Kirjoitukset avainsanalla ruokailutilan sisustaminen

 

Viikonloppuna saimme lopultakin kasattua jokin aika sitten tulleen ruokapöydän. Kaksi vuotta tässä menikin "väliaikaisratkaisulla". Menun Snaregade-pöytä tilattiin Finnish Design Shopista ja tuli todella nopeasti muutamassa päivässä.

Kyllähän se nyt hyvältä näyttää ja tuntuu, vihdoinkin "feng shuit" ovat kohdallaan meidän ruokailutilassa. 

Tämän pöydän 140 cm koko on tähän tilaan sopiva, jää tilaa liikua ympärillä. Ollaan jo ehditty ruokailla sen äärellä, hyvin mahtuu syömään 4-6 henkeä, tarvittaessa 8.

 

 

Musta pöytä sopii hyvin mustan keittiön kaveriksi.

 

 

Kattovalaisimena meillä killuu vielä tuo Tom Dixonin Copper Shade, jonka ajankohtaisuudesta voidaan olla montaa mieltä, mutta roikkukoon toistaiseksi ;) Tästä sen taas muistaa, ettei kannattaisi tehdä nopeita päätöksiä liittyen trendijuttuihin, varsinkaan tässä hintaluokassa, saattaa pidemmän päälle alkaa harmittamaan...

 

 

Kommentit (8)

Vierailija
3/8 | 

Pöytä on kyllä hieno! Minkä valaisimen nyt valitsisit tuohon "heräteostona" ja/tai pitkäaikaisratkaisuna?

-Jutta-

Mirella - Savo Living
Liittynyt5.3.2016
7/8 | 

Ai, että mikä ihanuus on tuo pöytä. Niin paras valinta teille. <3
Pöydän päälle sopisi niin hyvin esim New Works`n Lantern malli ja niistä ehkä se isoin.
Kannattaa tsekata. On kylläkin valkoinen, opaalilasia, joten valo tulee kauniisti siitä läpi.
Kyllä valkoinenkin valaisin sopisi tuohon teidän keittiöön kun ympärillä valkoiset seinät ja
on Lundian kaunis valkoinen kaapisto.
Toinen hyvä valaisin olisi mielestäni Gubin Semi mustana. =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

 

En ole koskaan ollut virallisesti kukkaihminen.

Rakkauteni kukkiin on ollut salaista ja yksityistä, olen rakastanut äitini mökkimaan multiin istuttamia perennoja kuten liljoja, pioneja, unikkoja ja ruusuja.

Mutta töissä - kattauskuvissa olen aina välttänyt kukkasia, koska minusta niitä on ollut vaikea käsitellä, ne käyttäytyvät oikukkaan omapäisesti, eivät ole käskettävissä tai ohjailtavissa, suuntautuvat minne sattuvat. 

Minut haastettiin tekemään kukkiva kattaus, olen kai sen verran perfektionisti tai yllytyshullu, että otin haasteen vastaan. Kuvasimme Asun-lehdelle Pauliina Salosen kanssa Bo Helsingin uusissa tilossa kattauksen, jonka kukat Huiskulasta. Kuvausvaiheessa nautinkin yllättäen kukkien kanssa työskentelystä, osasin ottaa rennosti ja mielestäni se näkyy lopputuloksessa. 

 

Kommentit (7)

Riikka
1/7 | 

Todella kivat kuvat! Kukat ovat kyllä sellaisia, että ne kääntyvät eri asentoon juuri, kun ottaa kuvan...
Musta on tullut kukkahullu lähes naapurissa sijaitsevan superihanan kukkakaupan

Sanna / Sisustus COCO
4/7 | 

Kukat ovat ihania. Hyvin olet tullut niiden kanssa toimeen- upea lopputulos ♥

Annni
6/7 | 

Erityisesti tuo vihreä kimppu on todella kaunis :) Odottelen sitä, että saan oman pihan ja sinne lumipalloheisin niin ei tarvitse ostaa enää niitä kukkakaupasta :)

Eipä tarvinnut lähteä mattokaupoille, kun tuli yllättäen halu laittaa matto ruokailutilaan. Olen vuosien varrella hamstrannut eli hankkinut kaikkia kodintekstiilejä varmaankin noin kahta tai kolmea omakotitaloa varten, niitä löytyy. 

Uuden lipaston innoittamana, ehkä osittain myös kevään valon takia, halusin vaalean maton. Kipaisin hakea vintiltä mattovarastosta noin kymmenen vuotta vanhan Woodnotesin paperinarumaton, joka on vielä ihan siistissä kunnossa. Se on kitti-valkoinen New York-kuosi. Meillä on aina ollutkin paperinarumatto ruokapöydän alla, uuden betonilattian takia nyt vain ei tullut aikaisemmin laitettua.

Eipä tule yhtäkkiä mieleen toista yhtä käytännöllistä mattoa lapsiperheen ruokailutilaan. Matossa on likaahylkivyyskäsittely, se on tosi helppo pitää imuroimalla ja tahrat pyyhkimällä siistinä. Matto on jämäkkä, ei mene mutkalle, kun tuoleja liikutellaan.

Nyt ruokailutila on mielestäni valmis kokonaisuus ja saa toistaiseksi olla näin. Tässä samalla muuten rohkaisu mattojen käyttöön avoimissa yhtenäisissä oleskelutiloissa: meillä on nyt kolme erilaista, eri materiaaleista valmistettua, erilailla kuvioitua, mutta samansävyistä vaaleaa mattoa vierekkäin alakerrassa ja hyvin sopivat yhteen!

 

Kommentit (8)

Lyde
1/8 | 

Tosi hyvä! Kätevää jos omasta takaa löytyy mattoja :-) Meillä on ollut aina niin pieniä asuntoja ettei mattoja ole kertynyt muutakuin pieniä ja perinteisiä räsymattoja. Ollaankin vitsailtu että pitäisi olla mökki niin voisi sinne viedä niitä. Pitää kyllä varoa mitä vitsailee, ei sitä seuraavaa taloakaan pitänyt oikeasti tulla :-D

Karin // Tunne tilat
3/8 | 

Olispa kätevää, jos olis tuollaiset varastot. New York se näyttää aina yhtä ajankohtaiselta, vaikka on vanha kuosi :)

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
4/8 | 

Varastoa on kertynyt, kun oon ollut alalla jo niin kauan. Mä olen joskus ollut ahkera tekemään myös löytöjä ystävämyynneistä ja aina myös aika vaihtelunhaluinen :) Klassikot ei vanhene koskaan, niissä on se hyvä puoli.

Vierailija
5/8 | 

Kaunis kokonaisuus. Ja minulla on kaikkea muuta kamaa kertynyt, mutta ole. Surkea matoissa. Lastenhuoneista puuttuvat matot kokonaan, kun sopivia ei ole tullut vastaan...

Mirella - Savo Living
6/8 | 

Voi mikä aarrevintti sinulla onkaan. <3
Woodnotes'n matot ovat vaan niin upeita, ajattomia ja juuri tuo NY kuosi sopii ruokailutilaan todella kauniisti. Viimeistelty kokonaisuus, moderni ja kuitenkin pehmeä, kodikas.
Sun täytyy Piia pitää vinttipenkojaiset, jos tunnet tarvetta päästä eroon osasta tavaroita.
Meillä yleensä muutoissa on myyty aina kaikki ylimääräinen (paitsi ei niitä sisustuslehtiä), niin ei varastoa ole päässyt muodostumaan. =D
Jos jotain säästetään, niin yritän löytää käyttöä myös meidän kakkoskodista saaresta
tai sitten vaan laitan pihakirppiksen pystyyn. Niin tein viime kerralla kun muutimme isosta ok-talosta cityrivariin.

lisbet e.
8/8 | 

Woodnotesin matot ovat niin ihania. Tässä näkee, että hyviin tekstiileihin kannattaa panostaa ja että nekin voivat olla pitkäikäisiä hankintoja. Itse tosin vielä haaveilen siitä ajasta, kun ruokapöydän alle hennoo sijoittaa maton. Meidän pikkuporsaiden ruokatavoilta ei mikään hylkivyyskäsittely suojele :D

Olen jo pari kertaa täällä blogissakin kertonut, että tänä vuonna on tarkoitus alkaa laittaa talon sisäpuoltakin parempaan kuosiin. Yhtenä tärkeimpänä asiana työlistalla olen pitänyt kunnollisia säilytystiloja, joilla saa kotiin siistiä ilmettä ja järjestystä. Vaatteet, jalkineet, kausitakit yms. neljän hengen perheen monenmoiset tarvikkeet meillä on löytäneet nyt hyvin paikkansa ja niiden säilytystilat tuntuu riittäviltä.

Yhtään viittaamatta edeltäneeseen postaukseen esitteistä, ollaan miehen kanssa aika hamstereita mitä tulee paperitavaraan. Vaikka muutossa jo karsittiin lehtiä ja kirjoja aikamoiset määrät, vielä muutama kuutio (?!) odottaa säilytyskalusteita, joilla ne saataisiin piiloon ja järjestykseen. Tällä hetkellä lehdet ja kirjat on kerätty yläkerran aulan seinien vierustoille, samassa tilassa on myös mun työtila, sieltä ei ole oikein kuvaa vielä tarjolla :)

Vietetään suurin osa päivästä alakerrassa, yläkerrassa käydään oikestaan vain nukkumassa, aamusuihkussa ja pukeutumassa. Niinpä silmieni edessä on ollut päivittäin vaivaamassa ruokailutilan vieressä oleva valkoinen paljas seinä, ns. kuollut kohta talossamme. Siihen on seinän viereen lattialle helppo kerätä kaikkea, mille ei heti keksi paikkaa.

Tähän on nyt siis ensimmäisenä suunniteltu ja hankittu kaappi, niin saadaan tuokin kohta eloon ja kauniiksi! Sen pitäisi tulla loppuviikosta, jännää!

Miten muuten tuo seinä tuohon ilmestyi - tarinahan menee niin, että alunperin tuossa piti olla käynti siipeen, mutta kaupunki keksi kieltää sen. Jos lisärakennukseksi ajatellut siiven ottaisi asuinkäyttöön, tontin vuokra nousisi huomattavasti. Eipä sitten laitettu ovea, laitettiin seinä :D Ihan hyvin on päästy saunaan terassin kautta hipsien.

Kommentit (3)

http://livialle.blogspot.fi/
1/3 | 

Oih sulla on tuo ihana korkkipöytä <3 En ole aiemmista postauksista bongannut :)

Frank Robinson
3/3 | 

Ehdotettu tarjouksemme asiakkaille uudeksi vuodeksi on positiivinen ja sitoutunut kokonaisuudessaan, joten yhteistyö kanssamme antaa sinulle maksimaalisen varmuuden rahoituksen saamisesta, koska meillä on A + -luokitus rahoituksessa. Frank Loan Services (FLS) on vuosien varrella arvostettu yhdeksi parhaista online-yrityksistä halvemmalla korolla. Jos tarvitset rahoitusta, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin puhelimitse (+1-713-389-6778) tai sähköpostilla: k.frankloans@gmail.com

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram