Viikon verran vuotta 2016 jäljellä ja on aika katsoa sekä taakse- että eteenpäin. Kulunutta vuotta en todellakaan jää kaiholla muistelemaan, se oli varmaankin tähän astisista vuosistani raskain ja surullisin ja musta joulukuu vielä tuntui kasaavan yhteensä kolmen vuoden talon rakennusprojektin väsymyksen ja stressin joulukuun ajan kestäneeksi tyhjäksi oloksi ja päämäärättömäksi haahuiluksi. Se kuukauden mittainen kausi kuitenkin tarvittiin selvittämään syksyllä kiireessä pääkoppaan ja mielen sopukoihin jääneet mietteet ja asiat, nyt olo on aika helpottunut ja levännyt eikä kuukausi jälkikäteen ajateltuna tunnu ollenkaan edes pitkälle ajalle, ihan normikesäloman mittaiselle vain. En muista, että minulla olisi ollut niin sanottua omaa aikaa juuri missään kohdassa moneen vuoteen. Kaikilla on kuitenkin tarkoituksensa ja aikansa.

Vaikka en ole itse mikään kova musiikki-fani, vuonna 2016 nukkui pois moni alan kirkas tähti kuten nyt jouluna George Michael, Prince, Dawid Bowie ja Leonard Cohen. Nämä menetykset toivat yleistä surun ja kaipauksen tunnetta ja muistuttivat, miten lyhyt ja yllättävä elämä onkaan. 

Tuleva vuosi 2017 on aika lailla sumun peitossa vielä. Niitä lehtitöitä, joita edelliset vuodet tottui tekemään, ei enää ole ja vanhaan tuttuun ei voi turvautua. Muutama suunnitteluun liittyvä työjuttu on sovittuna ja yksi aivan uudenlainen työjuttukin on kehitteillä, täytyy vaan kärsivällisenä jaksaa odottaa, toteutuvatko ne. Olen ollut yrittäjänä nyt 7 vuotta ja sinä aikana olen saanut aina perheelle ruokaa ja viiniä pöytään, laskut ja lasten harrastukset maksettua, talonkin rakennettua, joten kyllä kaikki asiat yleensä järjestyvät, vaikka niitä ei kalenterissa olisikaan merkattuna puoleksi vuodeksi eteenpäin. Olen luonteeltani myös positiivinen selviytyjätyyppi, jalat pysyy maassa, vaikka miten tiukka paikka olisi.

Viime vuodesta parhaiten jäivät mieleen mukavat suunnittelu- ja kuvaustyöt. Jotenkin kutkuttaa, selvästikin muutokset tuulet pyyhkivät myös työasioissa. Nyt olisi tilaa myös jollekin ihan uudelle ja jännälle, toivottavasti vuosi 2017 yllättäisi minut positiivisesti!

 

Kommentit (2)

Seuraa 

Rakennusblogi, joka on välillä myös sisustusblogi, käsittelee Helsinki-pientaloprojektiamme. Sisustussuunnittelija ja -toimittaja Piia ja valokuvausta harrastava AD Jari rakennuttivat perheelleen Kastellin pakettitalon Pohjois-Helsinkiin. Blogissa nähdään, miten peruspaketista saadaan ihan omannäköinen kokonaisuus.
Seuraa meitä

Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat