Kirjoitukset avainsanalla Talonrakennus

 

Kaupallinen yhteistyö Winledin kanssa

Asuntomessut alkavat huomenna Porissa ja jatkuvat 5. elokuuta saakka. Tänä vuonna minulla ei ole siellä suunnittelukohdetta, joten vietän ihan kesälomaa. Kohteet kävin kiertämässä niiltä osin, kuin ne olivat auki ja esittelukunnossa ennakkolehdistöpäivänä toukokuun alussa. Messuja seuraan pääasiassa instasta ja sisustusblogeista, onhan Asuntomessut Habitaren ohella kuitenkin ainoita isoja sisustusalan tapahtumia. 

Sain kivan viestin Winlediltä, joka on kohtuullisen uusi, LED-valaisimiin ja valaistussuunnitteluun erikostunut kotimainen valaisinfirma. He ovat asuntomessuilla mukana peräti kuudessa kohteessa, jotka ovat 10 Valovoima, 20 Casakivi, 21 Jokilammi, 22A JokiDuo, 25 Koneistajankatu 2 ja 28 Villa Poiju. Ketkä olette messuille menossa, käykää katsomassa nämä valaistusratkaisut.

Heillä on menossa Bloggaa ja Someta-kampanja, joka on avoin kaikille! Kirjoittaa voi Winledin sivujen vieraskynä-osioon. Erityisesti kampanja sopii tietysti taloprojektistaan bloggaaville rakentajille, sellaisille kuin mekin olimme, kun tämä blogi sai alkunsa muutama vuosi sitten. Kampanjan fb sivu löytyy täältä.

Olisin itse rakentajana ollut aivan onnessani tuollaisesta yhteistyöstä. Jos nimittäin jotain parannettavaa meidän seuraavaa taloprojektia ajatellen miettii, olisi valaisu varmastikin yksi niistä, jo suunnittelusta alkaen. Valaisimet itsessään ovat arvokkaita hankkia, ammattimaisen suunnitteluavun arvokkuudesta nyt puhumattakaan.  

Postauksen kuvituskuvina on eräs sisustussuunnitteluprojektini Helsingissä, tämä on jo pidemmän aikaa pöydälläni ollut talon ja pihasaunan käsittävä suunnittelukokonaisuus. Isoihin suunnitteluprojekteihin pyydän aina ulkopuolisen suunnittelijan avuksi, joko valaisinliikkeestä tai valmistajan puolelta. Usein asiakas tekee valinnan omilla perusteillaan, konsultoin vain valaisinten ilmettä ja värimaailmaa.

Koska suunnittelijalla on mietittävää ja säädettävää isoissa projekteissa aina paljon jo pelkästään pintamateriaaleissa ja kiintokalusteissa, on kaikkien kannalta paras, että kaikki ei ole yhden ihmisen vastuulla ja harteilla. Tiedän kokemuksesta myös sen, että rakennusprojektissa on asukkaillakin niin paljon muita päätöksiä ja isoja ratkaisuja lyhyen aikavälin sisällä, että on vaikea hallita kokonaisuutta yksin.

Valaistuksessa on niin paljon teknistä asiaa kuten valaisinten upotusta katto- ja seinärakenteisiin, valon värin määrittelyä, mitoittamista, visuaalisista seikosta puhumattakaan, että se vaatii asiasta kiinnostuneen paneutumista ihan rauhassa ja ajatuksella.

Suosittelen siis lämpimästi tarttumaan tuohon tarjoukseen suunnitteluavusta ja erittäin hyvästä alennuksesta hankkia kaikki kiinteät valaisimet samasta paikasta!

 

 

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaupallinen yhteistyö

Olemme tosiaan asuneet tässä talossa ensi keväänä kolme vuotta ja siinä ajassa ehtii jo huomata monta asiaa ihan arjessakin, jotka sujuvat ja joihin ei ole niin tyytyväinen asumisessa.

Itselleni tämä on ensimmäinen kerta, kun asun omakotitalossa, miehen lapsuudenkoti on kyllä omakotitalo.

Yksi isoimmista arkeani hankaloittavista asioista on asuminen kahdessa kerroksessa. Meidän tontillahan tämä ei ollut oma valinta, vaan kaavan sanelema juttu. Aamuisin tavarat jäävät yläkertaan ja vuoroin sieltä haetaan niin unohtunutta paitaa, sukkaa kuin urheiluvälinettäkin.

Seuraavan kodin haluan siis yhteen tasoon. Varusteluiltaan se saisi myös olla tasokkaampi, seuraavaan kotiin haluan, oli se sitten uusi omakotitalo tai kerrostaloasunto, seinäasenteiset wc-istuimet, omakotitaloon kiinteät ikkunat, mahdollisesti myös paremman valaistuksen. Näissä asioissa säästimme tässä projektissa tai olimme ehkä vain vähän huolimattomia.

Kun saimme haasteen Kastellilta kokeilla uutta Osta talo verkosta-palvelua, aloimme miehen kanssa ihan aikuisten oikeasti miettiä, minkälainen meidän seuraava omakotitalo voisi olla. Koska tämän nykyisen projektin kanssa olimme itse tehden välillä todella tiukilla (osittain olemme edelleen, koska autotalli on kesken), olimme yhtä mieltä siitä, että mikään viittä vaille valmis tai omatekemä ei olisi enää toista kertaa meidän juttu. Seuraavalla kerralla pitäisi kyllä päästä helpommalla! Olisimme valmiita joustamaan lopulta aika monessakin kohtaa, jotta saisimme valmista, mutta silti ihan kaunista.

Tässä talossa saimme toteuttaa monta haavetta, kuten betonilattiat ja betonikylpytilat, “vanerisen” saunan, mustan keittiön ja puusepällä tehdyt umpiportaat. Niihin ollaan tyytyväisiä ja ne on jo saavutettu.

Siksi lähdin mielenkiinnolla kokeilemaan palvelua, nyt jo vähän kokeneempana ja tietävämpänä. Palvelun tarjoama yksikerroksinen harjakattoinen talomalli on juuri sellainen, minkä voisin oikeastikin hyvin kuvitella meille.

Teimme miehen kanssa itsenäisesti omat talosuunnitelmamme palvelussa ja vertailimme kokemuksia valmiista suunnitelmista. Omasta mielestäni palvelu on helppo ja ainakin alussa valinnat ovat helppoja. Valitsin 85 neliöisen talon ja yhden lisämakuuhuoneen ajatuksella, että tässäkin talossa asuisimme nelihenkisenä perheenä. Saunasta en luopuisi mistään hinnasta. Tästä talosta tiputimme pois wc:n saunaosastolta ja niin tekisin seuraavassakin. 

Tumma ulkoväri ihastuttaa edelleen, siksi menisin sillä seuraavassakin. Olisi muuten hienoa, jos Kastellilta saisi tilattua jo valmiiksi sen toiseen kertaan maalauksenkin, sekin oli melkoinen urakka itse tehdä!

Valitsin sisustuslinjaksi Graniitti Ajaton ja tein hyvin klassiset sisustusvalinnat, kuten valkoisen keittiön ja kylpyhuoneen.

 

 

 

Mies valitsi myös tumman julkisivuvärin, mutta tummia elementtejä myös sisustuspuolelle, meidän nykyistä kotia mukaellen. Sisustuslinjaksi hän oli valinnut Graniitti Moderni, eli modernista pidämme molemmat. Sehän on huojentavaa tässä vaiheessa tietää, että sisustusmakukin on oikeasti yhdenmukainen, olemmehan olleet yhdessä jo kohta 25 vuotta! Otoksia miehen suunnitelmista alla.

 

 

 

Hintaeroa meidän suunnitelmille tuli vajaa kymppitonni, 9405 e, ihan mukava raha isoa rakennusprojektia ajatellen.

Koska tämä rakentaminen on tosi kiinnostavaa, jäimme oikein tuumimaan palvelua, jossa on muutama hämmentävä kohta, jotka eivät aukene palvelussa. Voit valita maalämpöpumpun, mutta mihin se talossa laitetaan? Meillähän se on varta vasten suunnitelussa teknisessä tilassa. Lattialämmitys taitaa olla jo vakio kaikissa muuttovalmiissa taloissa, koska siitä ei puhuta mitään. Palvelu ei myöskään herjaa, jos suunnitelmasta puuttuu jotain asumisen kannalta oleellista, eli juuri vaikka lämmönlähteen valinnan kohdalla. Tätä johtuu siitä, että asiakas voi tilata maalämpöpumpun muualtakin, mutta ei sitä välttämättä tässä kohtaa ymmärrä. Ihanaa olla jyvällä jossain asioissa, vaikka ei sitä yhden talon perusteella voi vielä kovin henkseleitä paukutellakaan. 

Sinällään pidimme kyllä palvelua ainakin näin alkuvaiheessa järkevän kokoisena, valintoja ei ole liikaa ainakaan sisustuspintamateriaaleissa. Se on juuri se maailma, mihin saattaa eksyä pitkäksikin aikaa haahuilemaan ja fiilistelemään. Perusmateriaaleilla saa ihan kauniin kodin. Sisustusfanaatikot tuskin lähtevät muutenkaan verkosta taloa tilaamaan, joten näen, että tässä kysyntä ja tarjonta kohtaavat hyvin. Mukava rakentamisesta kiinnostuneiden leikkikenttä!

Lopuksi on mukava ilmoittaa, että järjestämme arvonnan, johon osallistuneiden kesken arvomme 100 euron lahjakortin meidänkin 1kertaa2-mallistoa myyvään Mia Design -verkkokauppaan! Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tähän postaukseen, mitä mieltä olet Kastellin Osta talo Verkosta-palvelusta, meidän seuraavista talosuunnitelmista tai jotain muuta mukavaa :) .

Arvonnan säännöt löytävät täältä ja arvonta-aika on 3.11.-17.11. Onnea arvontaan!

EDIT 20.11.! Arvonta on päättynyt ja suoritettu, arpaonni suosi tällä kertaa nimimerkkiä Xeveliina. Onnea! Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!

 

Kommentit (27)

Mervi P
2/27 | 

Kokeilin itsekin tuota palvelua ja vaikuttaa ihan toimivalta idealta. Jotenkin silti hassua ajatella,että käyttäisin tuota palvelua kodin ostamiseen, toki onhan näitä kodin vuokraus palveluitakin nykyään netissä,mutta se oman kodin ostaminen on jotenkin niin intensiivinen asia,että haluaa sen tehdä vanhanaikaisen tapaan . Suunnitellu on kyllä kivaa tuolla palvelulla en sitä kiellä. Sopii varmasti jollekin tuo palvelu ja on hienoa, että on myös tehty tällainen ja varmasti jonkin tarpeita tukee. Kaikkea uutta pitää kokeilla ja antaa myös mahdollisuus uudelle. Eletään kuitenkin 2000-lukua. Ihana huomata miten yhteen teidän suunnitelmat menevät, ja onhan teillä vuosiakin kertynyt yhdessä kiitettävästi. Onnea ja paljon tulevia vuosiakin toivon teille. Ja tuo sauna! En enää itsekään luopuisi siitä. Sellainen paikka kodissa,jossa saa rentoutua ja päivän jutut unohtuu hetkellisesti,kun antaa itselleen aikaa!

Mervi P
3/27 | 

Piti vielä mainita, että tuo kahdessa tasossa oleva talo on muuten oikeasti sellainen mikä ei ole ehkä kaikkien mieleen. Joskus itse haaveilin,että olisipa ihanaa jos olisi tällainen talo, mutta näin jälkeenpäin ajatellen ei ehkä olisikaan niin toimiva. Ja taas. Mielipiteet tässäkin varmasti jakautuu. Jollekin toimiva, toiselle ei. Tsemppejä haaveiden toteuttamiseen.

Malla
4/27 | 

Oi, kumpa tälläinen kätevä suunnitteluohjelma olisi ollut mahdollista 1990-luvun alussa ; ) Innostaa rakentamaan uutta taloa varmasti.

Mirella - Savo Living
Liittynyt5.3.2016
5/27 | 

Täytyykin käydä tutustumassa tuohon palveluun. Haaveissa edelleen kyllä rakentaa se oma suunnittelema talo. Itse en kyllä omaa taloa ostaisi netistä, sen verran intensiivisesti omat sormet olisi kuitenkin pelissä siinäkin projektissa.
Nyt jännityksellä odotellaan, milloin teillä ollaan siinä pisteessä, että alatte rakentamaan uutta taloa. =) Hyviä huomioita uutta taloa silmällä pitäen olette tehneet. Niinhän se yleensä menee, että eka talo menee harjoitellessa ja toisen tekee sitten jo paremmin ja korjaa ensimmäiseen taloon tulleet virheet.

Minna
6/27 | 

Ihan mielenkiintoinen suunnitteluohjelma, jolla voisi ainakin alkuun hahmotella projektia. Itse olen myös 1-kerroksisen talon kannalla. Haaveilu omakotitalosta jatkuu edelleen ja saa nähdä, koska unelmista tulee totta vai muuttuuko haaveet matkan varrella :)

AnnaH
7/27 | 

Voisin ajatella, että talokuumevaiheessa tuo olisi voinut olla yksi työkalu lisää hahmotella uutta kotia. Kodin ostaminen on tietysti niin suuri ostos, ettei sitä ihan netistä tulisi ostettua=).

Anniina
8/27 | 

Itse yrittäisin jakaa alakerran perheen yhteiseksi ja vanhempien alueeksi ja yläkerran lasten valtakunnaksi. Tämä lienee peruja omasta lapsuudenkodista. Toimii tietty vain jo jonkin verran omatoimisten lasten kanssa. Oheinen palvelu kuulostaa kätevältä ainakin omien mieltymysten kartoittamiseen.

anna s.
10/27 | 

Tällä hetkellä ei ole uuden asunnon rakennus -suunnitelmia, mutta täytyy pitää mielessä tuo palvelu. Todella mielenkiintoinen, viime kerralla suunnittelin itse keittiön vähän samantapaisella palvelulla, joten ehkä olisi seuraavana talon vuoro ;)

hilkka
11/27 | 

Kätevä palvelu, vaikuttaa vielä melko helppokäyttöiseltä, joten ehkä minäkin sitä osaisin käyttää. :)

Theresa
12/27 | 

Piti ihan kokeilla vaikkei omakotitalon rakentaminen ole to do -listalla :)  pikemminkin uudet sohvatyynyt :D

Luulen, että tuollainen palvelu on hyvä monelle. Kaikki ei kuitenkaan osaa tai jaksa itse suunnitella. 

Xeveliina
14/27 | 

En ole rakentamassa taloa ainakaan lähiaikoina, mutta mielenkiintoinen suunnittelu(tai haaveilu)palvelu joka tapauksessa!

Vierailija
15/27 | 

En tiennytkään tällaisesta palvelusta, joka on varmasti tulevaisuuden juttu.

EevaM
16/27 | 

Talonrakennus ei ole ihan lähiaikoina suunnitelmissa, mutta hyvältä palvelulta vaikuttaa. Voisin käyttää hahmotteluun, mutta ehkä en suora päätä ostaisi taloa verkosta.

svii
18/27 | 

Tuntuu kyllä hurjalta mitä kaikkea netti meille nykyisin tarjoaa, aivan todella kätevä palvelu varmasti kunhan tulee vielä lisää valikoimaa :)

Vierailija
19/27 | 

Itse en ikinä tule taloa rakentamaan tai rakennuttamaan, mutta voisihan sitä haaveilla ja mielenkiinnosta kokeilla.

Mallukka
20/27 | 

Aika rohkeaa, ehkä kuitenkin tulevaisuutta. Löytää kyllä käyttäjänsä, joten ihan varteen otettava palvelu omassa lajissaan.

Hanna1234
23/27 | 

Uskon, että tulevaisuudessa voidaan hyvinkin mennä jossain määrin tätä kohti - mielenkiinnolla seuraan!

RiikkaK
25/27 | 

Talonrakennus ei ole meillä nyt ajankohtaista, mutta haaveilu (ja hahmottelu) on aina kivaa. Eikös se ole niin, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty:)

Johku
26/27 | 

Kaksitasoinen asunto on varmaan myös tottumiskysymys, ja mitä mihinkin kerrokseen tulee.

 

Keväällä, itse asiassa pääsiäisenä, tulee kaksi vuotta asumista uudessa talossa. Uskomatonta. En voi sanoa, että aika olisi aina mennyt nopeasti, esim. viime syksynä se meni ihan jumalattoman hitaasti, kun rakensimme pihaa, eikä se tuntunut tulevan ikinä valmiiksi...

Tässä vaiheessa onkin hyvä kertoa kokemuksia eri valinnoista, mitä taloon tuli tehtyä. Katso tästä linkistä, kuinka kerroimme kokemuksia mustasta keittiöstä.

Postauksen kuvat on koottu olemassaolevista kuvista, joissa näkyy mahdollisimman paljon paljasta lattiaa, vaikka kodissa ei kaikilta osin ihan tältä enää näytäkään. Vanhoille raksa-aikaa seuranneille lukijoille tämä kaikki on meiltä tuttua, mutta tiivistän tähän asiaa nopeasti uusia lukijoita varten.

Yksi ihan ehdoton haave, mikä oli olemassa samantien, kun tontista kuulimme, oli saada taloon betonilattiat ja -kylppärit. Se oli myös syy, miksi valitsimme viittä vailla valmis-toimitussisällön talotoimittajalta, kun tällaisia juttuja ei avaimet käteen-paketteihin kuulu. Rakkaus betoniin on todella vanha juttu, en ihan tarkkaan muista, kuinka vanha, mutta liittynee johonkin haaveeseen loft-asumisesta muinaiselle 1990-luvun loppupuolelle, kun muutimme Helsinkiin. Viime vuosina betonipinnoista on tullut todella trendikkäitä ja sen jälkeen, kun me teetimme omat pintamme, monenkirjavia alan toimijoita on tullut lisää.

Meillä on betonipinnoitetta koko alakerran lattioissa, siivessä sijaisevissa kylpytilojen ja kodinhoitohuoneen lattioissa ja niiden seinissä sekä yläkerran kylpyhuoneen lattiassa sekä seinissä. Kaikki kosteat tilat ovat siis betonipinnoitetta, yhtään laattaa ei ole käytetty. Kaikki pinnat toteutti sama tekijä, Designbetoni. Kokonaisuutena kaikki nämä pinnat olivat keittiön jälkeen toiseksi arvokkain sisustuspintamateriaali/kiintokalustehankinta taloon. Designbetoniin päädyin hyvinkin nopeasti, kun he olivat tehneet pariin suunnittelemaani kohteeseen lattiat ja olivat jo silloin varmaankin tunnetuin, pitkäaikaisin ja luotettavin toimija asiassa.

Värisävy meillä on titaani. Se on periaatteessa vaalea helmenharmaa, mutta iltaisin ja lämpöisessä tunnelmavalossa on vähän rusehtava. Tämä sävy ei meillä ole mahdoton, koska meillä suositaan myös luonnonvärisiä puupintoja.

Lattiat tehtiin kynnyksettömästi ja ilman lattialistoja. Kipsilevyseinien ja lattian välisen raot kittasimme ja hioimme itse iltatöinä niin siistiksi kuin jaksoimme aikataulun puitteissa (noin viikossa), jotta lattialistoja ei tarvitsisi laittaa.

Pinnoite ei ole kivikovaa, vaikka mielikuva betonista on nimenomaan sellainen. Meille tuli heti alkuvaiheessa muutama naarmu ja kolhu lattiaan, mikä tietysti jonkun verran harmitti silloin, mutta koska pinta on jonkin verran eläväpintainen, ne unohtuivat, koska eivät niin näy. Ne kolot voisi myös halutessaan helposti paikata.

Pinnoite ei ole kylmä, paitsi jos lattialämmityksen säätää pienemmälle omasta halustaan. Kylpytilojen lattiat on meillä säädetty lämpimälle, joten kolkonviileää aamusuihkua ei tarvitse pelätä. Alakerran lattiat sen sijaan joskus talvella tuntuvat viileille, mutta siitä selvitään villasukilla. Kylppäreiden seinät olisivat voineet olla karkeampaakin pintaa, mutta kyllä nuo sileät on tietysti helpompi pitää puhtaana.

Emme ole mitään hysteerisiä siivousintoilijoita, olisikohan lattiat pesty kunnolla tänä aikana vain ehkä muutaman kerran. Yksittäiset tahrat ja kura pyyhitään heti pois ja lattiat imuroidaan kerran viikossa. Ehkä tuo harmaa tasainen lattia on vähän liiankin armelias tuon lian suhteen, se ei siinä helposti näy.

Lattiaan ei ole tullut mitään rakoja eikä halkeamia keskelle lattiaa missään kohtaan, sen sijaan parissa kohtaa on seinän vieressä tullut elämistä uuden talon levyjen liikkumisesta johtuen. Nämä kohdat on meillä eteisessä, eivätkä meitä haittaa.

Olemme onnekkaita, että nämä meidän mielestä ihanat betonipinnat tähän taloon aika sujuvasti saimme. Tuttavat tekivät remonttia kerrostaloasuntoon ja eipä ollutkaan ihan itsestäänselvän helppoa omaan omistusasuntoonsa laittaa betonilattiaa, äänieristyksen vuoksi, mutta onnistui sekin lopulta.

PLUSSAT

-Upea ulkonäkö, jos on on tämän tyylin ystävä

-Helppohoitoisuus

-Saumaton, tasainen, yhtenäinen lattiapinta

MIINUKSET

-Suhteellisen arvokas teetettynä, riippuu tietysti mihin vertaa ;)

-Liian trendikäs, kestääkö aikaa? 

 

 

 

Kommentit (4)

Jenni S. / big mamas home
1/4 | 

Oi oi oi oi oi. Musta keittiö. <<<3 Minä siis haaveilen tällä hetkellä mattamustasta, modernista keittiöstä. Pakko käydä lukemassa noi aikaisemmat jutut myös. :)

Itse olen myös hyvin ihastunut betoniin. En ehkä lattiaksi laittaisi, mutta kylpyhuoneen seinät ja joku seinä asuinpuoellakin voisi meidän kotona hyvinkin olla betonia.

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram