Kirjoitukset avainsanalla sisustuspintamateriaalit

Mainos

Kaupallinen yhteistyö Värisilmä Tammiston kanssa.

Minulla on blogissa nyt muutaman postauksen mittainen yhteistyö Värisilmä Tammiston kanssa. Esittelen teille mielenkiintoisia uusia sisustusmateriaaleja heidän valikoimistaan. Pääsette siis kurkistamaan suunnittelijan työpöydälle tuoreeltaan!

Koska työskentelen kotona sisustussuunnittelijana, käyn aika usein asiakastöiden merkeissä valmistajien showroomeissa ja myymälöissä. Arvostan sijaintia hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä ja sitä, että samalla seudulla on monta valmistajaa ja myymälää, saa samalla reissulla hoidettua monta asiaa.

Siksi ilahduin, kun Värisilmä avasi uuden myymälän Vantaan Tammistossa. Alue onkin minulle entuudestaan tuttu, ihan tässä lähellä, vaikka Vantaan puolella.

Värisilmän Tammiston myymälä- ja näyttelytilassa on kattavasti materiaaleja maaliväreistä laattoihin. Siellä on myös neuvottelutila, jota suunnittelijat voivat lainata asiakastapaamisiin. 

Omissa suunnitteluprojekteissani useinmiten mietitään paljon laattavalintoja. Ne ovat tietysti kustannuksiltaan isompia pintoja töineen ja materiaalikustannuksineen uudiskohteessa. Harmaan sävyt, pintastruktuurit ja sävyn vaihtelu eri valoissa mietittyvät. Laattasauman väriäkin mietitään, siinä lähinnä puhtaanapitoa. 

Postauksiin kokoan sellaisia uusia materiaaleja Värisilmän valikoimista, mitä voisin hyvin käyttää suunnittelutöissäkin. Mukana myös yksi vanha luottotuotteeni, jota olen jo usemassa projektissa käyttänyt. Esittelen sen teille myöhemmin.

Tutustuessani valikoimaan olen tehnyt nyt hyviä löytöjä! Osa materiaaleista on menossa minulla ihan oikeisiin suunnitteluprojekteihinkin, jotka ovat nyt työn alla.

 

 

Tähän ensimmäiseen postaukseen kokosin tumman moodboardin. Korkeakiiltoinen viehättää nyt pitkästä aikaa. Upea harmaa marmorimainen laatta on Sensi Pietra. Kauniit juovat harmaassa taustassa tekevät tästä laatasta tosi mielenkiintoisen. Kuvasimme luonnonvalossa, kiilto ja sävy oli hankala taltoioida kuviin oikein. Joten jos harkitset tätä laattaa, tsekkaa väri oikeasta laatasta myymälässä.

Toinen uutuuslaatta on Artisan-laattasarja, jossa on paljon värejä ja vaihtelua. Tässäkin kiilto näyttää kivalle! Värimalleina minulla on Graphite-väriset laatat, koko 13,2 x 13,2 cm, jotka näyttävät joissain valoissa harmaille, joissain ruskeille! Paras siis sellaiseen kohtaan tilassa, jossa sävyn ei tarvitse mätsätä mihinkään toiseen laattaan, vaan voi loistaa yksinään tehosteena. 

 

 

 

Yksinäinen tumma laatta alla on A mano-laatta koossa 20 x 20 cm ja värissä Vulcano. Ihana puolikiiltävä, vähän krouvi peruslaatta esim. lattiaan sen ainaisen 10 x 10 cm-laatan sijaan!

 

 

Linen-sarjan tapeteissa löytyy hyvä valikoima neutraaleja, luonnonläheisiä värejä kotiin, jossa kaivataan hillittyä väriä ja pintaa johonkin huoneeseen. 

 

 

Valkoinen marmoripintaisen näköinen laatta on Sensi Statuario White Lux-laatta, 60 x 60 cm. Saamani mallilaatta on harmillisesti sellainen yksilö, jossa oli vain reunoilla harmaat juovat, joten siitä ei nyt tällä kertaa saanut ihmeellisempää kuvaa. Näin voi joskus käydä laattalajitelmien kanssa, nehän ovat keskenään erilaisia ja paikalla asennusvaiheessa täytyy katsoa, miten kuviot / kuviottomuus on järkevä tilaan asentaa, niin että kokonaisuus pysyy tasapainoisena ja mielenkiintoisena.

Kaunis, samalla ajanhenkinen että klassinen laatta, jota ehdotan asiakkaalleni nyt yhteen kohteeseen!

Palaan aiheeseen vielä tosiaan parin postauksen verran, pysyhän kuulolla!

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mainos

 

Kaupallinen yhteistyö Stalan kanssa. 

 

 

Kotimainen Stala (jonka nimi tulee sanoista ruostumaton teräs - STAinless ja LAhti, jossa pesupöytiä ja altaita on valmistettu perheyrityksessä jo vuodesta 1972) lanseeraa kuvioidut terästasot Stalatex-nimellä, peräti ensimmäisenä maailmassa! Tämä on kiva uutinen, koska terästasot ovat pitkään olleet samanlaisia, komeita ja hyvännäköisiä kyllä, mutta tuttuja, turvallisia ja ehkä vähän tylsähköjä tässä moninaisten materiaalien ja vaihtoehtojen tarjonnan tulvassa.

Stalan teräsaltaissa sen sijaan on tapahtunut uudistuksia jo aiemmin, itse tykkään kovasti uusimmista teräväkulmaisista ja isoista altaista. 

Kysyin lanseeraustilaisuudessa terästasojen myynnistä ja trendikkyydestä ja sain ilokseni kuulla, että Stalalla tasojen myynti ennen tätä uudistustakin on noussut 20 % viime vuodesta! Edelleen terästasokin lunastaa siis hyvin paikkansa! 

Meillä oli edellisesssä kodissa terästaso ja siihen integroitu teräsallas, ihan itse suunniteltu ja metallipaikassa teetetty. Tykkäsin siitä kovasti ja voisin hyvin vielä seuraavaankin kotiin ottaa terästason. Tähänkin kotiin se olisi tyylinsä puolesta sopinut täydellisesti betonilattian pariksi, mutta nyt oli pakkomielle kokomustasta keittiöstä tasoineen, joka vain piti saada.

Terästasossa on teollisuushenkisyyttä ja klassista kauneutta, ajattomuutta. Teräksen hyvät ominaisuudet, kuten hygieenisyys, helppo puhdistettavuus, kuumankesto, pitkäikäisyys sekä mekaaninen kestävyys eivät suinkaan ole unohtuneet. 

Stala ei lähtenyt uudistamaan tasojaan omin voimin, vaan avuksi pyydettiin kova kotimainen muotoilija, pitkäaikainen suosikkini, omaa ikäluokkaani edustava Harri Koskinen. Tässä talossa on kerätty Harrin muotoilua hitaasti ja varmasti jo vuodesta 1996, kun ostimme meille ensimmäisen Harrin suunnitteleman tuotteen, Block-valaisimen, se löytyy nyt nuoremman pojan huoneesta. Sen jälkeen niitä on tullut paljon lisää. Harrihan on tunnettu myös kansainvälisesti, tämä muotoilijanimi kumppaniksi oli siksikin hyvä veto vientiyritykseltä. 

Harri Koskinen uudisti Stalan terästalot omaan tyyliinsä maltillisesti luontokuvioilla. Kuoseja on 8, kaikki ovat hyvin hillittyjä, asiallisia, pienikuvioisia ja hyvin nättejä. Oma suosikkini on Savi, tasaisen eläväinen ei-esittävä pinta, joka on saanut innostuksensa lehtikullan halkeilevasta pinnasta. Kullan väri, joka olisi myös ollut mahdollinen, jäi kuitenkin pois ja jäljelle jäi kuivan kesän jäljiltä halkeilevaa savipintaa muistuttava pinta, joka on hyvinkin käyttökelpoinen sisustuspintana. Siinä tapahtuu vähän, mutta ei liikaa. Käy kaikenlaisten kaapistojen ja lattioiden kanssa, moneenlaiseen kotiin ja tyyliin.

Kuviointi terästasoon on myös käytännöllinen idea. Kuviointi häivyttää teräksen pintaan käytössä tulevia naarmuja ja sormenjälkiä, joten ne eivät erotu kuten tavallisesta teräspinnasta. Kaikki kuosit ovat laserteknologialla teräksen pintaan tehdyt, mutta jälki näyttää käsinpiirretylle. Näitä pintoja on saatavilla keittiön työtasoihin, tiskipöytiin, välitila- ja taustalevyihin jälleenmyyjien kautta helmi-maaliskuusta lähtien. 

 

 

Kuosit ovat ylärivissä Savi , Ruoto, Lehti ja Viiva. Alarivissä Kenno, Havu, Tunturi ja Jäälautta. Mikä näistä on oma suosikkisi? Voit kokeilla eri kuoseja Stalan suunnitteluohjelman avulla. 

Kauniit, kollegani Laura Seppäsen stailaamat 3d-kuvat ovat Stalan.

 

Kommentit (1)

K-tuolin uudistamisen jälkeen ruskea korkkinen Sinnerlig-penkki sen vieressä alkoi tökkiä, kannoin siitä kukkaset tv-tasolle ja kirjat ruokailutilan kaapin päälle. Kevättä kohti saisi olohuoneen ilme pysyä nyt aika raikkaana.

Penkki on sen verran pitkä, että piti ihan ottaa mittanauha käteen ja sovitella sille uutta paikkaa. Periaatteessa en pidä tästä, että ensin hankitaan ja sitten etsitään kalusteelle paikka talossa, mutta näiden Sinnerligien kohdalla olen yllätyksekseni tehnyt poikkeuksen. 

Meillä on tarve penkille kahdessakin paikassa, eteisessä ja yhdistetyssä kodinhoitohuoneessa-saunan pukkarissa. Kumpaakaan tilaan tuo penkki ei mahtunut. Sijoitin sen siis toistaiseksi mahdollisimman lähelle tuulikaappia eli eteistä, vaikka se on tuohon kohtaan vähän liian syvä. Tuohon on nyt kuitenkin kätevä heittää reput ja kassit kotiin palatessa.

Talossa on vielä monet kohdat vailla tälläistä hienosäätöä naulakoiden, koukkujen ja pienten säilytysjuttujen kanssa.

Näiden kuvien kautta kerron muuten samalla viittä vaille valmis - rakentamista suunnitteleville, että pääoven ja väliovien asennus jää sitten muuten asukkaille. Pääovessa oli asentamisen jälkeen lisäksi kauheasti askartelemista, kun kaikki kynnykset ja smyygit pitää itse mitoittaa, yksityiskohdat miettiä ja tarvikkeet hankkia. Terassin ovien asennus kuuluivat toimituspakettiin, joten niistä saimme otettua mallia. Meidän kaikki väliovet kuuluivat vvv-toimitukseen ja ovat mallia Jeld-wen valkoinen peruslaakaovi.

Puhumattakaan alakerran väliovista, missä meilläkään ei ajatus kantanut niin pitkälle, että olisimme hoksanneet tilata ajoissa oviaukot oikeankorkuisina. Kastellin miehet vain tekivät ne standardien mukaisesti. Betonilattian kanssa kun ei tule kynnystä, niin nyt oviaukko on hiukan liian korkea, karmit ja sitä kautta myös väliovet jäävät vähän ilmaan. Listat laitoimme sitten kuitenkin lattiaan saakka, oli fiksumman näköistä niin. Monta tälläista pikkupikku juttua, jotka varsinkin sinä hetkenä ärsyttävät, mutta jotka ajan saatossa unohtuvat ja joita ei niin enää ajattele.

 

Kommentit (0)

Tässäpä nyt kuvat meidän saunan viereisestä kylpyhuoneesta - eli suihkuttelutilasta. Sama betonilattia jatkuu läpi kolmen tilan aina kodinhoitohuoneeseen saakka ja samaa vaneripaneelia on käytetty sekä saunan että kylpyhuoneen katossa.

Kylppärin seinät ovat myös kosteuden kestävää betonia. 

Kylppärissä on kaksi suihkua, toinen ei vain näy kuvissa, se jää seinän taakse piiloon. Kuvassa näkyvä suihku on vähän luksukkkaampi Oraksen sadesuihku, haluttiin kokeilla sellaistakin, toinen on vaatimattomampi versio, sama kuin yläkerran kylppärissä (katso täältä postaus). 

Suihkuja vastapäätä oven oikealle puolelle oli alkuperäisissä piirroksissa ehdolle wc-istuin, mutta olen sen verran esteetikko, etten huolinut pyttyä meidän saunaosastolle. Minusta ne tarpeet hoidetaan ennen saunaan menoa...

Oikealla olevaan tilaan haaveilen edelleen betonipenkkiä, mutta sain ajatuksen tilata Helolta samassa lähetyksessä lauteiden kanssa haapapuisen Kiana-penkin. Nyt tyhjä tila on samaan aikaan saunan kanssa kauniisti laitettu ja ihan järkevässä käytössä istumatilana ja laskutasona, siinä penkillä voi vaikka toinen lapsi istua, kun toinen suihkuttelee. Sitä täydellistä betonipenkkiä kun haaveillaan ja etsitään kuitenkin seuraavat pari vuotta ;)

Tätä lukiessanne olemme toivottavasti lopultakin saunassa, aahh....! Hankin oikein uudet Balmuirin Capri-pellavapyyhkeet meille uuteen saunaan.

Kommentit (4)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram