Kirjoitukset avainsanalla lastenhuoneen sisustus

 

Kaupallinen yhteistyö Familonin kanssa

Nyt on uusissa sängyissä nukuttu parisen viikkoa ja hyvin on koko perhettä nukuttanut. Tosi kiva on lukea iltakirjaa kuopukselle hänen sängyssään, kun molemmat mahtuvat hyvin vierekkäin pötköttelemään :) Myös esikoinen on onnellinen uudesta sängystään, sen myötä koko huone tuntuu taas ihan uudelle.

Samaan sisustusinnostukseen petasin pojille vielä uudet Familonin vuodevaatteet molempiin sänkyihin, nuoremmalle Ruudun ja vanhemmalle pojalle Raita-setin.

Tarkoituksena on jatkossa todellakin vähentää lapsenomaisuutta molemmissa huoneissa, mutta varsinkin esikoisen huoneessa ja saada huoneisiin raikas ja simppeli yleisilme. Olisi kätevä kuljetella eri tyynyjä ja torkkupeitteitä huoneista toisiin, ei niin tarkkaa tarvitsisi olla, mihin huoneisiin kuuluvat. Tummansinisen, hiekan ja vaaleat sävyt sopivat hyvin myös poikien huoneisiin.

Lastenhuoneiden sisustus jatkuu keväällä vielä säilytyskalusteiden uusimisella. Ihan perimmäinen ajatus on siirtää väliaikaisena säilytysratkaisuina toimivat rautakaupan metallihyllyt autotalliin, kunhan se joskus tulevaisuudessa valmistuu ja hankkia pojille uudet umpinaiset säilytyskaapit.

Sitä ennen olisi tarkoitus asentaa muutama julistetaulu seinille ja kuopuksen huoneeseen myös valkoinen String-hylly pienille aarteille. Hyllyyn on jo olemassa osa paloista esikoisen hyllyn kokoamisen jäljiltä.

Mutta, mikä kivointa, nyt saan tarjota blogissamme meidän lukijoillemme etukoodin Familonin verkkokauppaan!

Etukoodilla IHANAUNI30 Familon.fi-verkkokaupasta kaikki normaalihintaiset sängyt, patjat ja vuodetuotteet –30 % maaliskuun ajan (kertaostoetu ei koske lastenpatjoja ja jo alennettuja tuotteita) !

Edellisistä postauksista näet siis vielä meidän valinnat Familonilta!

 

 

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaupallinen yhteistyö Familonin kanssa

Meillä on täällä uudessa talossa sisustusta uusittu pikkuhiljaa nurkka kerrallaan. Yläkerrassa on viimeisimmäksi saatu päätökseen meidän makuuhuoneen sisustus, juttua myös täällä.

Lastenhuoneet ovat vähän odotelleet inspiraatiota. 

Piti oikein tarkistaa, että olen viimeksi postannut esikoisen huoneesta viime kesäkuussa ja kuopuksen huoneesta peräti yli vuosi sitten, niin johan tuo olisi taas aika laittaa lastenhuoneasiaakin blogiin.

Pojat on tässä kahdessa vuodessa kasvaneet vauhdilla ja nyt huoneiden päivitys aloitetaan uusilla sängyillä, alkaa olla tarpeen siirtyä pienten lasten sängyistä isojen poikien sänkyihin. Meillä vielä kun on aktiivisesti urheileva esikoinen, on kaikenlaisia rasitus- ja kasvukipuja paljonkin, on tärkeää saada puitteet kunnolliseen yöuneen ja kasvua oikein tukeva vuode. Tähän asti molemmat pojat on nukkuneet Muuramen Jolla- ja Jungmanni-sängyissä, jotka edellisessä kodissa olivat kerrossänkynä poikien yhteisessä huoneessa.

Vuoteissa vaihtovälisuositus on kymmenen vuotta ja vanhoja patjoja ei suositella kierrätettävän henkilöltä toiselle, vauvasta asti olisi hyvä olla omat hygieniatuotteet. Huoneiden päivittäminen aloitettiin siksikin siis kunnollisista sängyistä. 

 

 

Esikoisen sängyksi päädyimme Familonin 120 cm leveään uuteen Ultra-joustinsänkyyn. Uudistuneessa Ultra-sängyssä on 5-vyöhykkeellinen jousisto, joka on vartaloa tukeva ja myötäilevä rakenne. 5-vyöhykejousisto tukee vartaloa juuri oikeasta kohdasta: keskivartaloa kannattelevasti ja hartiaseudulta myötäilevästi, näin selkäranka on luonnollisen suorassa asennossa.

Entistä sänkyä leveämpi uusi leveys 120 cm mahtuu onneksi huoneeseen hyvin, myös pituus 200 cm toisinpäin sijoitettuna kuin vanha sänky. Tulevaisuuden kasvua ajatellen leveys 120 cm on hyvä valinta, mahtuu pitkä koipeliini nukkumaan leveämmin.

Familonilta suositeltiin pojille Ultra-sijauspatjaa, joka on parempi kevyemmälle nukkujalle. Sijauspatjan vaihtovälisuositus on sänkyä lyhyempi eli 4-6 vuotta. Muutaman vuoden sisällä täytyykin muistaa sitten tarkistaa, kaipaako esikoinen jo sitten tukevampaa sijauspatjaa.

 

 

Helposti pestävä sijauspatjansuojus pidentää sängyn käyttöikää. Familonilta löytyy myös muotoonommeltu puuvillainen aluslakana, joka on muuten tosi helppo pukea näin leveään sänkyyn, joka sijaisee nurkassa. Ei meinaa lyhyenläntä äiti yltää nurkkaan asti. Jatkossa motivoin tietenkin esikoisen vaihtamaan itse vuodevaatteensa ja imuroimaan myös sänkynsä ja toivoa onkin, sillä hän on tarkka siivoamaan huonettaan ja pitää siitä mielellään hyvää huolta.

Visuaalisella puolella päädyin samaan ilmeeseen kuin meidän makuuhuoneen sängyissä eli verhoilun väri on kitti ja sängynjalat vaaleaksi kuullotettua tammea, nämä sävyt sopivat parhaiten saarnilattian sävyyn ja samalla värityksellä pidetään yläkerran värimaailma yhtenäisenä.

Esikoisen huoneessa olleen Muuramen Jungmanni-sängyn saimme myydyksi eteenpäin uuteen kotiin. Patjat jäävät vielä varastoon roikkumaan, ne täytyy saada hoidettua kierrätykseen myöhemmin. Vanhoja vuodevaatteita voi viedä Familon-jälleenmyyjille kierrätettäväksi ainakin maaliskuun ajan.

 

 

Projekti jatkuu vielä tekstiilien päivittämisellä ja myös kuopuksen huone on muutoksen tuulissa, pysy siis kuulolla!

 

Kommentit (2)

Lyde
1/2 | 

Hyvältä näyttää ison pojan huone, ja kiinnitin huomiota miten kauniit ykstyiskohdat nuo sängyn jalat onkaan! Täällä Muuramen uudet käyttäjät ovat erityisen onnellisia uudesta kerrossängystään <3 Huone vaatii vielä muutaman isomman kalusteen siirron, mutta saatiinpa käyttöön kuitenkin jo!

 

Meillä alkaa jännä uusi vaihe elämässä, kun esikoispoika jää nyt yksin kotiin kesäloman viettoon vanhempien jatkaessa vielä kesäkuun ajan töiden parissa ja pikkuveljen ollessa vielä päiväkodissa tämän kuukauden. Koulu saatiin viikko sitten kunnialla päätökseen todella hyvillä numeroilla, kesäkuun ensimmäinen viikko oltiin pitkäaikaisen lapsuudenystävän kanssa jo perinteeksi muodostuneella spottileirillä, nyt sekin taisi olla viimeinen kerta. Esikoisemme harrastaa sählyä kilpajoukkueessa ja viikonloppuna oli vielä kauden päätöskisat, joista tulla napsahti kultainen mitalli. Ollaan ensimmäisestä pojastamme todella ylpeitä!

Esikoinen täyttää tänä kesänä 12 vuotta ja nyt siis aletaan pikkuhiljaa opetella itsenäisyyttä. Jääkaappiin on nyt alkavaksi viikoksi varattu itse lämmitettävää ruokaa ja välipaloja. Kirjoja (okei, sarjakuvia, mutta onhan nekin lukemista...) on haettu kirjastosta ja varattu puuhaa, ettei aika kävisi pitkäksi yksin ollessa.

Tänä viikonloppuna järjesteltiin vähän hänen huonettaan. String-hyllyt pääsivät seinälle. Meillä on siitä omalaatuinen poikalapsi, että hän on todella siisti ja tarkka tavaroistaan, visuaalinen ja on aina osannut arvostaa kauniita tavaroita. Hänelle on aika helppo myös tuoda tuliaisia matkoilta, peltiset pikkuautot ja robotit on olleet suosittuja ja kaikki kivat pikkutavarat muutenkin. Ehkä olen vähän ohjannutkin siihen suuntaan, mutta eihän se tavoite aina onnistu, vaikka yrittäisikin. Nyt hän sai vapaat kädet laittaa mieluisia juttuja esille hyllyille ja kaikenlaista rakasta pikkutavaraa sinne löytyikin esille pantavaksi. Kultainen mitalikin saa nyt roikkua esillä :)

Kaivoin varastosta Varpusen säilytyssäkin palloille ja uudet Marimekon Tiiliskivi-vuodevaatteet saa nyt olla esikoisen sängyssä.

Otin muuten yläkerrasta nyt kesäksi kaikki matot pois, on ihana fiilistellä Timberwisen mattapintaista saarniparkettia paljaan jalan alla.

Tästäpä on hyvä aloittaa uusi viikko.

 

Kommentit (1)

Idis & Interiööri
1/1 | 

Kiva huone :) Meillä myös on tarkka poika...olisiko tullut äitiinsä :D

Hyvin se varmaan kesäkuu menee pojalla, oppii pikkuherra vastuuta kun välillä täytyy olla itsekseen. Meillä kaksi kisuaa vintissä koko ajan ( hermoja raastavasti )... paremmin menisi jos olisivat yksin molemmat, heh :D

Lastenhuoneen sisustus
Lastenhuoneen sisustus

Olohuoneen sisustus
Olohuoneen sisustus

Olohuoneen sisustus
Olohuoneen sisustus

Olohuoneen sisustus
Olohuoneen sisustus

Olohuoneen sisustus
Olohuoneen sisustus

Ruokailutilan sisustus
Ruokailutilan sisustus

Ruokailutilan sisustus
Ruokailutilan sisustus

Musta keittiö
Musta keittiö
Keittiön saareke
Keittiön saareke

Kylpyhuoneen sisustus
Kylpyhuoneen sisustus

Olosuoneen sisustus
Olosuoneen sisustus

Sauna
Sauna

 

Siitä on nyt vuosi, koska viime pääsiäisenä muutettiin tähän uuteen taloon, jota oltiin siihen mennessä noin puolitoista vuotta rakennutettu ja odotettu. Täältä voit lukea, miltä tuntui muuton jälkeen. Järkyttävän ankealle näyttää nuo kuvat meiltä juuri muuton jälkeen!

Siinä se on vuosi mennyt. Kaikkea vanhaa ei jaksa muistella, olihan tämä sen luokan projekti, että jäljen se jättää. En ala tässä nyt luetteloimaan lattialistoja, mitkä on tehty tai vielä tekemättä. Jatkossa näytän iloisena kyllä, kuinka edistymme talon loppuun saattamisessa. Isoja projekteja ovat vielä kodinhoitohuoneen rakennus, piha, aita kadun puolelle ja nelikon yhteinen jätekatos sekä autotalli.

Vuosi olisi voinut olla tehokkaampikin, mutta meillä ei ole ollut resursseja tämän enempään. Nyt olen ehkä jo oppinut, että keskeneräisyyksistä stressaamalla, valittamisella ja hätäilyllä asiat ei etene yhtään sen nopeampaa, on vain opittava odottamaan ja venyttämään pinnaa, että aika on asioille se oikea.

Blogi on siksi ollut minulle eheyttävä ja terapeuttinen, täällä saan näyttää ne kotimme parhaat puolet, valmiit kohdat ja kauneimmat palat, kaikki muut jätetään kuvista pois. Blogi on pakottanut minut pysähtelemään ja katsomaan yleisiä näkymiä, näkemään asioiden hyvät puolet ja nauttimaan niistä.

Vuoden asumisen aikana on myös tulleet omakotitalossa asumisen realiteetit selville, mitä asuminen omakotitalossa Helsingissä maksaa ja mitkä kaikki (eli kaikki) velvollisuudet kuuluvat asukkaille. Meillä suurin menoerä on sähkö, joka on yhteydessä maalämmön käyttöön, koska se tarvitsee sähköä toimiakseen. Lämmityskuluja voi pienentää käyttämällä varaavaa takkaa lämmittämiseen ja sen polttamista aiommekin lisätä ensi vuonna, kunhan saamme pihaa valmiimmaksi ja sinne haloille jonkun kivan ja toimivan säilytyssysteemin. Sähköä säästämme nyt myös saunomalla vain kerran viikossa, aluksi oli pakko vähän nauttia uudesta saunasta saunomalla parikin kertaa viikossa.

Perheenä meille vuosi uudessa talossa on ollut helppo, kun lapsille seutu on entuudestaan tuttu. He ovat saaneet vapaasti kulkea lähiympäristössä leikkimässä ja ulkoilemassa. Lähinaapurien kanssa sujuu yhteiset pihaleikit ja muutama uusi kaverikin on tullut leikkeihin mukaan. Eniten ollaankin aikuisten kanssa ihmetelty sitä, miten perinteiset pihaleikit edelleen näyttävän kiinnostavan lapsia, jopa meidän esiteini-ikäisiäkin. Välillä ulkoillaan koko perheelle, kun on tehty lumitöitä, maalattiin taloa viime kesänä ja ensi kesänä aloitetaan pihanrakennustyöt.

Ensi kertaa kokosin kaikki uusimmat kuvat kodistamme tähän postaukseen, onhan se koti toki vuodessa tullut valmiimmaksi. Ihan hirveästi en nyt ole hinkumassa muutosta tai uusia tuulia meille, tällä ilmeellä mennään varmaan toistaiseksi.

Kylppäri- ja saunakuva Pauliina Salonen. Kiitos ystävälle niistä!

 

Kommentit (8)

Lennu
1/8 | 

Kyllä näyttää täydellisen upealle! Ei muuton jälkeenkään hullummalle näyttänyt, mutta nyt, täydellistä!

Lyde
3/8 | 

Aika menee kyllä niin nopsaan! Voimia toipumiseen, niinhän se taitaa monilla olla että raksan jälkeen menee vähintään se puoli vuotta puhallellessa, ja helposti kauemminkin. On se aika moinen rutistus, vaikka rakennustapa oli minkälainen. Vaan onneksi aika pikkuhiljaa kultaa muistot :-D Kun pahin raksaväsymys alkaa väistyä, itse ainakin alan vasta pikkuhiljaa nähdä että hei, tästähän tuli ihan kiva koti, eikä enää vain niitä keskeneräisinä odottavia hommia. Kevättä kohti!

www.lily.fi/whitelily
5/8 | 

Ihania kuvia ja kaunis koti! Erityisesti teidän musta keittiö on ihan mahtavan tyylikäs! Sitä se taitaa olla, että odottaminen ei pääty siihen, kun talo on muuttovalmis ja muuttolaatikot purettu. On tosiaan piha ja kaikki muut siihen päälle. Meilläkin vielä pihan viimeistelyn lisäksi maalaus edessä! Ei lainkaan tunnu että ollaan asuttu jo puolitoista vuotta uudessa talossa, hommia riittää. Malttamattomalle ihmiselle toisinaan haasteellista, mutta ehkä joku päivä voi huokaista ja nauttia vaan. Tsemppiä ja aurinkoista kevättä! :)

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
6/8 | 

Kiitos ihanasta kommentistasi! Ja ainakin kanssarakentajat tosiaan tietää, mitä tämä on. Ei ole kärsimättömän ihmisen puuhaa. Hyvää jatkoa teillekin ja aurinkoa kevääseen!

Vierailija
7/8 | 

Teillä on upea talo. Musta keittiö on kerrassaan mahtava. Me ollaan asuttu omassa talossa kohta kolme ja puoli vuotta eikä ihan valmista ole vieläkään. :D Tänään juuri tulee taas rakennusmies paikalle, jos nyt viimeinkin saataisiin loput rakennusluvan vaatimuksista toteutettua. Piha on osittain vieläkin pommin jäljiltä, se sitten seuraavaksi. Ehkä tämä tästä...

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
8/8 | 

Kiitos ihanan realistisen tsemppaavasta kommentistasi! Mulla aika usein kiehahtaa päässä, kun joku kommentoi keskeneräistä pihaa... Ei kai se nyt vahingossa ole kesken jäänyt :) Ihan kamalan kokoinen projekti tämä taloprokkis kyllä on, ei sitä mistään olisi voinut etukäteen ymmärtää...!

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram