Onko kotimainen Balmuir teille jo tuttu? Ajattelin ottaa blogissa esille, vähän tätä samaa suosikkiani - finnish designin linjaa mukaellen, mutta toisaalta ei yhtään sitä perinteistä finnish designia kuitenkaan, yhden upean kotimaisen brandin, joka ei välttämättä maailmanmenestyksestään huolimatta ole vielä kaikille kotimaassa kuitenkaan tuttu eli Balmuirin.

Minulla on ollut kunnia tutustua Balmuirin omistajaan Heidi Jaaraan taannoisen yhteisen messuosaston suunnittelukeikan kautta. Itselleni Balmuir määrittyy pitkälti Heidin persoonan kautta, rehevää Oulun seudun murretta puhuva Heidi on hyvin karismaatinen ja mieleenpainuva, valovoimainen ja aina iloinen persoona. Meitä yhdistää myös rakkaus samaan kesäpaikkaseutuun, Oulujärveen, eikä se olekaan mikään pikkujuttu se.

Balmuirin synty liittyy Heidin toiveeseen saada omia lapsia, kun sellaisia ei tullut, hän päätti perustaa yrityksen, josta tulikin kuin oma lapsi. Kaikki tuotteet ovat Heidin itsensä suunnittelemia, valmistajat Heidin maailmalta löytämiä ja tuotevalikoima ja tyyli on muodostunut Heidin matkustelevan työn ja elämäntavan ympärille. Sittemmin ihan oikeita lapsukaisiakin on tullut kaksi, vauva oli mukana palavereissa, kun tapasimme. On ollut jotenkin huikeaa seurata tätä tutun yrityksen maailmanvalloitusta.

Balmuiriin olen päässyt tutustumaan myös asuntomessukohteiden kautta, Balmuir on ystävällisesti lainannut tuotteitaan messuille monena vuonna. Olen ostanut projektien kautta pellavavuodevaatteita ja pellavapyyhkeitä meille kotiin, myös muutamia kasmirhuiveja minulta löytyy. Pipoa olen himoinnut myös, ehkä ensi talvena on sen vuoro! Itse olen ihastunut erityisesti Balmuirin tekstiileihin, materiaalit ovat laadukkaita ja luksukkaita, pellava on paksua ja kashmirit unelmanpehmeitä, niissä on hyvä tuntu.

Balmuir-tyyli on omimmillaan erittäin ylellinen ja runsas, onhan näitä tuotteita myyty ihan maailman huippupalatseja myöten. Minusta ne sopivat hyvin myös vaaleampaan ja minimalistisempaan skandinaaviseen sisustukseen, jossa herkulliset yksityiskohdat kuten muhkea mohairhuopa pääsevät hyvin oikeuksiinsa. Vähemmän on enemmän, pelkistetyssä sisustuksessa on helpointa ja viisainta käyttää vain parasta laatua.

Nyt sain blogissa näytettäväksi muutamia Balmuirin uutuustuotteita.

Vuodevaatteisiin on tullut uutuuslaatu, percale-puuvilla, jonka mukavan kahiseva ja valmiiksi pehmeäksi pesty pinta on ihana ihoa vasten. Kuten pellavavuodevaatteissa, rakastan myös tämän materiaalin valmiiksi ryppyistä pintaa. Nyt on trendikästä sisustaa makuuhuoneet tummaksi, mutta ihan pakko tunnustaa, että rakastan, ainakin toistaiseksi, valkoista makuuhuonetta. Se vain tuntuu niin raikkaalle, rauhoittavalle ja seesteiselle. Valkoisessa ei ole mitään häiriötekijöitä. Väriä voi olla sitten jossain muualla meillä, mutta ei makuuhuoneessa. Tykkään myös, että vuodevaatteet ovat samaa sarjaa aluslakanaa myöten. Vielä yksi tärkeä tekijä - kaikilla valmistajilla ei ole tuplakokoja. Meillä nukutaan sopuisasti saman peiton alla, iso pussilakana näyttää siistille ilman päiväpeittoakin. Nyt on niin ihana köllähtää noiden viileiden puuvillalakanoiden väliin illalla rättipoikkiväsyneenä. 

Halusin kokeilla myös tuota muhkeaa tummanharmaata Kid Mohair-huopaa meillä, se taitaa olla jo klassikkotuote Balmuirilla. Ahkerampaan käyttöön se pääsee vasta syksyllä, mutta onhan sen kanssa ihana fiilistellä nyt jo.

Olen usein ennenkin maininnut, että herään joihinkin trendeihin varsin hitaasti, näin on käynyt mm. huonetuoksujen ja tuoksukynttilöiden kohdalla. Pidän Balmuirin tuoksukynttilöiden yksinkertaisen ylellisestä purkista ja noista tuoksuista ainakin tuo vaalea sai hyväksynnän koko perheeltä miedon tuoksunsa vuoksi.

 

Ihan uusinta uutta Balmuirilla on luonnonkosmetiikka - nestesaippua ja käsivoide yksinkertaisen kauniissa mustavalkoisissa pumppupulloissa, tykkään kovasti! Kuvasimme ne meidän keittiössä yhdessä Capri-pellavapyyhkeiden kanssa, joita käytän myös keittiöpyyhkeinä.

 

Näiden tuotteiden kanssa jaksan elää pitkään, ne kestävät sekä käyttöä että niihin ei silmä kyllästä ja nehän onkin ne tärkeimmät asiat meidän kodin sisustuksessa.

Balmuirilla on nyt myös oma showroom Helsingissä Lauttasaaressa, siellä järjestetään käsittääkseni jatkossa myös suosittuja ystävämyyntejä, pitääkäpä ilmoittelua silmällä!

Tuotteet on saatu näkyvyyttä vastaan, kiitos Balmuir <3 !

Kommentit (2)

Anna
3/2 | 

Asiallisinta olisi ilmoittaa heti tekstin *alussa*, että olet saanut tuotteet Balmuirilta tätä blogikirjoitusta vastaan. Minua henkilökohtaisesti ärsyttää nämä "maksetut mainokset" blogeissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla