On ollut pitkään jo tarkoitus tehdä postaus kivoista kirpputorilöydöistä, joita olen tehnyt tässä viime kuukausina. Harrastan kirppuilua pelkästään kuvausrekvisiitta-varaston karruttaminen mielessäni, omaan tarpeeseen en mitään osta. Käyn useimmiten keskustan ja kotikaupunginosani Fidoissa, Vantaan Tammiston SPR Kontissa, jos olen siellä päin muilla asioilla sekä silloin tällöin Kierrätyskeskuksessa.

Koska ostokset ovat kuvausrekvisiittaa, ne eivät saisi maksaa paljon mitään. Pienet virheet eivät haittaa, kunhan kestävät kuljetusta. Joitakin juttuja olen ottanut omaan käyttööni, mutta pääasiassa en ota. 

Kirpputorilta saa nyt aika hyvin kotimaista käsintehtyä tai pientuotannossa valmistettua keramiikkaa. Katseeni kiinnittyy helpoiten munankuorikuvioituihin ja luonnonvärisiin kipposiin, kauniisiin kannuihin ja erityisesti myös luonnonmateriaaleista valmistettuihin koreihin. Tykkään pyöreistä ja kaartuvista muodoista, siluetti pitää olla kunnossa. Liian erikoisia ja liian tunnistettavia en hanki.

Ensimäisessä kuvassa on lajitelma kivanmallisia ja -värisiä kulhoja. Keskimäärin olen maksanut kulhoista 0,5- 2 e/kpl.

Ruskea kattila on Pentikin. Vain yhdessä kulhopinossa on valmistajatieto: The White Studio Kuusamo Finland, handmade. Rusehtavat krouveilla kahvoilla varustetut kulho ja kynttilänjalka, Nummi. 

Tummanruskea keramiikkapannu, ilman alkuperäistä kahvaa, joka on varmaankin ollut joku rottingista punottu tai sen tyylinen, on Arabian. Vaikka se oli "vajaa", se oli minusta silti niin kaunis, että ostin sen. Korkilla varustetut purkit sen vieressä vasemmalla ovat Pentikin, muut tuntemattomia.

En koskaan etsimällä etsi, mutta jos on hetki joutilasta aikaa ja olen kirppareiden lähettyvillä, saatan piipahtaa. Yritän olla nopea ja intuitiivinen, en ala vertailemaan enkä etsimään.

Ihan tyytyväinen olen näistä löydöistäni ja toistaiseksi on hyvät tilat säilyyttää, niin pidän nämä. Mitään astiakauppaa en kuitenkaan ajatellut alkaa pitämään, joten jossain kohdassa kiikutan nämä varmaan takaisin lähimpään Fidaan, kun ovat aikansa palvelleet työkäytössä :) 

 

Kommentit (4)

Seuraa 

Rakennusblogi, joka on välillä myös sisustusblogi, käsittelee Helsinki-pientaloprojektiamme. Sisustussuunnittelija ja -toimittaja Piia ja valokuvausta harrastava AD Jari rakennuttivat perheelleen Kastellin pakettitalon Pohjois-Helsinkiin. Blogissa nähdään, miten peruspaketista saadaan ihan omannäköinen kokonaisuus.
Seuraa meitä

Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat