Kirjoitukset avainsanalla inspiraatio

 

Minulla on epävirallisena loppuelämän tavoitteena vierailla kaikki Alvar Aallon suunnittelemat kohteet Suomessa :) Tänä viikonloppuna tarjoutui mahdollisuus päästä Paimion Parantolaan Sisustusterapiaa-yhdistyksen kautta, lähdin tietysti ilman muuta mukaan, kun kimppakyytikin järjestyi! Tällä yhdistyksellä kävimme myös Villa Maireassa keväällä, siellä ei valitettavasti saanut kuvata. Muut kohteet löydät blogistani tunnisteella Alvar Aalto.

Paimion Parantolan tarinaa ja historiaa en ala tähän kirjoittamaan, lue lisää Parantolan omilta sivuilta. Itselleni hämmästyttävää oli, miten vähän Aallon suunnittelemia alkuperäisiä irtokalusteita siellä enää oli nähtävillä. Viimeiset oli laitettu vaijereilla kiinni, etteivät lähde enää kävelemään sieltä, hui! 

Kalusteiden sijaan keskityin siis ihailemaan valaisimia, itse tilaa, sen pyöristettyjä muotoja, värivalintoja, valon kulkua tiloissa. Nämä kaikki Aalto oli tarkkaan miettinyt, että potilaiden parantuminen edityisi parhaalla mahdollisella tavalla. Kuuluisa parantolaan suunniteltu Paimio-tuolikin on suunniteltu niin, että siinä istuessa keuhkoilla on paras mahdollisuus saada ilmaa sisäänsä.

Meillä oli myös todella mielenkiintoinen Magnimundin opastus, ilman sitä tuo kierros ei olisi ollut mitään! 

Suosittelen vierailemaan, jos vain mahdollista. Parantolan tulevaisuushan on auki, se on myynnissä, toivottavasti kaikki järjestyisi parhain päin.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Uusi taidemuseo Amos Rex on parasta pitkään aikaan Helsingissä! Hienosti sulautettu vanhaan ja säilytetty vanhaa.

Ensi viikolla koululaisten syyslomalla pääsemme sinne vihdoinkin yhdessä poikien kanssa vierailemaan. Kovasti odotan myös Sisustustoimittajien vierailua sinne parin viikon päästä, jolloin tilan suunnitelleen Arkkitehtitoimisto JKMM:n Päivi Meuronen tulee meille kertomaan itse suunnittelusta lisää!

Suosittelen!

Kommentit (0)

 

Viime päivinä olemme saaneet nauttia jo muutamasta pilvisestäkin päivästä, tuntuu tosi ihanalle! Pikkuhiljaa suunnittelutyöt paketoituvat sellaiseen muotoon, jonka voi asiakkaallekin näyttää. Siitä on hyötyä, että on useampi suunnittelutyö yhtä aikaa käynnissä, jonkun verran voi samoja materiaaleja käyttää niissä. Jokainen kohde tietysti on silti aina omanlaisensa.

Teen kotona joko lattialle tai kaapin päälle asetelmia asiakkaittain. Fiilistelen niitä jonkin aikaa, että olen varma ehdotuksestani.

Onnellinen ja kiitollinen siitä, että minulla on ihanat ja "omannäköiset" asiakkaat, joille saan ehdottaa kaikkea kaunista <3 !

 

 

Kommentit (1)

 

Perheemme pään Jarin suku on Pohjanmaalta ja kävimme siellä viimeksi keväällä. Samalla reissulla kävimme autolla kurkistamassa vähän viime kesän asuntomessualuetta Seinäjoella. Messualueen tuntumassa on aivan käsittämättömän hieno näköalatorni, arkkitehtitoimisto Oopeaan suunnittelema.

Alan olla tämän toimiston kohteiden suuri fani, olen käynyt niissä Kärsämäen paanukirkossa kolmisen vuotta sitten silloin tietämättä kenen suunnittelema se oli, mutta oli kyllä niin vaikuttava kokemus, että meinaamme tehdä sinne pyhiinvaellusretken vielä uudestaan. 

Noin viikko sitten kävimme lasten kanssa Island Hopping-saariretkellä Helsingin edustalla, kävimme myös Lonnassa. Sinne rakentuu tämän toimiston komea yleinen hirsisauna, jota pääsimme ihastelemaan vain kiertelemällä sitä ulkoapäin. Sehän avautuu merelle päin, josta sitä on hankala päästä näkemään.

Mutta siis näköalatornissa pääsimme käymään koko perheen voimin ja myös pojat olivat ihan innoissaan. Tuollahan saa vapaasti kulkea, se on turvallinen, vaikka nousee aika korkeallekin. Näkymät on upeat veden ylle, mutta upeampi kokemus minusta on kokea itse rakennus, se tuoksuu puulle ja tuntuu hyvälle. Sisällä on tuollainen hauska periskooppi- peilijuttu, josta torni on saanut nimensäkin.

Suosittelen käymään!

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram