Saatiin eilen Helsingin kaupungin rakennusvalvontaviraston tarkastusinsinöörin kanssa pidetyssä katselmuksessa muuttolupa taloon! Jee! Hiukan jännitti, koska ollaan tosiaan irtisanottu vuokra-asunto kuun vaihteeseen... Tämä meidän tarkastaja on tunnettu tiukkuudestaan, joten sekin jännitti, oltiinko saatu kaikki paperit, pöytäkirjat ja todistukset ajoissa hankituksi ja kuntoon. Paksu mapillinen olikin matskua tarkastajalle tutkittavaksi, se mappi tuntui kiinnostavan enemmän kuin itse talo.
Niin se vaan loppurutistus onnistui. Joka päivä töiden jälkeen ja joka ikinen viikonloppu raksalla hommissa... Lasten harrastukset, työt, kaupassakäynnit ja muu arkinen sirkus on yhtä sumua vain päässä viimeisten viikkojen ajalta. 5-vuotias kuopus joutui roikkumaan raksalla iltaisin Ipadin kanssa "jumissa", kun vanhemmat oli hommissa, aika ankeaa. Todella huono omatunto viimeisiltä viikoilta. Hankittiin terassille pallogrilli, jolla hoidettiin muutamana iltana iltaruoka sekä perheelle että talkoolaisille.
Meillä oli korvaamattomana apuna pitkäaikainen ystäväpariskunta, joka isoimpana hommanaan asensi parketin, mutta auttoi myös maalauksessa, suihkuseinien ja kylppärin kalusteiden asennuksessa ja monessa muussa asiassa. Jos Jutta ja Keni luette tätä, suurkiitos vielä tätä kautta, olemme teille ikuisessa kiitollisuudenvelassa!
Työt talolla venyivät viimeiseen iltaan saakka. Valmista ei tietenkään vielä ole, mutta riittävän valmista saatiin, niin että muuttolupa tuli! Nyt on tyytyväinen, onnellinen ja epätodellinen olo.
Muutetaan viikonloppuna. Suurin osa tavaroista on näppärästi ollut muuttolaatikossa jo vuoden verran, mutta yllättävästi sitä silti kertyy kaikkea irrallista. 
Tässä muutama sneak peak kuva meiltä tyhjästä talosta, kuvattuna nopeasti sen maagisen hetken jälkeen, kun maalintahraiset suojapahvit sai siirtää syrjään ja pääsi fiilistelemään valmiita pintoja. Lisää kuvia luvassa myöhemmin. 

Kommentit (32)

33/32 | 

Paljon Onnea ! Huikean rutistuksen ootte tehnyt ja kohta pääsette nauttimaan siitä :) On se hieno fiilis!
Meillä on myös lopullinen muutto tulevana vkonloppuna, viikon verran on joka päivä viety jotain tavaraa ja viimeistelty listoja ja ovenpieliä valmiiksi. Yllättävän paljon sitä irtotavaraa kertyi meilläkin (osa kamoista ollut muuttolaatikoissa täällä tilapäisasunnossa)mutta onneksi tuota säilytystilaa on ruhtinaallisesti. Tsempit vielä muuttoon:)!

37/32 | 

Ihanaa, onnea! Muuttotarkastus oli jotenkin tosi jännä paikka, meillä ei kyllä mappeja onneksi kovin tarkkaan tutkittu, ihan viimeisen päälle ne eivät kyllä olisi olleetkaan, mutta tarkastus meni läpi ja lopullinen muutto on edessä viikon sisällä. Varmasti helpottaa nyt, kun saatte asua samassa paikassa, missä hommia tekee. Onnea vielä!

39/32 | 

Todella paljon onnea! Toivottavasti teille ei iske kauhea raksakooma, ja jaksaisit laitella kuvia vielä sitten muuton jälkeenkin :-)

40/32 | 

Se on mahtava tunne, kun pääsee oman katon alle uurastuksen jälkeen. Ja ensimmäinen aamu kun saa herätä hymy huulilla sekamelskan keskellä eikä harmita ollenkaan. :) Onnea uuteen tupaan!

41/32 | 

Onnea uuteen kotiin. Muistan miten mieletön ja epätodellinenkin fiilis oli kun vihdoin sai kantaa tavarat "raksalle".

42/32 | 

Tsemppiä muuttoon ja onnea uuteen Kotiin :) Hienolta näyttää ja varmasti on tulevaisuudessa kaikinpuolin koko teidän perheelle mukavaa asumista ja hetkiä tiedossa!

Anonyymi
43/32 | 

Upea suoritus! Olitte kyllä todella nopea rakentaja perhe. On varmasti ihan voittaja olo. Onnellista elämää omassa talossa koko perhelle. Valoisin terveisin, Minna

Anonyymi
48/32 | 

Hienoa! Jännityksellä olen seurannut ja viimeisintä postausta odottanut jo monta viikkoa. :) Onnea uuteen kotiin, ihanat hetket teillä käsillä siellä! Wau!

Nina

57/32 | 

Kiitos Minna! On kyllä sikäli voittajaolo, että elämässä oli paljon muutakin samaan aikaan, ihme että ollaan jaksettu ja ollaan edelleen ihan täyspäisiä. Kerron siitä ja tästä raksa-ajasta ehkä blogissa joskus tarkemmin. Valmista ei vielä ole, mutta ihan asumiskelpoista kyllä :)

58/32 | 

Kiitos Vilja! Muutto meinasi kyllä viedä hengen, lyhyessä ajassa niin paljon kannettavaa, järjesteltävää ja siivottavaa. Meille kyllä saa tulla kameran kanssa, sehän on ihan hauska idea, nähdä oma koti toisen silmin. Palataan siihen myöhemmin, kunhan saadaan muuttolaatikot pois pyörimästä :)

63/32 | 

Kiitos! Luin kommenttisi ennen muuttoa ja tuota armollisuutta itseä kohtaan yritin pitää viikonlopun mielessä. Päivät menee niin nopeasti, ja vaikka tekee koko ajan hommia ja valmistakin tulee, silti ei koskaan ihan niin paljon kuin oli ajatellut ja toivonut. Meillä on todella kaaos, kun aika eikä rahat riittäneet kaappeihin, tavarat on pitkin lattioita ja seinustoja. Onneksi rakennutettiin kylmä käyttöullakko, sinne ollaan saatu roudattua hyvin tavaraa. Pikkuhiljaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla