Kirjoitukset avainsanalla Stalatex

Mainos

 

Kaupallinen yhteistyö Stalan kanssa. 

 

 

Kotimainen Stala (jonka nimi tulee sanoista ruostumaton teräs - STAinless ja LAhti, jossa pesupöytiä ja altaita on valmistettu perheyrityksessä jo vuodesta 1972) lanseeraa kuvioidut terästasot Stalatex-nimellä, peräti ensimmäisenä maailmassa! Tämä on kiva uutinen, koska terästasot ovat pitkään olleet samanlaisia, komeita ja hyvännäköisiä kyllä, mutta tuttuja, turvallisia ja ehkä vähän tylsähköjä tässä moninaisten materiaalien ja vaihtoehtojen tarjonnan tulvassa.

Stalan teräsaltaissa sen sijaan on tapahtunut uudistuksia jo aiemmin, itse tykkään kovasti uusimmista teräväkulmaisista ja isoista altaista. 

Kysyin lanseeraustilaisuudessa terästasojen myynnistä ja trendikkyydestä ja sain ilokseni kuulla, että Stalalla tasojen myynti ennen tätä uudistustakin on noussut 20 % viime vuodesta! Edelleen terästasokin lunastaa siis hyvin paikkansa! 

Meillä oli edellisesssä kodissa terästaso ja siihen integroitu teräsallas, ihan itse suunniteltu ja metallipaikassa teetetty. Tykkäsin siitä kovasti ja voisin hyvin vielä seuraavaankin kotiin ottaa terästason. Tähänkin kotiin se olisi tyylinsä puolesta sopinut täydellisesti betonilattian pariksi, mutta nyt oli pakkomielle kokomustasta keittiöstä tasoineen, joka vain piti saada.

Terästasossa on teollisuushenkisyyttä ja klassista kauneutta, ajattomuutta. Teräksen hyvät ominaisuudet, kuten hygieenisyys, helppo puhdistettavuus, kuumankesto, pitkäikäisyys sekä mekaaninen kestävyys eivät suinkaan ole unohtuneet. 

Stala ei lähtenyt uudistamaan tasojaan omin voimin, vaan avuksi pyydettiin kova kotimainen muotoilija, pitkäaikainen suosikkini, omaa ikäluokkaani edustava Harri Koskinen. Tässä talossa on kerätty Harrin muotoilua hitaasti ja varmasti jo vuodesta 1996, kun ostimme meille ensimmäisen Harrin suunnitteleman tuotteen, Block-valaisimen, se löytyy nyt nuoremman pojan huoneesta. Sen jälkeen niitä on tullut paljon lisää. Harrihan on tunnettu myös kansainvälisesti, tämä muotoilijanimi kumppaniksi oli siksikin hyvä veto vientiyritykseltä. 

Harri Koskinen uudisti Stalan terästalot omaan tyyliinsä maltillisesti luontokuvioilla. Kuoseja on 8, kaikki ovat hyvin hillittyjä, asiallisia, pienikuvioisia ja hyvin nättejä. Oma suosikkini on Savi, tasaisen eläväinen ei-esittävä pinta, joka on saanut innostuksensa lehtikullan halkeilevasta pinnasta. Kullan väri, joka olisi myös ollut mahdollinen, jäi kuitenkin pois ja jäljelle jäi kuivan kesän jäljiltä halkeilevaa savipintaa muistuttava pinta, joka on hyvinkin käyttökelpoinen sisustuspintana. Siinä tapahtuu vähän, mutta ei liikaa. Käy kaikenlaisten kaapistojen ja lattioiden kanssa, moneenlaiseen kotiin ja tyyliin.

Kuviointi terästasoon on myös käytännöllinen idea. Kuviointi häivyttää teräksen pintaan käytössä tulevia naarmuja ja sormenjälkiä, joten ne eivät erotu kuten tavallisesta teräspinnasta. Kaikki kuosit ovat laserteknologialla teräksen pintaan tehdyt, mutta jälki näyttää käsinpiirretylle. Näitä pintoja on saatavilla keittiön työtasoihin, tiskipöytiin, välitila- ja taustalevyihin jälleenmyyjien kautta helmi-maaliskuusta lähtien. 

 

 

Kuosit ovat ylärivissä Savi , Ruoto, Lehti ja Viiva. Alarivissä Kenno, Havu, Tunturi ja Jäälautta. Mikä näistä on oma suosikkisi? Voit kokeilla eri kuoseja Stalan suunnitteluohjelman avulla. 

Kauniit, kollegani Laura Seppäsen stailaamat 3d-kuvat ovat Stalan.

 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram