Kirjoitukset avainsanalla Stockholm Designweek

 

Pieni pomppaus messuilta seuraavan päivän kaupunkitapahtumiin. Tämä tanskalaisen Norm Architects-toimiston luoma näyttely ruotsalaiselle Duxille oli tosi kaunis. Levollinen, rauhoittava, seesteinen, laadukas ja kauniin värinen. Toimsito suunnittelee Duxille myös kalusteita, joista ensimmäisenä lanseerattiin tuo kuvissa näkyvä puinen sängynpääty.

Yövyimme Jonnan kanssa Hotel Diplomatissa, jossa oli leveät Duxin sängyt, olipa muuten ihanat nukkua!

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Mitä jäi mieleen Tukholman huonekalumessuilta? Osa kollegoista väittää mustavalkoisen kuolleen ja värien tulevan, osa vannoo skandinaavisemman ja vaaleamman ilmeen tulevan ja myös pysyvän. Onko minimalismin aika ohi, onko runsas ja värikäs maksimaalisuus nyt se juttu? Jokainen varmasti katsoo omalta kantiltaan, hakee niitä asioita mistä innostuu, ei osaa katsoa yleisellä tasolla eikä ulkopuolisena, tunteet on vahvasti mukana.

Ehdottomasti en minäkään osaa analysoida antia messuilta mitenkään järjestelmällisesti. Nyt katseeni löysi aiempaa vuosia enemmän ruskeaa, himmeää ja tyylikästä hohdetta isoissa matoissa, konjakkiruskeaa ja mattaista nupukkinahkaa sohvissa ja tuoleissa, pyöristettyjä muotoja, kepeitä kapeita jalkoja kalusteissa, pähkinänsävyistä puuta sekä paljon samettiverhoja!

 

Kommentit (0)

 

Tosi mukavat 3 päivää Tukholmassa takana kollegani Jonnan kanssa! Vaikka messutkin olivat hyvät, tasokkaat ja kiinnostavat, messuretken parasta antia oli messujen jälkeinen kaupunkipäivä sisustusväkeä varten pystytetyissä näyttelyissä, olen vieläkin ihan fiiliksissäni päivästä. Ihan kaikkiin paikkoihin ei ehditty, mihin oli aikomus, koska etäisyydet, mutta parhaat esittelen teille täällä blogissa parissa eri postauksessa. 

Inspiroidun helpoiten arkkitehtuurista, tiloista, pinnoista ja väreistä, en enää niinkään itse tavaroista tai huonekaluista.

Lotta Agaton Spaces for Dux-näyttely oli kaunis - taattua Agaton-stailausta perinteikkäälle ruotsalaiselle valmistajalle Duxille. Hän oli myös kuratoinut näyttelyn värityksen, kalusteiden verhoilukankaat, niiden väritykset ja materiaalit.

Paikalla oli myös kuuluisa ruotsalainen muotoilutrio Claesson-Koivisto-Rune, joka oli suunnittellut Duxille sängynpäätyjä, sohvan, nojatuolit ja kauniit, persoonalliset sivupöydät. 

Erityisen kiinnostavat puitteet näyttelylle antoi kuitenkin komea Scenkonstmuseet eli Näyttämötaiteen museo. En heidän sivuiltaan löytänyt, kuinka vanha itse rakennus on, mutta vanha! Museon seinien sisäväri on vaaleanpunainen, mikä antoi oman mausteensa näyttelylle.

Kävin vaihtamassa myös muutaman sanan Agatonin kanssa, jännittävää :) 

Näyttely oli yksinkertaisesti kaunis, siitä jäi hyvä mieli!

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram