Tässä muutama työvaihekuva ikuisuusprojektistamme pihanrakennuksesta, joka kuitenkin saattaa tulla tällä syyskaudella siihen pisteeseen, kuin sen ajattelimmekin sen saavan. Edellinen postaus pihasta löytyy täältä. Kivityöt ei ole ihan viimeisen päälle valmiit, mutta siinä pisteessä kuitenkin, että oli aika tilata multakuorma ja aloittaa tontin peittely mustalla mullalla.

Tilasin multaa 36 kuutiota Metsäpirtin multaa. Meillä on sen verran pieni tontti ja kapea ajoaukko tielle, että Metsäpirtin multakuskilla oli vaikeuksia saada kipattua kuorma meidän tontille ja lopulta toinen peräkärry tuotiinkin toisena päivänä. Ensimmäisen päivän illalle jäi sitten lähes 20 kuutiota levitettäväksi paniikkitahdilla tontille, että saatiin kippaus samaan paikkaan onnistumaan.

Tähän mennessä ollaan saatu lapioitua ja jyrättyä mullat talon takasivulle ja pääoven eteen, takasivulla on jo nurmikonsiemenet kylvettynä. Kaivoin yhden kuopan puulle tontin kulmaan ja toisen kuopan muurin ja talon väliin pensasriville. Tontin kulmaan ajattelin istuttaa bloggaajakaverini Lyden kehuman nopeasti kasvavan terijoensalavan ja pensasriviksi angervoa. Se olisi helppo ja kiva pensas, kukkiva tervetuliaistoivotus talon pääsisäänkäynnin kulkureitin varrella.

Tälle syksylle on tavoitteena saada istutettua vielä muutama klassinen omppupuu ja havuja, mutta saas nähdä ehditäänkö ja jaksetaanko, on tämäkin aika hidasta hommaa vaikkakin hyvin motivoivaa. Tässä näkyy nopeasti työn tulos.

Talon reunuksen eli nurmikon ja soran rajaaminen on hidasta, rajaus tehdään edullisella muovinauhalla. Halusimme reunuksesta huomaamattoman, nurmikko sitten tulevaisuudessa toivottavasti peittelee reunuksen kokonaan. Talon vierus huolitellaan patolevyn yli mustalla Orikiven liuskekivellä, jota tilasimme naapurin kanssa kimpassa, kun heille tuli myös liuskekivestä kulkuväylät.

Ai vitsi, että tuntuu hyvälle, että romuinen pihamme alkaa siistiytymään! Saattaa olla onnen ja väsymyksen sekaiset itkut tiedossa, kun piha valmis!

 

Kommentit (9)

Elma
10/9 | 

HUI, suosittelen kyllä harkitsemaan jotain kaunista (pikku)puuta tuon terijoensalavan tilalle, ellei tonttinne sitten ole jättisuuri. Salavan latvus kasvaa iän myötä valtavaksi, eikä ole ede erityisemmin kaunis. Kauniitakin puita Suomessa on vaikka kuinka.

- Elma -

Vierailija
11/9 | 

O ou, en olekaan vielä perehtynyt puun ominaisuuksiin. Ehkä pitää tässä vaiheessa vielä päivittää suunnitelmaa. Onko vinkata jotain kaunista ja kapealinjaista, nopeasti kasvavaa puuta?

Elma
15/9 | 

Haetko sinä puulla kaunista katseenvangitsijaa vai haluatko siitä näkösuojaa kadulle/kadulta? Haluatko kevään kukintaa, kaunista latvustoa vai syksyn ruskaa? Niin, lehti- vai havupuu? Entä jokin hedelmäpuu, josta saat  silmänilon lisäksi myös satoa? Riippa- vai pylväsmallinen? Paljonko puulle on tilaa kasvaa? Pitäisikö auriingon päästä paistamaan puun kasvetua täysikokoiseksi vaikkapa terassille? Siinäpä pähkinöitä purtavaksi ennen kuin mitään puulajia kannattaa alkaa ehdottelemaan. Vaihtoehtoja tosiaan on vaikka kuinka paljon.

- Elma -

Lyde
16/9 | 

Voi vitsit että näyttää hyvältä jo! Ja ootte te olleet reippaita jos saitte ekan satsin levitettyä yhdessä päivässä, ohhoh! <3 Meilläkin tuli se 36 kuutiota, ja aika pitkään sitä kyllä levitettiin. Meillä toki pihan muoto hidasti hommaa, kun kasasta piti kärrätä talon ympäri mullat, eli siihen työntelyyn meni aikaa :-D

Vierailija
17/9 | 

Terijoensalavasta varoittelen minäkin. Se myös roskaa, ja käsittääkseni sen voimakkaat juuret voivat aiheuttaa tuhoja salaojiin jne. Suuren tontin puu siis! Oletko tutustunut sellaiseen ihanaan puuhun kuin japaninsiipipähkinä? Meillä on pihalla sellainen, ja kun se on täydessä lehdessä, se näyttää hivenen eksoottiselta, tulee hieman palmupuu mieleen. Se tosin ei ole erityisen kapea, mutta hyvin kaunis ja erikoinen. Jos etsit kapeaa puuta, kannattaa katsella pylväshaapaa. Se on tietääkseni nopeakasvuinen ja sopisi aika hyvin pienemmällekin tontille, koska todellakin muistuttaa pylvästä. Haapojen ongelma on  se, että ne puskevat juurivesoja, joten niitä sitten saattaa joutua ajoittain poistelemaan. Myös jalavat, lepät ja tuomet ovat käsittääkseni melko nopeakasvuisia. Meidän pihalla on erikoinen punalehtinen tuomi, joka on vihreän seassa kiinnostavan näköinen. Mutta tuomessakin on ongelmansa, nimittäin tuomenkehrääjäkoit. :) Ne tosin eivät iske joka vuosi, ja jos iskevät, niiden torjuntaan voi käyttää ihan mäntysuopaa ja vettä. Vaarallisiahan ne eivät ole, ällöttäviä vain.

Nostan hattua teille siitä hyvästä, että olette tehneet pihahommia omin käsin! Huh, miten raskasta hommaa.

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
18/9 | 

Hei kiitos ihanat lukijat! En ollut tajunnut tuota, että puun istuttaminen on iso päätös, joka vaikuttaa vuosiksi eteenpäin. Ajattelin vain laittaa tuohon kuoppaan jotain :) Tontille tuovan päätien varressa on sitten se paraatipaikka omppu- ja kirsikkapuille.

Google on laulanut nyt pari iltaa, tuo Suomalainen taimi- sivusto on hyvä, tosin aika hidasta käydä puu kerrallaan läpi ominaisuuksia.

Tuohon kuoppaan tarvitaan pysty, kaunis, alhaalta kapearunkoinen mutta ylhäältä lehtevä, perushelppo puu, näkösuojalla ei niin väliä tässä kohtaa, on vain viihtyisyyden vuoksi. Pikavisiitti havujen katselun merkeissä tänään Muhevaisella kertoi, että ainakin pihlajia löytyy hyvin. Menen sinne vielä toisen kerran lähiaikoina tutkimaan lisää valikoimaa. Olisi niin kiva päästä jo jotain istuttamaan, mutta järki on tässäkin kohtaa tietysti valttia! Hitaasti hyvä tulee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla