Tällä viikolla tosiaan alkoi meidän talolla betonipintojen laitto. Meillä kun on ollut tuon budjetin kanssa vähän vaikeutta koko ajan (ei sen hallinnan kanssa, vaan joidenkin yllättävien ylimenojen, joita on sitten jouduttu kompensoimaan muualla), jännitin loppuun saakka, saanko ne kauan haaveilemani betonikylppärit, ne on minusta kuitenkin vahvasti meidän juttu, olisin ollut todella pettynyt muuhun kompromissiratkaisuun. Monen mietinnän jälkeen päätimme panostaa yksittäisenä hankintana aika arvokkaaseen betonipinnoitteeseen ja tehdä edukkaampia ratkaisuja muualla. Samalla matskulla tehdään sitten koko alakerran lattiat.

 

 

 

 

Päädyimme Designbetoniin ihan siitä syystä, että he tekivät parhaan tarjouksen. Sain värikartan postissa ja muutamaa päivää ennen valuja teimme tekijän kanssa treffit talolla. Olipa pieni yllätys se värikartta, siinä ei minusta nimittäin ollut ollenkaan vaaleanharmaata! Värikartan suppeus ehkä selittää myös hintaa. Heidän nettisivuillaan olevat värikartat ovat vanhentuneet, niitä ei kannata katsoa.
 
Katselin jonkin aikaa värimalleja perusbetonivalun päällä ja päädyin lopulta sävyyn Hopea, ei sekään ihan puhdas harmaa ollut, mutta se muistutti eniten talon lattian "pohjaväriä", jonka sävy miellytti. Pinnaksi valittiin puolikiiltävä puhtaanapitoa helpottamaan. Eli aika sikaa säkissä tässä ollaan kyllä ostamassa, mutta niin näyttää olevan meininki muissakin hankinnoissa.
 
Lähdin käymään meidän poikien kanssa hiihtolomareissulla pohjoisen mummolassa juuri kun hommia aloiteltiin. Olin kuin tulisilla hiilillä koko reissun ajan, miltä se pinta ja väri näyttäisi, myös työnjälki jännitti, että roiskuuko kovasti. Työ on luvattu valmiiksi ensi viikon puolen välin kieppeillä, kerroksia tehdään useampia. Tässä tasaisen harmaassa räntäsäässä miehen ovelta ottamien kuvien perusteella voimme vain todeta, että toistaiseksi väri näyttää ihan hyvältä! Harmaa hurmaa :)
 
 

Kommentit (18)

19/18 | 

Meillä myös Designbetonin mikrosementtipinnoite. Tosin elämyslattia+ (soveltuu myös märkätiloihin), jossa niitä harmaita oli niin montaa eri sävyä, että meillä meni vuodenpäivät valitessa.. Lopulta päädyttiin sävyyn Titanio ja valinta osui nappiin. Hyvältä näyttää ainakin kuvien perusteella myös tuo teidän lattia!

20/18 | 

Kiitos Maija kommentistasi! Teidän blogia / betonilattiaa on silmät kovana seurattu! Värikartta on ilmeisesti uusiutunut tässä hiljattain, ovat supistaneet värikarttaa, siinä nykyisessä kun ei juuri niitä harmaita ole! Saattaa olla meillä myös sama sävy, asentajalla oli sellainen värikartta mukanaan, jossa oli Hopea-värinäytteen päällä mustalla tussilla kirjoitettu Titanio :) Lopputulema voi olla sama tai jotain muuta :D Annoin sinne ystävällisesti vähän sisustajan näkökulmasta palautetta tuosta värikartasta:)

21/18 | 

Teimme hiljattain itse saunatupaamme vastaavaan mikrosementtilattian SBL:n materiaaleilla. Värisävynä plata. Ja täytyy sanoa, että kovin samalta näyttää kuin talomme lattia, joten oikeasti noiden kanssa taitaa mennä niin, että harmaa kuin harmaa ;)

22/18 | 

Tosi ihanalta näyttää! Betonilattia on yksi suurimmista takaiskuista meidän raksalla, talofirma ei nimittäin suostunut toteuttamaan betonilattiaa, vaikka aiemmin ovat niitä tehneetkin. Tässä kohdassa oli siis systeemit muuttuneet. Harmittaa vietävästi! Alkuperäinen ajatukseni oli siis se, että talossa olisi ollut betonia kaikki kosteat tilat ym, ja muu talo lankkulattiaa. Ja kumpaakaan ei sitten saatukaan. Joutuu vissiin vielä yhden talon rakentamaan, että saa kaikki haaveet toteutettua :-D

23/18 | 

Meillä myös betonilattia suunnitteilla ja juurikin designbetoni, jolla nettisivujen värikartan mukaan on myös vaaleanharmaa pinnoite. Muilta merkeiltä olen löytänyt vain tummemman harmaana. Siksi en ole yhtään innoissani tuosta värikartan muutoksesta, vaikkakin näyttää tuo teidän lattia hyvältä. Mielenkiinnolla odotan kuvia valmiista lattiastanne ja onko tuo hopea sävy vaalean harmaa luonnonvalossa.

Haluatko paljastaa tuon pinnoitteen neliöhintaa? :)

25/18 | 

Tilaappa se voimassa oleva värikartta! Kerron kyllä tästä myöhemminkin, monta kertaa, kyllästymiseen asti, sen verran tärkeä juttu meilläkin kyseessä. Neliöhinta vaihtelee sen mukaan, onko pinnoite vai pohjavalu, myös seinät ja lattia eri hintaiset koska työ on erilaista, kannattaa siis pyytää könttätarjous :)

26/18 | 

Vitsit kun kuvista on vaikeaa nähdä todellista väriä! :) Kuvien perusteella sävy näyttä kuitenkin kylmemmälle kuin meidän titanio, joka (kuten kerroin) on jossain valossa jopa hieman beige/rusehtava. Itsekin pidin enemmän meidän alkuperäisen betonilattian sävystä, joka oli siis vaalean harmaa elämyslattia (ilman plussaa), mutta kun se meni pieleen, niin tehtiin tämä toinen valu päälle. Muistelen että värikartassa oli silloinkin joku hopea, mutta säikähdin sitä nimeä. :)

27/18 | 

Ainiin, sitä vielä piti sanoa, että meillä on tuossa pinnalla mattalakka, ja sekin on kyllä ihan super helppo pitää puhtaana.

28/18 | 

Ihanalta näyttää!! Meillä oli alkuvaiheessa myös betonilattia ihan must juttu. Kunnes valuvaiheen lähestyessä yritettiin selvitellä tekijää yms. Kukaan tällä leveysasteella ei suostunut tekemään betonilattiaa. Olin yhteydessä designbetoniin, mutta valitettavasti en saanut sieltä vastausta vaikka useampaan otteeseen lähettelin sähköpostia... Eivät ilmeisesti olleet halukkaita tänne asti tulemaan :) täälläkin siis kompromissejä joudutaan tekemään... Jään mielenkiinnolla odottamaan lisää kuvia teidän betonilattioista :)

29/18 | 

Tänään tosiaan kävin itsekin ekaa kertaa katsomassa tätä, niin kyllä sävyn valinta näyttäisi menneen nappiin! Ihanan perusvaaleanharmaa on, ei näy muita sävyjä. Yes! Tuskin se teidänkään lattia "pahan värinen" on, vaan todella kaunis, olisin siihen saattanut päätyä itsekin.

30/18 | 

Olen pyytänyt meille pintaan puolikiiltävän lakan, sävyn Satiini, kun valittavana oli kolme vaihtoehtoa: kiiltävä, matta ja puolikiiltävä siitä puolesta välistä. Ajattelin, että kun meille tulee tämä pinta myös suihkutilaan, missä saippuat roiskuu seinille, se olisi turvallisin vaihtoehto puhtaanapidon kannalta. Tietty nyt jännittää, ettei olisi liian kiiltävä... Riskillä mennään...

31/18 | 

Tässä projektissa olen oppinut tunnistamaan ne tavat, joilla eri tahojen kanssa toimitaan eli kuka vastaa meiliin, kuka puhelimeen ja kuka tekstareihin. Designbetonin kanssa on ehdottomasti oltava yhteydessä puhelimitse :) Mutta kun yhteyden sai, asia on edennyt minusta ihan normaalisti. Tuo on täysin totta, että miten vaikeaa on löytää tekijöitä, ketkä operoivat missäkin. Minäkin olen jäljittänyt tekijöitä niin facebookissa kuin erilaisissa keskusteluissa ihmisten kanssa...

Anonyymi
34/18 | 

Minä taas en saanut harmaata en mustaa,värit oli ihan pielessä kun kuivuivat.firma oli eri kuin sinun käyttämä.Tuo näyttää tosi hyvältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla