Välillä vähän raksarealiteetteja pihalta. Meiltä jäi tarkka maalämpökaivon paikka merkkaamatta ylös, silloin kun sitä asennettiin. Löytyy erilaisia luonnoksia asennuspaikasta ja pari suuntaa antavaa kaupungin sijaintikatselmuspöytäkirjaa, mutta niissä paikka on arvioitu. Kaupungin miehet sitä etsivät metallinpaljastimella, mutta oli roinaa maassa ja routaa, ei saatu kaivettua eikä löydettyä. Soittelin myös Gebwellille ja firmalle, joka alihankintana on varsinaisen työn tehnyt, tarkka paikka ei ole jäänyt kenellekään mieleen eikä ylös. Toki mekin sen montun silloin näimme, mutta ei se silloin jaksanut kiinnostaa. 
Nyt kun pihaa on alettu suunnittelemaan ja loppukesästä sille olisi tarkoitus jotain tehdäkin, niin tuli ajankohtaiseksi selvittää tarkka paikka. Eipä muuta kuin lapio omaan käteen... Kuva on vähän huono kännykuva, mutta aika surkeaa on hommakin. Kivikkoista savimaata on tosi raskasta lapioida, mutta porkkanana hommassa on se, että onhan se kaivo siellä jossain maan uumenissa, koska talo lämpiää!

Kommentit (6)

Joo niin meilläkin :D Käsiin sattui vain niin maan perusteellisesti monen tunnin kaivamisen jälkeen, sormet kirjoittivat mitä sattuu ja ajatus ei juossut senkään vertaa, korjasin pumpun juttuun nyt kaivoksi :)

Voih, toivottavasti kaivo löytyi. Ja kiitos samalla vinkistä. Meillä kaivon poraus on edessä parin viikon päästä ja täytyykin pistää tarkkaan merkille, missä kaivon paikka sijaitsee.

Moi Heini, ei se valitettavasti ihan vielä löytynyt, niin hidasta on tuo käsinkaivaminen ...Tosiaan, kiva jos voin antaa käytännön vinkin, ottakaa tarkka paikka talteen! Onnea teille kaivurista tontilla!

No voih! Tämä on nyt hyvä muistutus muille raksaajille. Että pumpun paikka pitää muistaa merkata. Meillä jäi joku kaivo mullan alle joten on tullu kaivettua täälläkin päässä!

Seuraa 

Rakennusblogi, joka on välillä myös sisustusblogi, käsittelee Helsinki-pientaloprojektiamme. Sisustussuunnittelija ja -toimittaja Piia ja valokuvausta harrastava AD Jari rakennuttivat perheelleen Kastellin pakettitalon Pohjois-Helsinkiin. Blogissa nähdään, miten peruspaketista saadaan ihan omannäköinen kokonaisuus.
Seuraa meitä

Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat