Kirjoitukset avainsanalla kiintokalusteet

 

Vuorossa perinteinen kuvakatsaus menneeseen vuoteen 2016, kun kerrankin on nyt lomalla ollut aikaa etsiä kuvia. 

Vuosi 2016 alkoi mukavissa merkeissä, kun Asun-lehden vuoden ensimmäisessä numerossa ilmestyi meillä kotona Pauliina Salosen kanssa kuvattu Puhdas-juttu. Jutussa oli mukana meidän alakerran kylppäri ja sauna suihkutiloineen. Olen edelleenkin todella tyytyväinen valintoihin näissä tiloissa eli betonipintoihin ja niitä raikastaviin valkoisiin kiintokalusteisiin.

Tammikuussa hankittiin meille myös Lundian Fuuga-lipasto ruokailutilaan. Se on ollut yksi tärkeimmistä kalusteista minulle, koska sen päälle saan tehdä omia asetelmia ja kerätä omia kamojani rauhassa odottamaan, eivätkä perheen kolmen miespuolisen jäsenen tavarat sinne juurikaan eksy. Alkavan vuoden 2017 yksi projekti on uusia ruokailutilaa vielä lisää, vaihtaa joko valaisimet, ruokapöytä tuolit, pöytä tai ehkä vaikka kaikki :D. 

 

 

Tammikuussa kävin inspiraatiomatkalla Kölnin huonekalumessuilla ja helmikuussa Tukholman huonekalumessuilla. Tukholmaan on suunta taas tänäkin vuonna oman yhdistyksen järjestämän seminaariristeilyn kautta. Jos jollakin on mennyt tämän risteilyn ilmottautuminen ohi ja on mahdollisuus lähteä mukaan, tästä linkistä löytyy. Helmikuussa oli työn alla jo myös Suomikoti-projekti, joka oli vuoden isoin työprokkis.

Maaliskuussa toinen nojatuolimme, jo pitkään matkassa kulkenut Woodnotesin k-tuoli, sain uuden raikkaan valkoisen päällisen, katso postaus täältä, keittiön saarekkeen päälle asennettiin Tolomeo ja viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä, portaiden alla oleva varastotila sain v i h d o i n k i n oven! Tämä oli siis oikeinkin tehokas kuukausi.

 

Kevään aikana tein yhteistyöpostauksia, joiden kautta kotona kävi mukava määrä ihanaa sisustustavaraa niin Marimekolta, Balmuirilta kuin Lapuan Kankureiltakin, kaikki omia kotimaisia suosikkimerkkejäni. Lisäksi tutustuin Living 24/7-verkkokauppaan, joka toimii nykyään myös meidän 1x2-malliston jälleenmyyjänä ja se on mukava juttu se! 

 

 

Kevään aikana suunniteltiin ankarasti sekä kodinhoitohuoneen kiintokalusteita että pihaakin, vaikka molemmista oli konkreettista kuvattavaa blogiin vasta vuoden loppupuolella. Samoin Cozy Homes from Finland-kirja oli työn alla silloin. Näkyvämpää osaa oli musta säilytyslaatikko, jonka nikkaroimme blogihaasteen merkeissä, katso postaus täältä

Kesäkuussa olohuoneeseemme muutti uusi Shapes-kulmasohva yhteistyön merkeissä. Kuvasimme Salosen Pauliinan kanssa heille uusia kuvia ja kuvauksissa ihastuin isoon vaaleanharmaalla kauhdutetulla Lauritzonin Foggy-puuvillalla (se oli oma suositukseni heille ja on kuulemma valikoiman suosituin kangas tällä hetkellä ;) verhoiltuun sohvaan, joten lunastin sen meille. Sohva ratkaisikin 4-henkisen perheen istumamukavuuden kerralla. Samassa kuussa saimme Marikan kanssa ponnistettua 1x2-mallistoon uudet keittiötuotteet.

 

 

Kesän suurin projekti eli piha pääsi alkamaan kunnolla vasta heinä-elokuussa ja koko homma kestikin sitten lokakuun loppupuolelle asti. Mutta me teimme sen! Kesän ajan koti oli vähän sekaisin, kun kuljimme välillä kiireessä ulkoa sisälle kengät jalassa, lapset ramppasivat sisään ja ulos ja hiekkaa kulkeutui joka paikkaan. Monetkin kerrat lounas hoidettiin grillaamalla, kun ei sitä yhdet vanhemmat ihan kaikkea päivässä ehdi. Ihana olikin sitten elokuussa palata taas sisätiloihin ja laittaa koti siistiksi ja syyskuntoon. 

 

 

Syyskuusta itselleni jäi mieleen lähinnä äidin kuolema ja ruuhkainen Habitare, jossa oli monta työjuttua yhtäaikaa Cozy Homes-kirjan ilmestymisen lisäksi. Siitäkin kuukaudesta selvittiin.

Habitaren KOTI-osastolta lunastin meille uuden Familonin parisängyn ja se antoi puhtia koko makkarin viimeistelyyn ihanalla marokkolaisella matolla, joka löytyi mainion Sisustusterapiaa-fb-ryhmän kautta. Makuuhuoneesta löytyy nyt kahta metallisävyä eli Vino-peilin kupari ja Golden Bell-valaisimen messinki, mutta ammattilaiselle tämäkin tyylirikko sallittaneen. (Tai jopa kolmea eri metallisävyä, kun kuvassa näyttää olevan kaapin päällä krominen Habitatin timanttimaljakko :) Unet alkoivatkin parantua loppuvuotta kohti joko stressin vähenemisestä tai uudesta sängystä johtuen.

 

 

Lokakuun lopussa saimme lopultakin myös kodinhoitohuoneen kiintokalusteasennuksen valmiiksi, lue postaus tästä. Tähänkin huoneeseen olemme tyytyväisiä, se on yksinkertaisen simppeli ja toimii hyvin myös saunan pukuhuoneena. Tämän huoneen sisustusta naulakoilla ja pientavaroilla on tarkoitus jatkaa alkuvuodesta.

 

 

Loka-marraskuussa ilmojen viilennettyä saimme hommattua takkapuille Stalan telineen sekä sisälle että ulos ja myös halkoja eräältä eläkkeellä olevalta maajussilta suoraan omalle pihalle, takkaa ollaankin polteltu aika ahkerasti loppuvuosi. Lunta ehti käydä ihan runsaastikin hetken pihalla, mutta sehän suli jo aikaa sitten pois.

 

 

Marraskuussa aloitin Kontion kohteen suunnittelun Mikkelin asuntomessuille kesäksi 2017 ja keskityin muutenkin taas kotona tehtäviin suunnittelutöihin. Tässä vaiheessa vuotta ei kotiin enää hankittu mitään isompaa sisustustavaraa eikä rakennettu mitään. Muutama kynttilänjalka ja sen sellaista on toki tullut kotiin hankittua loppuvuodestakin.

Joulukuussa kotia laitettiin pikkuhiljaa joulua varten kynttilöillä ja vihreillä kasveilla kuten kransseilla ja havuilla.

 

Tätä vuotta en toisaalta jää yhtään kaipaamaan, mutta nyt kun kokosin tähän yhteen postaukseen koko vuoden, onhan täällä tapahtunut paljon ihaniakin asioita, valmistakin on tullut ja elämä on muuttunut myös leppoisammaksi ja mukavammaksi, elämänlaatumme on kyllä parantunut. Vuosi on venyttänyt hermojani odottamisen suhteen, mutta odotellessa olen saanut myllättyä pienempää sisustustavaraa, tekstiilejä ja lasten tavaroista sellaisille paikoille, että talosta on tullut erittäin kodikas ja mieluinen paikka jokaiselle perheenjäsenelle asua. Pojat eivät enää haluaisi muualla asuakaan ja pienempi tuskin muistaa enää kovin hyvin edellisiä koteja.

Paljon on vielä suunniteltavaa ja hankittavaa lähinnä pienempien säilytyskalusteiden ja -ratkaisuiden osalta, mutta muuten mitään isompia hankintoja ja haaveita ei alkavalle vuodelle ole.

 

Kommentit (16)

Vierailija
5/16 | 

Teillä on hurjan kaunis ja seesteinen koti -tykkään todella! Saanko kysyä, mitä k-tuolin vaihtopäällinen maksoi? Meidän musta vastaava alkaa olla jo aika virttynyt, joten vaihto voisi olla pian ajankohtainen.

Kaikkea hyvää vuodelle 2017!

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
6/16 | 

Kiitos paljon ihanasta kommentistasi, lämmittää mieltä todella paljon <3 ! Leveän k-tuolin verhoilupaketin ovh hinta on 966 €. Koko tuolihan on uutena 1348 €. Itse sain suunnittelija-alennusta uudesta päällisestä. Kiitos ja sitä samaa sinulle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Blogissa on näytetty aiemmin meidän portaat, mutta siitäkin on jo aikaa. Ja vain tosiaan yhden kerran olemme ne kuvanneet, vaikka ne on yksi meidän talon mielenkiintoisimmista yksityiskohdista, ihan itse suunniteltu ja kirvesmieshommina toteutettu. Kurkista postaus täältä.

Halusimme ehdottomasti puiset umpiportaat, koska ne oli minusta aina olleet tosi makean näköiset. Umpiportaiden lisäksi vähän kuin kaupan päälle tuli niiden allejäävä puolikorkea tila, joka voisi toimita vaikkapa siivouskomerona ja säilytystilana. Tämä kätevä tila aiheuttikin sitten lopulta aika paljon päänvaivaa meille.

Naapuritalossa muuten, joka on pohjaratkaisultaan hyvin samantapainen kuin meidän talo, portaat on käännetty toisinpäin ja niiden allejäävä tila on hyödynnetty keittiöön, kolossa on korkeat kylmäkaapit. Hyvä ratkaisu sekin!

Niin, se tila portaiden alla... Näihin päiviin saakka se on ollut alakertamme häpeäpilkku, avonainen roinahuone, jota ei todellakaan ole blogissa näytetty. Syy tähän ovettomuuteen oli se, että siihen oli monta lennokasta ajatusta liukuovesta (mutta olisiko se valkoinen vai puunvärinen...?), karmittomasta levyovesta (itse tehty, jännä) ja jostakin apteekkarinlaatikoston-tapaisesta ulosvedettävästä hyllysysteemistä.

Pitkällisen taivuttelun jälkeen sain miehen luopumaan toistaiseksi lennokaista ideoistaan, koska yksinkertaisesti kyllästyin katsomaan sitä epäesteettista näkyä, roipetta täynnä olevaa komeroa. Yhtenä päivänä haimme naapurin rouvan autolla lähimmästä K-raudasta karmit ja laakaoven ja eihän siinä kauaa mennyt, kun ovi ja listat olivat paikoillaan. Yksinkertainen pikkujuttu. Mutta kun se periaate. Ajatus jännästä ovesta elää vieläkin, mutta se on siirretty hamaan tulevaisuuteen.

Tuo samainen seinä, jolla ovi on, on vielä pohjamaalilla odottamassa oviratkaisua, se pitää vielä maalata.

Nyt olen vain onnellinen tuosta tavallisesta ovesta, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Pikkuhiljaa pikkuhiljaa....

Ja hei, kiva viikonloppu tulossa! Huomenna hyppään Lyden kyytiin ja huruuttelemme autolla yhdessä Tampereelle Mansen Blogikirppikselle. Olin mukana jo viime vuonna ja olihan kokemus, niin supersuosittu tapahtuma, että yllätti! Lauantaina kokoonnumme blogikollegoiden kesken kokkaamaan ja syömään Arto Rastaan opastuksella ja sunnuntaina on sitten myyjäiset. Olen mukana 1x2-mallistolla ja Aina Oikein -kirjalla.

Ensimmäiselle 150 jonossa on odottamassa goodiebag, joten yleisöryntäystä tuskin pystymme välttämään. Tapahtuman järjestää tuhansien loistavien ideoiden energinen äiti Retromoderni. Kunnia olla mukana taas! Tapahtuman fb-sivut löytyy täältä. Tervetuloa mukaan kaikki sisustajat!

 

Kommentit (2)

Lyde
1/2 | 

Jei, huomenna nähdään! Hyvä saada kartturi matkaan :-D 

Ihanko oikeasti portaat on näkyneet vain kerran blogissa? Mulla on kai painuneet kuvat sitten syvälle mieleen, koska mulle nuo on olleet yhdet kauneimmista portaista mitä tiedän. Heti meidän omien portaiden jälkeen :-D Saarni on tosi kaunista puuta <3 Ja onnea ovesta! Mä ymmärrän, todella.

Nyt meillä on kaappi - siis se kaappi, kaapisto, senkki, säilytyskaluste ruokailutilan viereen, jota olen tässä alkuvuoden suunnitellut <3!

Katso tästä tila ennen kaapin tuloa. 

Kaappi tuli viikko sitten valmiiksi koottuina moduleina, mies kasasi sen runsaassa tunnissa eli asennuskokemus oli todella hyvä ja tuskaton.

Viime viikonloppuna kävimme vielä kerran lehdet läpi, mitkä todella saivat paikkansa uudessa kaapissa ja mitkä saivat lähteä. Tavallaan kauhea ajatus, että pitää hankkia kokonainen iso kaapisto vanhoja lehtiä varten, mutta toisaalta mieluummin säilytän ne siististi, kauniisti ja napakasti yhdessä paikassa, jos ne kerran on pakko säilyttää :)

Uusi kaappi on Lundian Fuuga. Edellisessä kodissa kaikki säilytyskalusteet olivat Ikeaa, nyt ajattelin, että on päästävä elämässä eteenpäin ja alakerran kalusteet hankitaan jostain muualta. Heräsin tämän sarjan hienouteen viime kesänä, kun sisustin Kontion asuntomessukohdetta, niitä oli siellä parissakin huoneessa. Niin simppeli ja minimalistinen modulisarja, jossa kahta modulikokoa yhdistelemällä saa erikokoisia ja -näköisiä kaapistoja tehdyksi. Asensimme kaapin niin, että reunimmaiset modulit on "väärinpäin" eli pienet kaapit alla, tämä pieni poikkeama symmetrisyydestä tekee isosta massasta vähän kevyemmän. Ja miksi emme olisi hyödyntäneet tätä ominaisuutta, kun se kerran on olemassa.

Suunnittelussa tärkein oli kaapiston kokonaisleveys, halusin siitä mahdollisimman leveän eli melkeinpä "seinästä seinään". Korkeus menee modulien mukaan, se on riittävän korkea, jotta esineet näkyvät istuessa ja liian korkeaa en halunnut, jotta alakerta säilyy mahdollisimman avaran oloisena. Mitta ikkunasta seinään oli myös tiukka, 32 cm syvä Fuugan mitoitus meni tuohon ihan nappiin.

Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä, Fuuga on kotimainen tuote, se tuntuu tänä päivänä tärkeälle ja meikäläisestä taitaa tulla tullakin tämmöinen finnish designin fani ja puolestapuhuja kohta ihan kokonaan.

Pidän tuon kaapin päällisen aluksi aika tyhjänä. Sen päälle on tarkoituksella koottu kaikkea valkoista, oikein nautin tästä vaaleudesta tuon mustan keittiön vastapainona. Jos yhtään tunnen itseäni, kaapin päällys uhkaa täyttyä asetelmista ja kivoista tavaroista ihan kohta puoleen, mutta koetan hillitä itseäni.

Minulle tämä ei ole pelkkä kaappi, tämä on merkki siitä, että raksa etenee tässä muiden juttujen rinnalla pikkuhiljaa sisustetuksi kodiksi, sillä on arvaamattoman iso henkinen merkitys.

 

 

 

 

Kommentit (22)

Giselda / Coffee Table Diary
1/22 | 

Onpa tosi kaunis ja kuin tehty teille! Ihana vähän erilainen jaottelu ovissa, tekee siitä sopivan persoonallisen ja uniikin näköisen. :)

Lyde
3/22 | 

Todella upea! Just sellainen kaluste joka jätetään joku päivä jälkipolville perinnöksi, siis varmasti lähes ikuinen <3
Vähän lohtua otan itselleni siitä, että teilläkin taitaa olla nurkat rapsahtaneet auki, meillä on muutama mennyt nyt pakkasten jälkeen ihan kamalan näköisiksi! Sama se oli edellisessäkin talossa, ekoilla kovilla pakkasilla kuului oikein kunnon pamahduksia ja sitten oli tosiaan monikin nurkka auki. Onneksi ne saa aika helpolla piiloon :-)

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
4/22 | 

No on Lyde juuri sellainen kaluste kyseessä!

Meillä on alakerrassa tosi monta nurkkaa auki :( Vähän olen eri mieltä siitä, saako ne helpolla paikattua, eikö pitäisi maalata kerralla sitten koko seinä ja kuka sellaiseen enää alkaa?!

Lyde
5/22 | 

Toki varmaan oikeaoppisesti olisikin niin, että koko seinä kerralla, mutta kyllä mä sain ihan hyvän tuloksen niinkin, että täytin kolot akryylimassalla, ja töpöttelin seinämaalia päälle. Rajaa ei juurikaan jäänyt nähtäväksi asti, kun tosiaan se uusi maali on niin pienellä alueella siellä nurkassa, ja kun käytti samaa maalia. Onko teillä purkinpohjia vielä tallella, mistä voisi pikkuisen tuputella massan päälle? Tossa on se vika, että joutuu ehkä toisenkin talven jälkeen tekemään saman.

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
6/22 | 

Ja sitten vielä se, että tekemistä riittää muutakin, kuten listat ovien ja ikkunoiden ympärille, jne. jne :) Joten en ala ainakaan vielä nurkkia töpöttelemään... Maalit on kyllä tallessa, kun khh on kokonaan maalaamatta... Sisustetaan vielä lisää, niin kohta ei nurkkia ja keskeneräisyyksiä huomata :D

Riikka
7/22 | 

Todella kaunis kaluste ja kieltämättä tyylikkäämpi kuin meidän ruokasalissa olevat Ikean Beståt, jotka eivät todellakaan muuta seuraavaan kotiin :)

eveliinalinnama
9/22 | 

Todella upean näköinen kaappi! Rakastan noita ''väärinpäin'' olevia moduleita, ne tekevät tuosta kaapista täydellisen! :)

Essi // Koti rakennetaan tunte...
11/22 | 

Kaunis on! Ja kuinka kiva idea laittaa yksi osa erilailla. Tekee tuosta heti paljon modernimman ja jännittävämmän. Iso peukku!

Ja voin samaistua tuohon raksatunnelman häviämiseen. Ihan heti ei raksa nimittäin uudesta kodista häviä, hommat kun harvoin loppuu muuttoon.

Karin // Tunne tilat
13/22 | 

Loistovalinta! Mä tykkään erityisesti tuosta pienestä huulloksesta Fuugan kansitasossa. Joskus ne pienet yksityiskohdat ovat niitä parhaita =D

Vilja @ muotoseikka\
15/22 | 

Aivan nappihankinta teille! Uskomattoman upea moduulisarja, josta saa mitä tahansa. Pidän siitä, miten olet valinnut osat niin, että reunimmainen kokonaisuus on erilainen kuin muut. Onnittelut upeasta kalusteesta!

Hurmaavan Valkeaa
17/22 | 

Kerrassaan upea! Vaikka kaapisto onkin melko massiivinen, on se toisaalta kauhean ilmavan oloinen! Kaunista suunnittelu :)

Mirella - Savo Living
21/22 | 

Nyt on kyllä upea niin kaapisto ja miten hienosti rytmiikkaa vaihtelee moduleissa. <3
Meillä vastaavanoloinen Ikean Bestå. Ihanaa kun kaapiston päälle saa tehtyä asetelmia ja kerätä huomiota herättäviä detskuja. Ikäänkuin pieni vaihtuva näyttely. =D

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
22/22 | 

Kiitos Mirella <3. Meilläkin oli edellisessä kodissa seinään pultattu Ikean senkki, jätettiin se sinne. Kyllä, omakin silmä lepää kaapinpäällyksessä ja tuossa on nyt tilaa vaihtuville näyttelyille :)

Tänään ilmestyy uuden Asun-lehden kolmas numero. Kuvasimme Pauliina Salosen kanssa tämän numeron mukaisissa tummissa tunnelmissa - missäpä muuallakaan kuin meidän uudessa mustassa keittiössä.

Stailasin keittiömme harmailla astioilla ja ruokailutilan lämpöisillä ruskean sävyillä.

Katso kaikki kuvat uudesta Asunista! Kyllä ne ammattikuvaajan ottamat kuvat on aina niin upeita, itsekin olen ihan fiiliksissä <3

 

Kommentit (6)

Vilja @ muotoseikka\
1/6 | 

Huikaisevan kauniit kuvat! Juuri sitä maailmaa, joka iskee minun silmääni täysillä. Ah.

Heini / Villa H
5/6 | 

Ihailinkin jo lehteä lukiessa tätä teidän keittiötä <3. Niin upea! Salaa haaveilen itellekin mustasta keittiöstä valkoisen tilalle ;).

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram