Kirjoitukset avainsanalla pihasuunnitelma

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

No niin, tällä viikolla on sitten päästy laittamaan pihakiviä paikoilleen. Ensimmäisenä työn alle lähti autotallin ja talon välissä oleva pitkä suora kaistale, parkkipaikka ja kulkuväylä pääovelle, joka päällystetään rakennustavan ja -luvan mukaisesti nurmikivellä. Kivenä on meillä Ruduksen Golf-kivi, johon laitetaan kivien väliin multaa nurmikonsiemenen kanssa, väleissä alkaa sitten aikanaan ruoho kasvamaan. Tämän tapaisen kiven ideana on käsitellä kaikki hule- eli sadevedet tontilla, vesi pääsee valumaan maahan kivien välistä, etteivät ne valu kaupungin viemäreihin.

Ruduksen kivet on meillä, y l l ä t t ä e n, mustia ja hyvin suoralinjaisia sekä sileäpintaisia ja tästä asiasta olen hyvin mielissäni. Varsinkin sateen jälkeen ne ovat selvästi mustia! Tässä vaiheessa meidän puutarhan ilme onkin kiviltään musta ja kasveiltaan vihreä, millekään kukkivalle en ole pihalle paikkaa suunnitellut.

Alussa ajatus istutusaltaastakin oli, mutta koska tämä kivien laitto tuntui työläältä alusta asti sekä 500 m2 tontti pienehkölle (siitä päärakennus vie suuren osan, terassi n. 50 m2 sekä autalli sen n. 25 neliötä) , istutusallas lensi taivaan tuuliin. Nähtäväksi jää, mihin ne valkoiset pionit sitten istutetaan.

Kivien laitto on mieheltä sujunut ihan mukavasti. Tällä hetkellä tämä vaihe on noin puolessa välissä. Pohja ja kaato sadeviemäriin päin tehdään tarkkaan vatupassilla ja linjarilla suoraksi, tastaaan nurmikkojyrällä, siinä on tietysti ensikertalaisella ihan tarpeeksi hommaa siinäkin, kivet sitten "vain" kannetaan päälle. Meillähän on kaikki pohjat ja pinnatkin käsitelty jo rakennusvaiheessa ja maat on vielä painuneet lisää ajan kanssa, kyseessä on lähinnä kivituhkan siirtely. Lopuksi nämä kivet täristetään mullan kanssa. 

Samaan aikaan tällä viikolla ollaan suunniteltu naapureiden kanssa yhteisen jätekatoksen perustuksia ja suunniteltu aidan rakentamista, sekä hankittu lopultakin uusi postilaatikko, se on meidän nelikossa kaikilla samanlainen.

* Kivistä on saatu alennusta näkyvyyttä vastaan.

 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Hei, Kuinka lähekkäin alueellanne talot ovat toisiaan? Itse harkitsemme pientalon rakentamista pienelle tontille, jossa molemmilla puolilla taloa olisi 8 metrin päässä seuraavat talot. Mielessämme mittailemme saako noin pienelle (390) ja kapealle tontille järkevää ratkaisua (saako pihalle edes jonkinlaisen terassin mahtumaan). Talosta on suunniteltu 8 metristä ja tontti on 16 metriä leveä eli talo täytyisi sijoittaa lähes tontin keskelle.. Talon toiseen päätyyn jää erillinen autotallirakennus.. Teidän etäisyydet taitavat olla suuremmat. Onko teillä ollut riittävästi pihaa?

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
2/2 | 

Moi! Meillä on 146 neliöinen talo lisäsiivellä 500 m2 tontin yhdessä nurkassa ja autotalli-varasto tontin toisella laidalla, joten pihaa jää keskelle vähäsen, näissä olosuhteissa varmaan ihan riittävästi. Esikoisen toivomalle jalkapallokentälle ei jää tilaa eikä mitään suuria viheralueita ole mahdollista rakentaa. Täältä näet vähän meidän nelipilatonttien ideaa: http://www.hel.fi/hel2/ksv/Rakentamistapaohjeet/pdf/Maunula_081113.pdf

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram