Kirjoitukset avainsanalla ruokailutila

 

Täällä kotitoimistolla on nyt todella vahvasti olleet verhoasiat mielessä jo jonkin aikaa. Meille on tulossa kohta uusia naapureita! Talomme sijaitsee kadun varressa ja kadun toisella puolella suoraan meidän ruokailutilan ja keittiön ikkunoiden takana nousee uusi rivitalo.

Tämä oli tiedossa jo aikaa sitten. Vieressä ollut pikkumetsä kaadettiin viime kesänä ja koko talven talokonaisuutta on tietysti rakennettu. Uudet asukkaat muuttavat taloihin varmaankin ensi syksynä. 

Itse teen kotona töitä juuri meidän ruokapöydällä, joten ikkunoiden takana jylläävä raksa on jonkun verran häirinnyt keskittymistä. Kesää kohti sälekaihtimia on muutenkin tullut pidettyä enemmän auki, niin sekä raksa että kadulla vaeltavat koiranulkoiluttujat, lähiseudun asukkaat ja muu mahdollinen liikenne on alkanut ärsyttää. Helsingissä Kehä 1:n sisäpuolella kuitenkin asutaan tiiviisti, ei sille mitään voi.

Itse olen sen verran esteetikko, että vaikka raksa tuossa vieressä onkin ja isot ikkunat kadulle päin on kivat, nyt on tarkoitus peittää ikkunanäkymät verhoilla. Olen fiilistellyt verhoja jo pitkään (lue täältä)  ja tänä keväänä ne nyt laitetaan.

Kävin pari päivää sitten Eurokankaassa, itselleni tutussa työpaikassa vuosien takaa katselemassa kankaita ja samalla katsastamassa verhokiskotarjontaa, kun meillä ei ole vielä ripustusmekanismia.

 

 

Eurokankaasta löytyy kahden valmistajan kiskoja, Kiskotalon ja italaisen valmistajan kiskoja. Osa mekanismeista on leveitä ja komeita, ne sopivat muhkeille verhoille ja runsaalla poimulla oleville suorille verhoille. Löytyy myös musta kisko mustalla kannakkeella, jos haluaa, ettei kisko erotu tummasta seinästä, tämä on hyvä! Löytyy myös siro kisko, jossa on kiskon alle piiloon jäävä piilokiinnike, tähän varmaan päädyn.

Itselläni oli aluksi ajatus ihan yhdestä suorasta "tavallisesta" kiskosta kattoon, mutta taidankin laittaa kaksi kiskoa, toiseen saa sitten lisäverhon, esim. paksumman samettiverhon syksymmällä kausiverhoksi. Pitäähän se vaihtelunvara säilyttää!

 

 

Myymälässä kävin läpi kaikki tilauskankaatkin etsiessäni vaaleaa, vähän elävää, ohutta, mutta rypytettynä vähän peittävää mielenkiintoista kangasta. Otin muutamia kangasmalleja kotiin ja tämä olikin hyvä idea, sävyt oli meillä vähän toiset kuin myymälässä.

Kotona sain verrattua sävyjä myös olohuoneen mattoon ja sohvakankaaseen, vertasin sitten samalla vähän mieluisan sävyisiin maljakoihin ja keramiikkapurkkeihin. En etsi valkoista, vaan sopivan lempeän sävyistä luonnonvalkoista ja luulenkin, että laajasta mallistosta löytyi meille nyt lopulta sopiva kangas. 

Seuraava vaihe on ottaa mitat ja miettiä menekki, kuinka paljon varaisin kangasta rypytykseen ja laittaa homma tilaukseen! Tälläkin kertaa verhot ompelee Eurokangas. En ole koskaan ommellut suoria verhoja itse, se on todella haastavaa saada pitkät reunat suoriksi ja kiristämättömiksi, saatikka alakäänne suoraksi :) 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Ihana aurinko saapui vihdoin näyttäytymään meille Helsinkiinkin! Viikonloppuna saivat meiltä joulukoristeet lähteä, vain loput joulukukkien jämät maljakossa ja muutamat kynttilät saivat jäädä sulostuttumaan meidän pimeitä iltoja vielä. Kuviin tallentui lämmin ja kellertävä kevään valo, mikä johtuu varmaan siitä, ettei sinistä sävyä kuviin tuovaa lunta meillä edelleenkään ole.

Tuntuu jotenkin ihanan raikkaalta aloittaa uusi vuosi aina puhtaalta pöydältä. Toki mitään hankittua ei heitetä kokonaan pois, siirretään vain syrjään kaappeihin odottamaan taas seuraavia vuodenaikoja ja uusia inspiraatioita.

Kuvasimme pitkästä aikaa koko alakerran: sekä ruokailutilan, keittiön että olohuoneen. Laittelen kuvia sitä mukaa blogiin, kunhan mies ehtii ne minulle käsitellä ;)

Kun joulua ja koristeita on kuorittu päältä pois, paljastuvat huonekalut paremmin. Meidän alakerrassa olen tyytyväinen viime syksynä hankittuun Menun ruokapöytään ja tietysti erityisen tyytyväinen isoon Lundian Fuuga-kaapistoon, joka meille taisi tulla vuoden 2016 keväällä. Se kätkee sisäänsä kaikki säästetyt sisustus- yms. tärkeät lehdet. Sen päälle on myös kiva tehdä vaihtelevia asetelmia ja näkymiä. Näissä kuvissa kaapin päällys on oman käsitykseni mukaan nyt suhteellisen paljas, joskus on paljonkin tavaraa kaapin päällä. Kaikki kuitenkin omaan makuuni kaunista ja inspiroivaa, joten saa olla välillä myös runsaampaa. Nyt kuitenkin kaipaan paljautta.

Kuvassa kaapin päällä näkyvät suosikkimaljakkoni ovat Marimekolta, jotka ovat kauniita paljaaltaankin ilman kukkia. Maljakkoihin liittyen minulla on yksi haave tai paremminkin himotus. Noiden seuraan sopisi todella hyvin saman suunnittelijan eli Carina Seth Anderssonin Pallo ja vaihteeksi mustana! Olen katsellut sitä täältä. Se olisi tyylikäs elementti myös ilman kukkia. Tummassa maljakossa eivät näkyisi kukkien varret eikä likaantuva vesi, mikä joskus tökkii kirkkaissa maljakoissa.

Ruokailutilaan liittyy ikuisuuspulmani eli ruokapöydän päällä oleva valaisin, olen siitä ennenkin kirjoitellut blogiin. Jokohan tämä vuonna saisin miehen pään käännettyä tästä kuparisesta Tompasta johonkin muuhun valaisimeen :) Minulle tämä ei kestänyt aikaa ja olen tähän todella kyllästynyt. Valaisuteho on myös onneton esim. iltapäivällä läksyjen tekemiseen.

Myös ruokapöydän tuolit voisi vaihtaa, vaikka ei näissäkään mitään vikaa ole. Katsotaan, mihin tämä vuosi on menossa ja mitkä sen mahdollisuudet ovat...Mitään tiettyä tuolia ei ole haaveissa vaan kaikki, sekä klassikot että markkinoille tänä vuonna tulevat uutuudet otetaan huomioon.

Kuulun pieneen blogiryhmään, jossa on joka kuukausi jokin tietty teema. Jokainen postaa omien mahdollisuuksiensa mukaan aiheesta. Tammikuussa omiinkin ajatuksiini sopivan teeman eli postaus uuden vuoden sisustushaaveista antoi Giselda ja hän myös tekee koonnin kaikista aiheen postauksista.

 

Kommentit (1)

 

Edellisessä postauksessa esitellyn By Lassen Frame-yhteistyön myötä meille tuli myös pieni musta Frame-laatikko ruokapöydälle. On paitsi kaunis, myös muuten ihan älyttömän kätevä paikka laittaa kaikkea pientä sämpettä piiloon ja talteen, mitä meille kertyy ruokapöydälle ajelehtimaan: kyniä ja kumeja läksyjen jälkeen, kinder-muna-yllätyksiä, legojen osia, käyntikortteja jne :)

Muistaa myös, että vielä on aikaa 17.11. asti osallistua Kastelli-postauksen Mia Designin lahjakortinarvontaan!

Ihanat mustat Muubsin kulhot ja House Doctorin kahvipannu ovat mulla kuvauslainassa Living247:sta.

Aurinkoista viikonloppua kaikille blogin lukijoille <3  

 

Kommentit (1)

 

Arki on alkanut Casa Kalliomäessä ihan hyvin, vaikka kaikki ei olekaan ihan täydellisesti mennyt. On ollut hankalan aikaisia aamuherätyksiä, yksi melkein koko perheen pommiin nukkuminen, lasten harrastusten aloitusorganisointia, koulukirjojen kontaktimuovittamista ja eväiden tekoa. Esikoisemme siirtyi yläasteelle uuteen, lähellä olevan asuinalueen kouluun liikuntaluokalle. Hän harrastaa salibandya ja treenit on neljänä arki-iltana, ovi vain käy, kun hän käy kotona kääntymässä, siihen on nyt tottuminen. Kuopuksella on hiukan vaikeuksia oppimisessa, koulunalku on jännittänyt senkin vuoksi, ainakin äitiä. Ei se elämä aina ole nättien tyynynpäällisten ja kippojen esittelyä, joskus on tummiakin sävyjä mukana.

Koska itse tein työrutistukseni eli asuntomessupurun jo alkuviikosta, koko loppuviikko on tuntunut tooosi pitkälle. Palautettavat pussit ja laatikot on pyörineet kotona ja tänään sain lopultakin ison osan palautettua.

Tällä viikolla on ollut Sisustustoimittajien yhdistyksen kokous, Ikean kuvastolanseeraus-lehdistötilaisuus (siellä oli Pella Hedeby kertomassa stailausvinkkejä!)  ja Kotisleepover Helsingin avajaiset. Se on oikeasti ihana juttu, käykää, jos mahdollista, päivällä sinne pääsee ilmaiseksi tutustumaan. Täältä löytyy omat tunnelmani keväältä.

Ihan kiva arkeenpaluuviikko kaikesta huolimatta!

ps. Aloituskuva sisältää vihjeen, blogia lukeneille helpon :) Meille on tullut taas uusi huonekalu, mikäköhän se voisi olla?

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram