Tätähän sinne messuille mentiin katsomaan ja tässä se nyt on, Lotta Agatonin suunnittelema trendiosasto. Osasto oli tällä kertaa meillä Suomessakin muodikas KOTI eli siinä oli sisustettuna kodin eri tiloja. Tiloista olohuone oli oma suosikkini ja se kuvastaa messujen tämän vuotista antia muutenkin: muodissa ovat nyt maanläheiset, puuteroidut, harmaanruskeat ja ihon sävyt, sametti niin sohvissa kuin paksuissa verhoissa ja luonnonläheisyys, luonnolliset materiaalit. Tai ne minä ainakin parhaiten bongasin, kun miellyttävät silmääni.

Vaaleanpunaista ja punaisen sävyjä oli edelleen paljon ja siinä suhteessa toivoisin jo vähän uusia tuulia trendiväreihin. Joku valaisi minua, että isot valmistajat uskaltavat kyllä nyt vasta valita vaaleanpunaisen mainstream-tuotteisiin, koska nyt vasta kuluttajat alkavat osata ostaa niitä. Pitkä matka on messuilla esitellyllä trendivärillä oikeasti sinne tavallisen sisustajan kotiin.

Lotan osastolla oli Hayn uudet Palissade-metallituolit. Ne on tuolit, joita olen katsellut jo pidempään sillä silmällä meidän terassille, pari tuollaista mustana sopisi meille täydellisesti. "Puutarhassa" oleva kevyt lasiovellinen kaappi on Ferm Livingin uutuus. Osastolla olisi saanut olla esite, jossa olisi kirjattuna valmistajatiedot, ne ei nyt jääneet muistiin.

Tuttua ja ajankohtaista osastolla oli yhden tilan sisustaminen yhdellä värillä ja sen sävyillä eli makuuhuoneessa oli käytetty punaista ja keittiön kiintokalusteet ja seinät olivat samaa väriä eli beigeä. Tätä sävy sävyyn-tapaa suosin omissakin suunnitteluprojekteissa.

Odotin ehkä vähän upeampaa osastoa, jotenkin tämä jäi minulle arkiseksi ja yllätyksettömäksi. Kaunis ja hyvin tehty kyllä, mutta tuliko kylmät väreet, no eipä. Odotukset on aina niin korkealla! Tuli vähän sellainen fiilis, että olisin osannut tuon itsekin suunnitella :) Suunnittelin viime syksynä Habitareen KODIN, tänä vuonna saman osaston Habitareen suunnittelee Pentagon Design.

Matkaseurueestani messuilta ovat bloganneet Sanna, Maire ja tietysti Jonna, käykäähän lukemassa!

Kokoan itsekin vielä myöhemmin toisen kuvakoosteen messuilta.

 

 

 

Kommentit (2)

EmmaK
3/2 | 

Kiva katsoa suomalaisesta blogista kuvia messuista! Muistatko mistä nuo mahtavat isot ruukut oli hommattu tähän Lotta Agatonin osastolle? 

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
4/2 | 

Moi, en yhtään tiedä, valitettavasti. Olisi ollut kiva saada tuotelistaus mukaan, nyt se oli vain siinä seinällä luettavissa. Olisi pitänyt tajuta valokuvata se lista...!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla