Kirjoitukset avainsanalla mikkeli

 

Viikko sitten Mikkelissä oli asuntomessujen virallinen ennakkomediapäivä, jolloin kävin itsekin ensimmäistä kertaa Kontion kohteessa, jota sisustan messuille. Tokihan ammattilainen osaa pohjapiirroksen perusteella yhden kohteen sisustaa kohteessa kertaakaan käymättä :) No, aika vain on mennyt nopeasti ja toisaalta nyt oli enemmän nähtävää, kun rakentaminen on edennyt ihan mallikkaasti aikataulussa.

Kuvista näkyy aika hyvin, mikä siellä on tilanne. Mediapäivän jälkeen oli vuorossa takan asennus, seuraavaksi asennetaan kiintokalusteita ja parketti menee asennukseen parin viikon päästä. Sittenhän onkin jo kalustus- ja sisustuspäivä, kun Dekon virallisen messuluettelon sisustuskuvat otetaan toukokuun puolen välin kieppeillä. 

Itse olin kohteessa aika fiiliksissäni vaaleaksi kuullotetuista hirsiseinistä, isoista alakerran ikkunoista ja yläkerran valkoisesta marmorikylppäristä. Siitä tulee niin hieno!

Lattiaan saakka ulottuvia ikkunoita on niin paljon, että osan kalusteista joutuu laittamaan ikkunoiden eteen, mutta silti uskon, että oleskelutilat jäävät ilmaviksi.

Oleskelutilan kalusteissa meillä on yhteistyökumppanina Adea. Tämän kohteen matot tulevat olemaan yllätys suunnittelijallekin! Muutama designvalaisin odottaa jo mulla kotona jemmassa ja malttamattomana, että pääsisivät paikoillensa...

Virallisempikin sisustettu pohjakuva on jo tehty luetteloa varten, mutta laitanpa tähän nyt mukaan kuvan mun suttupaperista, kun tykkään mitoittaa kalusteet vanhanaikaisesti skissipaperin ja mittaviivaimen avulla. 

 

 

Asuntomessut Mikkelissä 14.7.-13.8.2017

Kontio Toive: Kohde 11

Arkkitehti: Olavi Kujanen

Sisustussuunnittelu: Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki

Huoneistoala: 125 neliötä, 3 mh + oh

Asukkaat: Tiina Eskelinen ja Marko Seppänen

 

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Eilen palaveerasimme koko päivän mittaisen maraton-palaverin liittyen Kontion asuntomessukohteen sisustussuunnitelmiin. Projekti alkoi minun osaltani marraskuussa, katso ensimmäinen postaus täältä. Alustavat suunnitelmat olivat hautuneet kaikilla osapuolilla tässä joulun pyhinä ja nyt oli aika siirtyä aika loikka eteenpäin ja alkaa lukita isoja pintoja ja kiintokalusteita.

Myös itse rakentaminen on lähtenyt Mikkelissä etenemään todella hyvin, siitä sain todisteeksi kuvan raksalta asukkaalta. Meinaan itse mennä käymään Mikkelissä ensi kuun puolen välin kieppeillä. Kohde on metsäisessä maastossa ja ikkunoista pilkottelee Saimaa. 

Talon pintamateriaaleissa nähdään aitoja materiaaleja kuten tammiparkettia, harmaata vuolukiveä ja valkoista marmoria. Lattiasta ei tullut ihan niin vaalea kuin olin toivonut, asukkaat olivat lopullisesti rakastuneet Parlan Tammi Chalet Tundra-parkettiin ja en saanut millään heidän päätään kääntymään, vaikka kuinka yritin :)

Muutoin sen sijaan olemme samoilla linjoilla värityksestä ja materiaaleista: keittiöstä on tulossa helmenharmaa modernisti klassinen peiliovellinen kokonaisuus. Keittiö on Kontion omaa Living-mallistoa ja tuo kyseinen ovimalli on uutuus.

Kylpytiloissa käytetään harmaata vuolukiveä ja mikä ihaninta - yläkerran, jossa sijaitsee vain pariskunnan makuuhuone, kylppärissä käytetään valkoista carrara- marmoria. Siitä tulee ihana!

Alakerran värityksen kanssa vielä tunnustelen, että sopisiko konjakinvärinen nahkasohva tammiparketin ja marokkolaismaton kaveriksi vai tuleeko kokonaisuudesta liian ruskea....

 

Kommentit (7)

Lyde
1/7 | 

Hyvältä näyttää suunnitelmat! Ilahduin jotenkin tuosta lattiasta, se on lähes täsmälleen sama mitä meillä oli vanhassa kodissa :-) Vaikka sen jälkeen halusin tänne ihan vaaleat, huomaan kiinnittäväni huomion aina kun on tuota sävyä oleva tammilattia jossain. Kaunis se on <3

Vierailija
2/7 | 

Meillä oli sama parketti mietinnässä, päädyimme kuitenkin toiseen lattiaan. Sinulla on niin unelmaduuni. Tuo sohva on omalla toivelistallani. Juuri sopivat mitttasuhteet ja keveys. Saako kysyä mikä sohva tuo on?

Mirella - Savo Living
Liittynyt5.3.2016
4/7 | 

Tästä Kontiosta tulee kyllä niin upea. Priimaa vaan pukkaa tulemaan sinun käsissäsi. <3 Suunnitelma näyttää todella hyvälle ja laadukkaalle. Harmi kun ilmeisesti kaikkiin taloihin ovat laittamassa Parlan lattiat, Timberwise olisi ollut niin ykkönen.

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
5/7 | 

Mirella <3. Parla on sillä seudulla paikallisena toimijana käsittääkseni ylivoimainen markkinajohtaja, joten peli on aika selvä. Toisaalta viime vuonna Timbeä oli lähes joka talossa, olisko nyt ollut mahdollistakaan..

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram