Kirjoitukset avainsanalla talon väri

Välillä vähän raksa-asiaakin. Saunaprojekti on vielä hiukan vaiheessa, kun päätettiin sittenkin alkaa syyskuun aurinkoisilla keleillä maalaamaan taloa. Koko kesä kun oli niin sateinen. Rakennetaan sauna ja koko lisäsiipi valmiiksi sitten loppusyksystä huonommilla keleillä.

Talo on tähän asti ollut talotehtaan pohjaamaalilla eli se oli maalattava toiseen kertaan. Silloin aikoinaan taloa tilatessa hoksasin maalauttaa tehtaalla pientä lisämaksua vastaan kaikki ne osat, jotka siellä pystyi maalaamaan, valmiiksi mustaksi, mutta kaikki smyygilaudat jäivät toiselta puolelta raakapinnalle sekä kaikki räystäslautojen aluset valkoisiksi. Vieläkään ei mene maalaisjärkeen, miksi ihmeessä näin, miksi kaikkia puupintoja ei maalata valmiiksi oikein väriksi tehtaalla automaattisesti, kun se kerran lisämaksua vastaan on mahdollista, ei edes avaimet käteen-asiakkaille...

No mutta, pensselit on siis meillä heiluneet ahkerasti viime aikoina. Näitä hommia on tehty viikonloppuisin ja iltaisin, jos ei ole ollut liian kosteaa. Muutama etäpäiväkin on pidetty, muutenhan aika ei riittäisi mihinkään isompaan hommaan. Kaikki kohdat, joihin yltää maasta käsin, tikkailla tai telineillä, on minun alaani ja tänä viikonloppuna meillä on ollut vuokralla nostin, jolla mies pääsee maalaamaan talon ylimmät osat. Siellä ylhäällä korissa on kuulemma aika keikkuvaa ja huojuvaa.

Kokomusta talo olisi ollut ihana, mutta meidän alueen rakennusmääräykset vaativat talojen ikkuna-alueiden ja ovien ympärysten maalausta ns. kakkosvärillä, joten nyt sekin asia hoidetaan kuntoon. Talo maalataan Tikkurilan värillä 564X, joka on ihan tummanharmaa eli meidän mielestä tarpeeksi musta. Täältä vanhan blogin puolelta löytyy muuten juttua talon alkuvaiheista ja tarinasta, kuinka talosta saatiin poikkeusluvalla toisenvärinen kuin muilla. Kakkoslueet maalataan harmaiksi värillä 612. Käytännössä ne eivät onneksi erotu ihan hirveästi talosta.

Nyt kun talon kaikki naulankannat, sahausjäljet ja raakapuiset kohdat saadaan maalattua piiloon, talosta tulee tosi komean näköinen. Jotenkin valmiimpi, uljaampi ja näyttävämpi. Vaikka jalat on epävakailla alustoilla seisomisesta ja jännittämisestä ihan maitohapoilla ja hartiat jumissa, käsivarsista nyt puhumattakaan, siitä, että saadaan tämänkin homma itse tehtyä, tulee ihan voittajaolo!

Kommentit (4)

Uraäiti
1/4 | 

Minusta tuo väri on kyllä hieno! Tietenkin koska en tiedä, millainen visio teillä oli :) Voi, kuinka ihailen teidän projektianne... Meillä oli kesän "maalausprojektina" saada terassi kyllästettyä ja se on edelleen tekemättä... :/ Ne kelit, ne kelit, ja aikapula ;)

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
2/4 | 

Lopultakin pääsen vastamaan, kun kommentteihin vastaamisen estänyt häikkä on saatu kuntoon ;) Meillä oli visio vain kokomustasta talosta, ainoa "pettymys" oli nuo harmaat alueet, mutta niihinkin on jo totuttu.  Aikapula täälläkin vaivaa joka päivä! Talvella toki ei sitten ahkeroidakaan...

Terhi
3/4 | 

Näyttää hyvälle! Musta sopii taloon ja tyyliin, olisi vaikea kuvitella se toisen väriseksi..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram