Keittiöpostauksessa näkyikin tämä Pinosta ostettu paperipussi mustan seinän vieressä, siihen se on jäänyt nököttämään, kun talonväki miettii, miten ihmeessä tämän kierrätyspuolen omakotitalossa oikein hoitaisi. 
Entisenä kerrostaloasukkaana sitä muistelee haikeana, miten omasta pihasta löytyi sen seitsemän sortin jäteastiat, mihin sai lajiteltu kaikki jätteet. Nyt edelleenkin halua löytyisi, mutta käytäntö... Autottomalle se on tehty tosi vaikeaksi ja toisekseen, missä säilyttää kaikki ne sorttimentit, mitä kierrättäisi? 
Toistaiseksi meillä pyörii tiskipöydän alla olevissa roska-astioissa lasit ja metallit, ahdasta on, kartongit olen laittanut tuohon paperipussiin ja toiseen erilaiseen pussukkaan paperit. Miehen mielestä tuollaisia kivannäköisiä graafisia pussukoita voisi olla enemmänkin esillä, itse haluaisin kaiken piiloon. Mitens teillä muilla, missä ja miten säilytätte roskia odottamassa poisvientiä? Tai jaksaako omakotitalossa edes kierrättää?

Kommentit (6)

7/6 | 

Meillä kierrätetään lähes "kaikki" ja se vie kyllä tilaa! Varsinkin kun on iso perhe, niin kaikkea tulee vielä aika paljon, vaikka toki koetan tietoisesti pitää jätteen määrää pienenä. Uuteen keittiöön tuli tästä syystä kaksi roskiskaappia, että mahtuu paremmin roskat, pahvit, lasit, metallit, pullot, paperi ja biojäte :-D

8/6 | 

Moi Lyde! Voihaan kääk, meidän täydellinen keittiö ei olekaan täydellinen :D Täytynee kesäprojektina järjestellä johonkin kohtaan kaapista astioita kiertoon ja tilaa roskien hetkelliseen säilyttämiseen, sen verran paljon vaivaa tämä asia.

9/6 | 

Me laitettiin kierrätyskaappi kodinhoitohuoneeseen: suosittelen lämpimästi, jos joku kaappi siellä vielä vapaana! Etenkin kartongin kierrätys on hurjan paljon (silmää) miellyttävämpää, kun maitopurkit eivät ole kuivumassa keittiöaltaassa. Yhdessä khh kaapissa on pienet roskikset lasille, metallille ja kartongille, lehdet kerätään paperipussiin yhteen hyllykaappiin ja siihen viereen tyhjät pullot. Kaikki tasaisin väliajoin mukaan kauppakäynnille, ja uusi kierrätysrumba käyntiin :D

Meillä asiaa toki helpottaa se, että khh on ihan keittiön vieressä... Mutta tyylikäs tuo pussi ainakin on!

10/6 | 

Omakotitalossahan se vasta kierrättää kannattaakin kun voi sillä vaikuttaa omiin jätekustannuksiin.
Me kierrätetään myös kaikki, omiin roskiksiin ei mene kuin muovi ja sitten kierrätyskelpaamaton, esim. risaiset kengät. Keittiössä on muut keräysastiat paitsi sanomalehdet kerään työhuoneeseen kassiin.
Energiajäteauto käy kerran kuussa ja sekajäteauto kolmen kuukauden välein. Energiassa voisi olla pitempikin tyhjennysaikaväli, mutta sitten alkaa jo muovipurkit haisemaan jos niitä ei huuhtele mitä en tee. Biojäte kompostoidaan itse.

11/6 | 

Mä raivasin tilaa yhteen keittiönkaappiin kartongeille, metallille ja lasille tässä välissä, alkoi sen verran ärsyttää, enää paperikierrätys ja tyhjät pullot on näkösällä. Meillähän se khh sijaitsee lisäsiivessä ja se on kokonaan vielä rakentamatta... Katsotaan sitten aikanaan, onko khh ylipäätään liian kaukana keittiöstä kierrättämistä ajatellen.

12/6 | 

Meidän talonelikossa kierrätetään omiin yhteisiin roskiksiin sekajäte ja biojäte, muut pitäisi kierrättää HSY:n kierrätyspaikkoihin. Muovinkin voisi viedä sinne, ei tarvitsisi laittaa omaan roskikseen. Meillä kun ei ole autoa, toistaiseksi viedään Jopolla kierrätyspisteisiin lasi, metalli, kartonki ja paperi. Teillä tuntuu olevan systeemit hyvin hallussa, hyvä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla