Kerroin täällä blogissa aiemmin, että olimme Sisustustoimittajien kanssa Rovaniemellä huhtikuun alussa.

Siellä vierailimme kuuluisalla paikallisella puukkotehtaalla Marttiinilla, jossa oli tosi mielenkiintoista nähdä, kuinka monesta eri työvaiheesta, käsintehtävistä pienistä yksityiskohdista ja erilaisista materiaaleista koostuu niinkin tuttu esine kuin puukko. Taitaa meilläkin kotona lapsuudenperheessä olla muutamat tämän valmistajan puukot, joita siellä käytettiin ainakin kalanperkuuseen.

Koska monikaan kotikokki ei tiedä, että Marttiini valmistaa myös keittiöveitsiä, saimme kotiin vietäviksi jokainen oman Kitchen Vintro Santoku-veitsen, joka on tosi hyväntuntuinen ja terävä yleisveitsi, todella hyvä erityisesti isojen kasvisten kuten bataatin pilkkomiseen. Kannattaa katsoa veitsen linkistä myös huippukokki Kari Aihisen video, siitä näkee hyvän mm. oikeaoppisen leikkuutavan.

Tällä ammattilaistason veitsellä työskennellessä tuntee olevansa vähän parempi kokki kuin allekirjoittanut ainakaan on, mutta eipä anneta sen haitata. Meillä oli tänään tarkoitus olla lounaaksi uusia perunoita ja kylmäsavulohta, mutta perunoitapa ei lähikaupassa ollutkaan. Lohta oli jo hankittu, niin lennosta resepti vaihtui tuorepuristetun limen mehulla höystetyksi lohipastaksi ;)

Uusi keittiöpyyhkeemme on Lapuan Kankureiden kaunis Lastu, tällaiset kauniit ja laadukkaat käyttöesineet kyllä ilahduttavat aina.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla