Kirjoitukset avainsanalla Habitare2018

Kaksi ensimmäistä kuvaa Teemu Järvi Illustrationsin osastolta

Tässä muutama vinkki käynnissä oleville Habitare-messuille! Täytyy tunnustaa, että ensimmäinen päiväni messuilla meni pääasiassa tuttujen kanssa jutellessa ja toinen päiväni jäi puolikkaaksi, kun jatkoimme kollegan kanssa avoimiin showroomeihin kaupungille. Nyt on niin paljon käynnissä joka puolella yhtäaikaa!

Nämä kuvat taitavat olla napattu viimeisen rakennuspäivän iltana omalla Iphonella, kun kiersin messut pikaisesti läpi. Yhdessä kuvassa näyttää olevan vielä pakkausmuovitkin lattialla :D 

Tulin kertomaan teille, että tänä vuonna messuilla on näkyvissä väriä! Ei räikeitä värejä vaan murrettuja ja taitettuja, kauniita. Sen sijaan kaikki omat kuvani ovat hyvin maanläheisistä osastoista, siinä värimaailmassa viihdyn itse kuitenkin parhaiten. Ahead-hallin osastot on kauniita laitettu, stailauksessa on nähty vaivaa. 

 

Lapuan Kankurit

Ihanan Lapuan Kankureiden osaston oli tänä vuonna suunnitellut Anna Pirkola ja Kirsikka Simberg / Studio Plenty. Osasto oli runollinen ja taiteellinen kokonaisuus, todella inspiroiva.

 

Huone Ett Rum

Sitten on pakko vinkata, että vihertoimittaja-kollegani Johanna Vireaho on Habitaressa Decor-hallissa oman Huone Ett Rum-kauppansa kanssa. Olen aivan lumoutunut Johannan ja kumppaninsa tavasta käsitellä kasveja. He ensinnäkin valitsevat myytävät kasvit hyvällä visuaalisella silmällä ja laittavat ne myös kauniisiin istutuksiin ja ruukkuihin. Kaupassa on kaikenlaista kivaa vihersisustamiseen liittyvää pikkutavaraa.

 

 

Ikisuosikkini Woodnotes esitteli messuilla uudet nukkamatot. Nämä ovat Ritva Puotilan suunnittelemia mattoja, jotka on tehty Intiassa. Tykkäsin kovasti! 

 

 

Toinen ikisuosikki Lundia lanseeraa messuilla kolme valmista mustaa kaapistoa, näin asiakkaan ei tarvitse vaivata päätään modulien miettimisen kanssa. Jos muuten tarvitset apua kaapistojen suunnittelussa, voit ottaa yhteyttä, sisustussuunnittelija auttaa :) . Kauniin osaston on suunnitellut Päivi Häikiö / Agency Leroy.

 

 

Muoto2 hurmasi kauniilla kaapistoillaan ja osaston kauniilla värityksellä. Sisustustoimittajat ry antoi tälle osastolle Kunniamaininnan näillä perusteluilla: Selkeä ja johdonmukainen kokonaisuus on tehty tuotteiden ehdoilla ja yksinkertaisin, hienovaraisin keinoin.

 

 

Parhaan Osaston palkinnon yhdistyksemme raati antoi Hakolalle. Tässä perustelut: Inspiroiva ja näyttävä kokonaisuus, joka imaisee omaan maailmaansa. Osasto on huipputrendikäs, mutta samaan aikaan johdonmukaisesti linjassa yrityksen brändin ja tuotteiden kanssa.

 

Kommentit (2)

Tintti
1/2 | 

Kauniita kuvia ja kiinnostava juttu! Osaatko sanoa mitä on tuo Lapuan Kankureiden seinäpaneeli/rimoitus? Tuollainen olisi täydellinen meille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaupallinen yhteistyö Svedbergsin kanssa

Juuri alkaneen Habitaren teemana on Roots - pintaa syvemmälle. Se on mielestäni todella hyvä ja ajankohtainen teema!

Kierrän messut yleensä "monien silmien kanssa varustettuna", niin toimittajana kuin suunnittelijana. Toimittajana keskityn enemmän yleensä trendeihin, uusiin tuotteisiin ja nuorten suunnittelijoiden tuoreisiin ideoihin ja protoihin, joita ei saa vielä kaupoista. 

Suunnittelijana keskityn enemmän pintamateriaaleihin ja kiintokalusteisiin, jonkun verran myös valaistusasioihin. Tänä vuonna sain kutsun tulla tutustumaan uusiin tuotteisiin ruotsalaisen Svedbergsin osastolle ja tottakai menin. Brändi on entuudestaan nimeltä tuttu, mutta en olekaan pitkään aikaan heidän tuotteitaan käynyt missään katsomassa, joten kutsu oli oikein tervetullut!

 

 

Svedbergsin kalusteiden tyyli on juuri sellainen, mistä pidän: selkeälinjainen, tyylikäs, ajanhenkinen ja laadukas. Viimeksi olen tainnut juuri sisustustoimittajana ihailla heidän kauniita pressikuviaan. Sanon sen muuten tässä taas kerran: kauniilla kuvilla on paljon helpompaa myydä tuotetta, kuin huonoilla. Kaiken takana pitää olla laadukas tuote, mutta kaunis kuva tekee tuotteesta paljon haluttavamman ja kiinnostavamman kuin huono! Kunpa erityisesti kaikki kotimaiset valmistajat ymmärtäisivät tämän. Näillä eväillä lähdin siis katsomaan kauniita tuotteita pintaa syvemmältä.

 

 

"Svedbergs-tuotteiden laatu näkyy materiaalivalinnoissa ja viimeistellyissä yksityiskohdissa, myös tuotteiden ja tuotannon ympäristövaikutuksiin on kiinnitetty huomioita. Ymmärrämme hyvin, että tämän päivän kuluttajalle tuotteiden alkuperällä ja valmistusmenetelmillä on väliä. Svedbergs on mukana monissa ympäristön kuormitusta vähentävissä ohjelmissa, tämän myötä Svedbergs työskentelee yhteiskuntavastuun ja kestävän kehityksen puolesta", edeltä käsin saamassani lehdistötiedotteessa kerrotaan.

"Svedbergillä on pitkä historia, jossa käsityöläiskulttuuri korostuu. Yritys on perustettu jo v. 1920! Kalusteet valmistetaan edelleen omissa tuotantotiloissa Ruotsissa. Taidot, jotka ovat periytyneet sukupolvelta toiselle on sovitettu moderneihin valmistusmenetelmiin. Tuotteita valmistetaan edelleen paljonkin käsityönä, kaiken tarkasti ja ammattiylpeydellä. Tämä on osoittautunut tänä päivänä erityiseksi eduksi kilpailijoihin nähden. Tavoitteena ei ole valmistaa kertakäyttöisiä tuotteita, joissa vain pinta kiiltää, vaan panostaa laatuun, joka kestää. Hyvä esimerkki aitojen materiaalien käytöstä ovat puupintaiset kylpyhuonekalusteet, joiden pinta on aitoa tammiviilua."

Suunnittelijana mielelläni suosittelen asiakkailleni esim. juuri kylpyhuoneissa ja keittiöissä ottamaan kaikki tarvittavat samasta paikasta. Materiaalit, värit ja toiminnat sopivat toisiinsa ja tavarantoimitukset yleensä sujuvat hyvin.

 

 

Syksyn uutuutena Svedbergs esittelee sähkökuivaimensa, jonka voi kytkeä lähimpään pistorasiaan. Energiansäästö on otettu huomioon ajastimella ja tehostimella, jotka molemmat ovat kuivaimiin sisäänakennettuina. Kuivain on päällä ainoastaan silloin kun sitä tarvitaan, todella hyvä asia! Ihania yksityiskohtia on paljon valikoimissa, kuten kivoja uudennäköisiä vetimiä.

Pääsimme ennakkokurkistamaan ja kuvaamaan osaston Pauliina Salosen kanssa eilen tiistai-iltana, kun olimme Habitaressa kuvauskeikalla muutenkin. Tein samalla oman pikastailaukseni kuviin, koska se on niin hauskaa!

Olen tänään kiertänyt messuilla 9 tuntia, koska siellä oli myös todella paljon tuttuja ja muutama pressitilaisuus, joissa kävin. Meinaan huomenna mennä vielä jatkamaan messujen katselua ja tämänkin osaston valikoimaa :) 

Svedbergs Habitaressa osastolla 7e101. Käykää ihmeessä tekin katsomassa tämä kaunis osasto!

Kuvat Pauliina Salonen.

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram