Kirjoitukset avainsanalla kylpyhuone

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Kiitos runsaista kommenteista edelliseen postaukseen. Arvonta on tosiaan vielä käynnissä sunnuntai-iltaan saakka, vielä ehtii osallistua!

Kuvia tuli otettua aika runsaasti, kun nuo ihanat tekstiilit on niin inspiroivia, tässä loput kuvat ;) 

Jättikokoiset Terva-pyyhkeet valko-pellavan sävyssä ovat juuri meidän saunan värisiä ja ne otetaankin ilolla käyttöön vieraspyyhkeiksi. Ohkaisissa pellavapyyhkeissä parasta on varsinkin näin kesäkuumalla (kyllä! vaikka vasta kesäkuun alussa ollaan) se, että ne eivät ole kuumia ja kuivuvat nopeasti. 

Meidän saunassa ei kovin ole vieraita vielä käynytkään, kohta on tarkoitus alkaa päästää sinne muitakin kuin omaa väkeä. Veljeni perhe on tulossa kylään parin viikon päästä ja tarkoitus on ainakin saunoa! Vieraita odottaa nyt myös mustat Viilu-laudeliinat ja -saunatyyny. Olen itse ihan vasta ottanut sellaisen käyttöön ja miten kivalta se tuntuukaan seinän ja kipeiden hartioiden välissä saunoessa.

Loppuun vielä toinen muistutus, vielä on pari päivää aikaa äänestää meidän nikkaroimaa terassilaatikkoa ja osallistua Byggmaxin lahjakortin arvontaan :)

 

 

Kommentit (2)

tii
1/2 | 

Hei, onpas kivan näköiset pyyhkeet. Me tarvittais uudet kylpypyyhkeet, edelliset marimekot alkaa oleen reilussa kymmenessä vuodessa reunoista repsottavat. voisinkin kysyä sulta neuvoa, kun olet hipelöinyt yhden sun toisenkin merkin ihanuuksia, mitkä olis sun himoitukset? vohvelit ja hamamitkin viehättää, mutta froteepyyhkeisiin tottuneena, tykkättäiskö? mille antaisit vahvan suosituksen? viitisen kymppiä malttaisin pyyhkeestä maksaa, ehkä ylikin, jos on oikein vahvat perusteet.

kiitos etukäteen ja kauniita kesäpäiviä,

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
2/2 | 

Moi! Froteepyyhkeisiin tottuneelle ohuet pyyhkeet voivat olla uusi kokemus, koska niillä on tosiaan ero kuin yöllä ja päivällä. Kannattaa kyllä vaikka Lapuan Kankureita ja Balmuiria kokeilla! Myös kollegani Mairen Kettukarkki SHOPista löytyy niitä hamameja ja kauppa tuntuu käyvän eli ovat pidettyjä :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lastenhuoneen sisustus
Lastenhuoneen sisustus

Olohuoneen sisustus
Olohuoneen sisustus

Olohuoneen sisustus
Olohuoneen sisustus

Olohuoneen sisustus
Olohuoneen sisustus

Olohuoneen sisustus
Olohuoneen sisustus

Ruokailutilan sisustus
Ruokailutilan sisustus

Ruokailutilan sisustus
Ruokailutilan sisustus

Musta keittiö
Musta keittiö
Keittiön saareke
Keittiön saareke

Kylpyhuoneen sisustus
Kylpyhuoneen sisustus

Olosuoneen sisustus
Olosuoneen sisustus

Sauna
Sauna

 

Siitä on nyt vuosi, koska viime pääsiäisenä muutettiin tähän uuteen taloon, jota oltiin siihen mennessä noin puolitoista vuotta rakennutettu ja odotettu. Täältä voit lukea, miltä tuntui muuton jälkeen. Järkyttävän ankealle näyttää nuo kuvat meiltä juuri muuton jälkeen!

Siinä se on vuosi mennyt. Kaikkea vanhaa ei jaksa muistella, olihan tämä sen luokan projekti, että jäljen se jättää. En ala tässä nyt luetteloimaan lattialistoja, mitkä on tehty tai vielä tekemättä. Jatkossa näytän iloisena kyllä, kuinka edistymme talon loppuun saattamisessa. Isoja projekteja ovat vielä kodinhoitohuoneen rakennus, piha, aita kadun puolelle ja nelikon yhteinen jätekatos sekä autotalli.

Vuosi olisi voinut olla tehokkaampikin, mutta meillä ei ole ollut resursseja tämän enempään. Nyt olen ehkä jo oppinut, että keskeneräisyyksistä stressaamalla, valittamisella ja hätäilyllä asiat ei etene yhtään sen nopeampaa, on vain opittava odottamaan ja venyttämään pinnaa, että aika on asioille se oikea.

Blogi on siksi ollut minulle eheyttävä ja terapeuttinen, täällä saan näyttää ne kotimme parhaat puolet, valmiit kohdat ja kauneimmat palat, kaikki muut jätetään kuvista pois. Blogi on pakottanut minut pysähtelemään ja katsomaan yleisiä näkymiä, näkemään asioiden hyvät puolet ja nauttimaan niistä.

Vuoden asumisen aikana on myös tulleet omakotitalossa asumisen realiteetit selville, mitä asuminen omakotitalossa Helsingissä maksaa ja mitkä kaikki (eli kaikki) velvollisuudet kuuluvat asukkaille. Meillä suurin menoerä on sähkö, joka on yhteydessä maalämmön käyttöön, koska se tarvitsee sähköä toimiakseen. Lämmityskuluja voi pienentää käyttämällä varaavaa takkaa lämmittämiseen ja sen polttamista aiommekin lisätä ensi vuonna, kunhan saamme pihaa valmiimmaksi ja sinne haloille jonkun kivan ja toimivan säilytyssysteemin. Sähköä säästämme nyt myös saunomalla vain kerran viikossa, aluksi oli pakko vähän nauttia uudesta saunasta saunomalla parikin kertaa viikossa.

Perheenä meille vuosi uudessa talossa on ollut helppo, kun lapsille seutu on entuudestaan tuttu. He ovat saaneet vapaasti kulkea lähiympäristössä leikkimässä ja ulkoilemassa. Lähinaapurien kanssa sujuu yhteiset pihaleikit ja muutama uusi kaverikin on tullut leikkeihin mukaan. Eniten ollaankin aikuisten kanssa ihmetelty sitä, miten perinteiset pihaleikit edelleen näyttävän kiinnostavan lapsia, jopa meidän esiteini-ikäisiäkin. Välillä ulkoillaan koko perheelle, kun on tehty lumitöitä, maalattiin taloa viime kesänä ja ensi kesänä aloitetaan pihanrakennustyöt.

Ensi kertaa kokosin kaikki uusimmat kuvat kodistamme tähän postaukseen, onhan se koti toki vuodessa tullut valmiimmaksi. Ihan hirveästi en nyt ole hinkumassa muutosta tai uusia tuulia meille, tällä ilmeellä mennään varmaan toistaiseksi.

Kylppäri- ja saunakuva Pauliina Salonen. Kiitos ystävälle niistä!

 

Kommentit (8)

Lennu
1/8 | 

Kyllä näyttää täydellisen upealle! Ei muuton jälkeenkään hullummalle näyttänyt, mutta nyt, täydellistä!

Lyde
3/8 | 

Aika menee kyllä niin nopsaan! Voimia toipumiseen, niinhän se taitaa monilla olla että raksan jälkeen menee vähintään se puoli vuotta puhallellessa, ja helposti kauemminkin. On se aika moinen rutistus, vaikka rakennustapa oli minkälainen. Vaan onneksi aika pikkuhiljaa kultaa muistot :-D Kun pahin raksaväsymys alkaa väistyä, itse ainakin alan vasta pikkuhiljaa nähdä että hei, tästähän tuli ihan kiva koti, eikä enää vain niitä keskeneräisinä odottavia hommia. Kevättä kohti!

www.lily.fi/whitelily
5/8 | 

Ihania kuvia ja kaunis koti! Erityisesti teidän musta keittiö on ihan mahtavan tyylikäs! Sitä se taitaa olla, että odottaminen ei pääty siihen, kun talo on muuttovalmis ja muuttolaatikot purettu. On tosiaan piha ja kaikki muut siihen päälle. Meilläkin vielä pihan viimeistelyn lisäksi maalaus edessä! Ei lainkaan tunnu että ollaan asuttu jo puolitoista vuotta uudessa talossa, hommia riittää. Malttamattomalle ihmiselle toisinaan haasteellista, mutta ehkä joku päivä voi huokaista ja nauttia vaan. Tsemppiä ja aurinkoista kevättä! :)

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
6/8 | 

Kiitos ihanasta kommentistasi! Ja ainakin kanssarakentajat tosiaan tietää, mitä tämä on. Ei ole kärsimättömän ihmisen puuhaa. Hyvää jatkoa teillekin ja aurinkoa kevääseen!

Vierailija
7/8 | 

Teillä on upea talo. Musta keittiö on kerrassaan mahtava. Me ollaan asuttu omassa talossa kohta kolme ja puoli vuotta eikä ihan valmista ole vieläkään. :D Tänään juuri tulee taas rakennusmies paikalle, jos nyt viimeinkin saataisiin loput rakennusluvan vaatimuksista toteutettua. Piha on osittain vieläkin pommin jäljiltä, se sitten seuraavaksi. Ehkä tämä tästä...

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
8/8 | 

Kiitos ihanan realistisen tsemppaavasta kommentistasi! Mulla aika usein kiehahtaa päässä, kun joku kommentoi keskeneräistä pihaa... Ei kai se nyt vahingossa ole kesken jäänyt :) Ihan kamalan kokoinen projekti tämä taloprokkis kyllä on, ei sitä mistään olisi voinut etukäteen ymmärtää...!

Pitkä pitkä joululoma alkaa kohta olla päätöksessään, koulu alkaa huomenna ja päiväkotilainenkin pääsee kavereittensa kanssa leikkimään maanantaina. Tällä viikolla olen tehnyt töitä kotona lasten kanssa, onneksi suurin osa töistä hoituu nykyään kannettavalla ruokapöydän äärestä.

Loppuvuodesta kuvattiin vasta ilmestyneeseen Asun-lehteen puhdasta ja uutta alkua. Tässä osa on kuvia, jotka ei päätyneetkään lehteen, sen verran tehokkaita olimme silloin ja kuvia tuli paljon. Blogin lukijat tunnistanevat kuvauspaikat. Onko meidän veskistä otettu vielä yhtään noin kaunista kuvaa, minkä rakas työparini Pauliina Salonen on ottanut, no ei!

Tammikuuhun kuuluu valkoinen väri, kuulaus, raikkaus, puhtaus, puhdistautuminen. Jokaiselle ne tarkoittavat eri asioita. Itselleni se on nyt aika, jolloin on hyvä ottaa vähän happea, suunnitella ja tunnustella tulevaa. Uusi vuosi on aina uusi alku, valkoinen ja tyhjä, kuten freelancerin kalenteri alkuvuodesta :D Samoilla tutuilla linjoilla jatketaan kuin aiemminkin, mutta nyt on mahdollisuus myös johonkin aivan uuteen.

Kommentit (6)

Mirella - Savo Living
1/6 | 

Aivan mahtavaa työtä olet Piia tehnyt.
Oikein ihanaa jo alkanutta vuotta ja toivotaan paljon upeita työprojekteja. =D

livialle.blogspot.fi
5/6 | 

Aivan ihana kylppäri! ja blogisi myös (uusi löydös) Mistä olet hankkinut postauksen palasaippuat?

livialle.blogspot.fi
6/6 | 

Taisinkin löytää vastauksen palasaippuoihin uusimmasta postauksestasi :)

Monessa blogissa on nyt ollut katsauksia päättyvään vuoteen ja kun nyt pääsimme kotiin, aloin minäkin kaivella vanhoja kuvia. Tämä vuosihan on ollut meille Se Vuosi, kun tapahtui kaikkea jännää, kivaa, isoa ja näkyvää. Raksasta tuli koti ja muitakin isoja projekteja mahtui vuoteen omien töiden puolesta.

Jännästi tulikin muuten flashback vuoden takaisiin fiiliksiin, kun ilmojen kylmettyä jokunen viikko sitten kaivelin toppatakkia kaapista ylleni. Samaisessa vaatetuksessa kävin päivittäin raksalla katsomassa töiden etenemistä ja muutama maalitahra onkin takissa muistona niistä ajoista.

Viime tammikuussa meidän raksalla koitti suuri ja odotettu hetki, kun Kastelli luovutti talon meille viittä vaille valmis-toimituksena. Lue yksi blogimme suosituimmista postauksista vanhan blogin puolelta. Tämä vaihe jäi vähän kaoottisena itsellekin mieleen, siinä oli sekä kauhua että innostusta ilmassa. Osaammeko ja jaksammeko saada talon valmiiksi, tulikohan haukattua liian suuri kakkupala? 

Helmikuussa talon sisäseinät pohjamaalattiin sekä tehtiin betonipinnoite alakertaan ja märkätiloihin.

Maaliskuusta ei löydy yhtään järjellistä kuvaa. Siinä kuussa mies huhki raksalla joka ilta töiden jälkeen ja viikonloppuisin, minä huolehdin lapsista ja kodista. Yhdessä maalasimme pohjamaalin päälle toisen maalikerroksen, sain välillä maalattua päivälläkin, lapset olivat muutoin raksalla aina mukana.

Maaliskuussa tehtiin kaikki muut pinnat ja kiintokalusteet. Ihana ystäväperhe asensi meille yläkerran parkettilattian ja auttoi muissakin hommissa. Musta keittiö oli yksi odotetuimmista kokonaisuuksista taloon!

Jälkikäteen ajateltuna olisi ehdottomasti kannattanut rutistaa vielä pari viikkoa lisää ennen muuttoa ja asentaa ne kuuluisat listat ikkunoiden ja ovien ympärille ja yläkertaan lattialistat, sekä viimeistellä portaikon seutu, koska ne hommat on edelleen tekemättä. Muuton jälkeen kaikki hommat yksinkertaisesti hidastuivat.

Miehellä on pakkomielle saada tehdä itse asioita, koska silloin hän saa tehtyä ne täydellisen hyvin. Itse olen suurpiirteisempi ja siksi minun ei anneta osallistua, minulle on nyt jäänyt se kärsimätön odottavan osa. Ehkä näin on paras, koska taloproketista jäikin minulle pari asiaa hampaankoloon, joista voi vain syyttää omaa suurpiirteyttä ja rentoutta, ei tullut silloin kiinnitettyä asioihin tarpeeksi hyvin huomiota. Tuo puupalkki alakerrassa harmittaa vieläkin, kukaan Kastellin puolelta ei puhunut siitä mitään enkä itse osannut reagoida asiaan ajoissa. Sen olisi ehkä saanut levytettyä vielä myöhemminkin, mutta muita asioita tuli koko ajan vastaan ja päälle. Syvälle mieleen on myös jäänyt Kastellin työpäällikön lausahdus : "Rouva hyvä, ei pitäisi lähteä rakentamaan taloa, jos ei osaa". Niinpä. Vasta asuessa sitä on aikaa tarkastella asioita ja miettiä, mitä olisi voinut tehdä toisin.

Pääsiäisenä pääsimme muuttamaan uuteen taloon! Muuttovalmiuteen tarvitaan keittiö, yksi toimiva kylpyhuone, portaat ja pinnat puhtaina, sille minimitasolle pääsimme tässä aikataulussa. Siitä asti olemme edistelleet pikkuhiljaa sekä rakentamista että sisustusta. Vaatekaapit saimme hankittua pari kuukautta muuton jälkeen kesäkuussa.

Talon ulkoseinät ja sokkelin saimme maalattua syyskuussa ja heinäkuussa aloiteltu kauan odotettu sauna valmistui lokakuussa. Siitä olemme nauttineet kovasti!

Elokuussa raksablogimme muutti tänne Glorian Kodin alle ja pikkuhiljaa toivottavasti kaikki meidän raksaprojektia kiinnostuneina seuranneet  ja ihanasti kommentoineet löytävät myös tiensä tänne. Yksi kaveri sanoi, ettei kannata liian nopeasti rakentaa valmiiksi, että riittää blogissa kirjoitettavaa jatkossakin :) Jep, sitä ohjetta olemme noudattaneet :D

Päätavoitteina ensi vuodelle pidän saunasiiven yhden huoneen eli yhdistetyn kodinhoitohuoneen ja pukuhuoneen rakentamista loppuun, muut tekemättämömät sisätyöt valmiiksi sekä isoimpana juttuna ja vähän stressin aiheenakin on tuo pihan laitto. Siihen pitäisi nyt oikeasti keskityttyä, miten siitä saisi mahdollisimman hyvännäköisen, lapsiperheen arjessa hyvin toimivan, hyvin tehdyn ja helppohoitoisen vihreän vieläpä kustannustehokkaasti.

Talon sisäpuolelle alan kohtapuoleen suunnitella lisää säilytyskalusteita, jotta saamme seinien vierustoilla lojuvat lehti- ja kirjapinot piiloon ja piilosta taas kaikki kauniit esineet esille. Olohuoneeseen on suunnitteilla korkea hyllykkö ja ruokailutilaan senkki. Ja sisustajallehan koti on valmis vasta, kun kaikki hyllyt, taulut, valaisimet, naulakot, nupit on paikoillaan.

Kulunut vuosi oli muutenkin raskas, lähipiirissä oli työttömyyttä ja sairastelua. Koko taloudellinen tilanne maassa on ollut synkkä ja se näkyy jonkun verran omissa ja kollegoiden töissä ja tekemisissä ja aiheuttaa yleistä huolta ja epävarmuutta.

Tämä ei ollut meille koskaan mikään unelmataloprojekti, vain projekti, joka tulla tupsahti eteen ja jota lähdimme hullunrohkeasti tekemään todeksi. Otettiin perustalopaketti, jota muokattiin omannäköiseksi. Kokonaisuuteen ja valintoihimme olemme edelleen tyytyväisiä. Muutama kokeilu on tehty, mutta talon perusilme on klassinen ja aikaa kestävä. Kaikki, mihin pystyimme itse vaikuttamaan, on tehty hyvin ja laadukkaasti. Talo on asuttava ja toimiva, tilaahan meillä on tuplasti vanhaan kerrostaloasuntoon verrattuna.

Tämän koosteen avulla on hyvä myös muistuttaa itselle, että pitäisi katsoa taaksepäin ja olla tyytyväinen saavutettuun. Meidän rajallisilla resursseilla tämä on nyt jo hieno saavutus! Pitäisi olla itselleen armollisempi ja kärsivällisempi, hiljaa tästä ihan hyvä tulee.

Pienessä talossa Helsingissä vuoden viimeisenä päivänä kaikki siis aika lailla hyvin!

Kommentit (16)

Lyde
1/16 | 

On ollut mukava seurata oman projektin rinnalla teidänkin projektin etenemistä, vertaistuki on rakentamisessa kyllä tosi isossa osassa! Kiitos siis, että olet jaksanut laitella blogiinkin kuulumisia :-)

Karin // Tunne tilat
5/16 | 

Erityisen hyvää uutta vuotta upeassa uudessa kodissa. Ei helkutti, mä olisin varmaan laittanut vastapalloon, jos mulle joku olisi aukonut osaamisesta :) Monessa kohtaa sitä meikäläinenkin kompastuu siihen, ettei osaa pahimmassa painajaisessakaan kuvitellakaan, jonkun suunnitelleen ihmevärkin keskelle kaikkea (kun sen olisi saanut hyvin pienellä vaivalla huomaamattomaksikin)...

Hertta
7/16 | 

"Rouva hyvä, ei pitäisi lähteä rakentamaan taloa, jos ei osaa".  Melkoisen hyvä mainoslause Kastellilta! Eikös nämä muuttovalmiit ja viittä vaille valmiit talot ole juuri meille, jotka ei osata ihan koko taloa rakentaa...? ;)

Hyvää ja leppoisaa vuoden alkua teille. On ollut kiva seurata blogiasi, kun oma rakentamisemme on edennyt suurinpiirtein samassa tahdissa teidän kanssa. :)

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
8/16 | 

Kiitos kommentistasi Hertta! Meidän kokemus oli, että ei tämä viittä vailla valmis-konsepti kauheasti Kastellia kiinnostanut. Muuttovalmiissa saavat viedä asiat loppuun omissa käsissään ja luovuttaa talon valmiina niin, että kaikki työvaiheet ja materiaalit on heillä tiedossa, jolloin kokonaisvastuu jää heille, eikä tule asukkaat väliin häsläämään :) Tällaisessa projektissa olisi varmasti saanut ostettua konsultaatiota (vastaavalta mestarilta), mutta päätettiin säästää sinä kohtaa. 

Vierailija
9/16 | 

Puupalkki on piste iin päälle. Antaa sitä jotain! Minusta ilman olisi tylsempi :) Ihana koti ja keittiö!
Ps. Meille tuli Kastellin viittä vaille valmis paketti ja olimme kyllä todella tyytyväisiä. Harmi jos teillä ikäviä kokemuksia :/

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
10/16 | 

No, puupalkki minulla vähän mietinnässä vielä, tulemmeko toimeen ;) Ei meilläkään varsinaisia huonoja kokemuksia ole, Kastelli teki kyllä kaiken niinkuin pitikin, sovitun mukaan ja aikataulussa. Ehkä jäin tässä projektissa kaipaamaan sitä konsultaatiota ja henkistä tukea eniten.

Vierailija
13/16 | 

Palkki on mun silmään ihan hyvä, mutta ammattilaisethan neuvoo (ei päde naamaryppyihin) korostamaan sitä mitä ei voi peittää...

J
14/16 | 

Löysin tämän blogin yrittäessäni löytää meidän uuteen taloon kivat saumalistat, kun en halua kynnystä enkä sellaista kapeaa listaa. Ja sitten google löysi kuvan teidän leveästä saumalistasta. Ja nyt tietenkin kiinnostaa, että mistä te olette hankkineet saumalistat? Kaunis koti teillä, varsinkin kylpyhuoneen betonipinnoite näyttää todella hyvältä :)

Vierailija
16/16 | 

Teillä on todella kaunis lattia talossanne. Mitenkähän se on toteutettu, millä materiaalilla ja mikä firma toteutti ?

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram