Kerroin täällä blogissa aiemmin, että olimme Sisustustoimittajien kanssa Rovaniemellä huhtikuun alussa.

Siellä vierailimme kuuluisalla paikallisella puukkotehtaalla Marttiinilla, jossa oli tosi mielenkiintoista nähdä, kuinka monesta eri työvaiheesta, käsintehtävistä pienistä yksityiskohdista ja erilaisista materiaaleista koostuu niinkin tuttu esine kuin puukko. Taitaa meilläkin kotona lapsuudenperheessä olla muutamat tämän valmistajan puukot, joita siellä käytettiin ainakin kalanperkuuseen.

Koska monikaan kotikokki ei tiedä, että Marttiini valmistaa myös keittiöveitsiä, saimme kotiin vietäviksi jokainen oman Kitchen Vintro Santoku-veitsen, joka on tosi hyväntuntuinen ja terävä yleisveitsi, todella hyvä erityisesti isojen kasvisten kuten bataatin pilkkomiseen. Kannattaa katsoa veitsen linkistä myös huippukokki Kari Aihisen video, siitä näkee hyvän mm. oikeaoppisen leikkuutavan.

Tällä ammattilaistason veitsellä työskennellessä tuntee olevansa vähän parempi kokki kuin allekirjoittanut ainakaan on, mutta eipä anneta sen haitata. Meillä oli tänään tarkoitus olla lounaaksi uusia perunoita ja kylmäsavulohta, mutta perunoitapa ei lähikaupassa ollutkaan. Lohta oli jo hankittu, niin lennosta resepti vaihtui tuorepuristetun limen mehulla höystetyksi lohipastaksi ;)

Uusi keittiöpyyhkeemme on Lapuan Kankureiden kaunis Lastu, tällaiset kauniit ja laadukkaat käyttöesineet kyllä ilahduttavat aina.

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Rakennusblogi, joka on välillä myös sisustusblogi, käsittelee Helsinki-pientaloprojektiamme. Sisustussuunnittelija ja -toimittaja Piia ja valokuvausta harrastava AD Jari rakennuttivat perheelleen Kastellin pakettitalon Pohjois-Helsinkiin. Blogissa nähdään, miten peruspaketista saadaan ihan omannäköinen kokonaisuus.
Seuraa meitä

Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat