KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Saimme Byggmaxilta terassi-aiheisen diy-nikkarointihaasteen, jossa tarkoituksena oli toteuttaa 400 eurolla Byggmaxin tuotteilla jotain omalle pihalle tai terassille sopivaa.

Meillä kun koko piha on vielä tekemättä ja terassikin on aika ankea, tämä haaste otettiin ilolla vastaan. Tästähän se terassin sisustaminen sitten lähteekin tälle kesälle mukavasti käyntiin. Tämän nikkarointiprojektin aikana Helsingissä satoi niin lunta, räntää kuin vettäkin ja lopulta oli vielä jumalaton helle, mutta niin vain saatiin muiden raksajuttujen ohella tämänkin tuote valmiiksi :D !

Päätimme nikkaroida yksinkertaisen säilytyslaatikon, joka toimii myös istumapenkkinä. Koska pihavarastokin on vielä rakentamatta, ulkona on aika vähän säilytystilaa. Tähän laatikkoon saamme piiloon lasten värikkäät ulkolelut ja puutarhatarvikkeet, tarvittaessa syksyllä ehkä myös halot, joille niillekään ei ole vielä paikkaa.

Laatikko toimii myös istumapenkkinä ja ajatuksena onkin nikkaroida lisäsiiven koko pitkä sivu täyteen samanlaisia penkkejä, on sitten istumapaikkoja isommallekin porukalle. Valitsimme siksi Byggmaxin valikomista edullisen laudan, että saadaan määrää riittämään ainakin pariin penkkiin. Pienet puunelämiset ei niin ulkopenkissä meitä haittaa, siellä se on sateen armoilla kuitenkin.

Tarvikkeet Byggmaxista:

18 x 95 mm ympärihöylätty paneeli

48 x 48 mm runkopuu

Ruostumattomia yleisruuveja

Puupetsi musta ja puuöljysivellin

Laatikon mitoitus eli korkeus 47.5 x syvyys 47.5 cm x pituus 185 cm suunniteltiin paneelin leveyden mukaan. Korkeus on 5 paneelia ja syvyys 5 paneelia, näin ei tarvinnut sahata paneeleita pituussuuntaan. 

Laatikon haluttiin sulautuvan taloon eli väriksi päätettiin siksi itseoikeutetusti musta. Käsittelemme myös koko terassin mustaksi toivottavasti vielä tänä kesänä, siksi uskalsin petsata laudat terassilla, vähän roiskui, mutta eipä haittaa. 

Koska lahjakortti piti käyttää myymälässä, kävin yhtenä aurinkoisena arkipäivänä Tammiston Byggmaxilla, jossa kotona valmiiksi nettisivuilla koottu ostoslista jätettiin myyjälle keräiltäväksi. Koska me olemme ehkä Suomen ainoa ilman autoa talon rakennuttanut perhe, käytimme osan lahjakortista kotiinkuljetukseen. Tavarat tulivatkin heti seuraavana päivänä pihalle. Tosi kätevä ja toimiva toimitus!

Sahasin puuosat mittoihinsa terassilla ja maalasin ne puupetsillä ensin ennen kokoamista ja toisen kerran vielä valmiina, koska halusin väristä tumman. Miehen osuudeksi jäi sitten varsinaiset rakennushommat.

Laatikko rakennettiin niin, että 5 lautaa ruuvattiin vierekkäin päätypuihin, näitä tehtiin 2 kappaletta sivuihin ja yksi pohjaksi. Kansi on tehty samalla periaatteella, mutta tukipuuna on lauta, että sitä on kevyt nostaa. Laatikon alle ruuvattiin laudat ikäänkuin jaloiksi, että ilma pääsee kiertämään laatikon alta. Lopuksi hiottiin nurkat hiomakoneella, ruuvattin saranat ja tosiaan petsattiin laatikko vielä toiseen kertaan mustalla puupetsillä. 

Tässä kisassa ovat mukana Koti seitsemän ja Pömpeli. Koti seitsemän Heinin kanssa tavattiinkin pikaisesti Mansen Blogikirppiksellä, kun pussitettiin niitä kuuluisaa kahtasataa goodiebagia hikihatussa menemään.

Pömpeli on itselleni ihan uusi tuttavuus ja nyt pitääkin alkaa kelaamaan heidänkin rakennusprojektiaan blogista taaksepäin, mistä on kysymys. Ihanan näköistä on ainakin nyt sisustusvaiheessa.

Kaikki kilpailuun osallistuvien bloggaajien työt esitellään Byggmaxin sivuilla ja Facebookissa, voittaja selviää äänestyksellä. Laitan tietoa sitten vielä, kun äänestys käynnistyy :)

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla