviikosta! Rakkaat naapurit ja hälyttimet siellä pitävät siihen asti meidän talosta huolta! 

Kommentit (4)

jouluttaja
5/4 | 

Oi ja voi, niin hyvä kirjoitus! Olen miettinyt tuota otsikon kysymystä aika tinkaan tänä jouluna. On niin ristiriitaista, että vaikka tottakai haluaa nähdä kaikkia sukulaisia, niin sitten sitä tekee oman jaksamisen kustannuksella. Ja kyllä, mekin on nyt oman kodin lisäksi siivottu ja laitettu ainakin kolmessa muussakin kodissa. Odotan innolla kotiinpääsyä, vaikka kaiken väsymyksen ja hulinan keskellä olen myös suunnattomasti nauttinut perheidemme tapaamisesta. Ja niin, kyllä täälläkin katsellaan hieman kateellisesti joidenkin rentoja ulkomaan-jouluja, tai jouluja jolloin "ei muuten lähdetty mihinkään". Silti, saattaisi itsellä olla hyvinkin omituista, jos oma joulu joskus olisikin tuontyylinen; rento ja helppo... En tiedä! Hyvää uutta vuotta teille!

Karin // Tunne tilat
7/4 | 

Tiedätkö, miten mä olen joskus miettinyt kuinka helpolla pääsevätkään ne, jotka lähtevät muualle viettämään joulua eikä tarvitse niin siivota ja laittaa kotia + joulua. En kadehdikaan enää. Meillä vietetään joulua, mutta vähän nyyttäriperiaatteella. Kaikkea ei siis tarvitse tehdä itse, eivätkä vieraatkaan odota passaamista :) Mutta joskus houkuttaisi lähteä jonnekin ihan muualle muiden passattavaksi :) 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla