Tämän postauksen aihe on Kastellin viittä vaille valmis-talotoimituksen havainnollistaminen konkreettisesti kuvien avulla. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, miltä talossa tässä vaiheessa näyttää. Tästä voivat nyt tämmöisestä samanlaisesta vvv-talotoimituksesta haaveilevat nähdä suoraan, riittävätkö omat rahkeet jatkamaan tästä eteenpäin loppuun asti. Tai näyttääkö vastaavasti jopa ihan helpolle hommalle :D

Seinät ja katto on gyproc-levypinnalla. Takan takaseinä on muurattu. Oviaukot on tehty, ovien karmit ja sisäovet jää itse asennettaviksi.  Upotettavien valaisinten reiät on tehty kattolevyihin. Portaat ja takka (on kyllä jo kannettuna palasina sisälle keittiöön lämpenemään) puuttuvat. Alakerrassa on valettu betonilattia, yläkerrassa on kevyempi ns. plano-valu. Kylpyhuoneista puuttuu kosteuseristykset ja pinnat. Saunasta puuttuu vesieristys ja sisustus kiukaineen.

Alta linkeistä voitte kurkistaa toimitussisältöjä:

Kastellin vvv-toimitus
Vertaa toimitussisältöjä

Kaikenlainen huolittelu tämän vaiheen jälkeen ennen sisustuspintamateriaalien asennusta kuten ovien ja ikkunoiden reunojen huolittelu sisäpuolelta sekä mahdolliset kosteusmittaukset puuttuu ja se kuuluu mielestämme siihen harmaaseen alueeseen, mistä ei ollut hajuakaan talopakettia hankittaessa.

Yllätyksenä tuli myös tuo puupalkki keittiön ja ruokailutilan välissä, se jää kuulemma näkyviin piirustusten mukaan. Nyt on mietinnässä, jätetäänkö se näkyviin vai mitä sille tekisi.

Seuraava vaihe on sitten seinien ja katon tasoitus-ja pohjamaalaustyöt, toivottavasti saamme sen alkamaan ensi viikolla.

Ihan lopuksi Kastellin kumppani Terawatt tulee clousaamaan talon lvi-työt eli wc-istuinten, suihkujen ja kiukaan asennuksen sekä valaisinten asennuksen.

Aika krouvilta talo vielä tässä vaiheessa näyttää, vaikka valmiusaste on 80 % luokkaa... Kohtuullisen järkyttyneitä ollaan myös siitä, miten paljon rahaa on tässä vaiheessa mennyt, varsinkin maan alle täysin näkymättömiin. Pitää todella laskea euroja sisustushankintojen kanssa.

 

Kommentit (24)

25/24 | 

Todella asiallinen postaus ja erityisen valaiseva tuon "viittä vaille valmis" talopaketin osalta. Ehkä onkin syytä kysyä miten määritellään tuo "viitta vaille valmis"? Me mietimme tätä valmiusastetta aluksi, mutta laskimme säästävämme siinä että otamme vesikattovalmiin ja teemme osan töistä itse ja otamme osan urakoina. Jokatapauksessa pitkällähän teillä tuo jo on. Hyvällä tasoitusporukalla ja timpurilla, joka taitaa laatoitukset ja saunan rakentamisen hoituu paljon ja valmista pintaa tulee nopeasti. Siis jos ei itse osaa tai jaksa. Hyvältä teillä kuitenkin näyttää. Tsemppiä kovasti!

27/24 | 

Suosittelen erittäin lämpimästi teettämään tasoitukset jollakin ulkopuolisella! Se on v-mäistä hommaa, siinä menee hirveästi aikaa, itse ei meinaa saada niin hyvää jälkeä millään vaikka olis jo kokemustakin, ja se pöly. Tasoitefirmoilla on systeemit pölynpoistoon. Ekalla kerralla reteesti uhosin että minä kittaan! Tälläkertaa en enää kittaakaan :-D (Paitsi ulkorakennuksen huoneet aikanaan, mutta se nyt on pientä).

28/24 | 

Kiitos Lyde! Nyt ollaan kuultu tuo sama niin monesta paikasta, että sain miehen ylipuhuttua ammattilaisten käyttöön. Ehkä tämä ei ole tosiaan se järkevä kohta säästää. Nyt juurikin ootellaan, että saapuisivat paikalle:)

29/24 | 

Kyllähän tässä aistii jo hyvinkin valmista! Näen teidät juo tuossa olkkarissa istuskelemassa viinilasit kädessä ja tiirailemassa ikkunoista tiluksia takkatulen loimutessa taustalla :)

Täytyy sanoa, että todella siisti raksa on teillä! Vai onko isoimmat ryönät jo siistitty tasoitustyön edeltä. Joka tapauksessa - näyttää erittäin hyvältä.

30/24 | 

Minäkin suosittelen ammattilaisen tasoitusta ainakin isoille pinnoille. Me otettiin ammattilainen tasoittamaan isot pinnat, ja "pikkukopit" tasoitin harjoitusmielessä (yläkertaa, autotallia ja varastoa varten) itse. Ja vaikka omat tasoitukset onnistuivat ihan ok, niin tasotekohdat erottuvat viistovalossa. Minulle sanottiin, että tämä johtuu kyprokseinän ja tasoitteen erilaisesta pinnasta/koostumuksesta tms... Tiedä sitten, mutta oikeassa ovat. Ja vaikka alunperin meinattiin tasoittaa itse, olen enemmän kun tyytyväinen että venytettiin budjettia tässä kohtaa ja maksettiin ammattilaiselle.

Tsemppiä tille tosi kovasti. Meilläkin odotellaan, tosin eri asiaa. Tässä kohtaa projektia odottelu tuntuu melko pitkälti ajan haaskaukselle.

Anonyymi
33/24 | 

Vielä vinkkinä hihkaisen tasoitukseen että kannattaa tilata tasoitettu ja pohjamaalattu. Pohjamaali paljastaa virheet tasoituksessa, jolloin ne on tasoitusfirman helpompi korjata...opin tämän kantapään kautta ja korjailin seiniä jonkin aikaa. Ja kipsilevyseinissä isosti suosittelen ylitasoitusta jolloin kaikki pinnat tasoitetaan...tämäkään kun ei ole itsestäänselvyys. Reippautta rakentamiseen, Johanna

34/24 | 

Kiitos kiitos! Asiat täällä etenee ja ollaan nyt todellakin tilattu myös pohjamaalaus tasoituksen lisäksi ammattilaisilta. Lisäksi myös vedeneristys eri tekijältä, vaikka senkin olisi saanut itse tehdä. Kaikkeen tähän pohjatyöhön kuuluu vaan niin paljon kaikenlaista yksityiskohtien työstöä, että ammattilaisilla on niihin välineet, osaaminen ja taito, näin on paras edetä.

35/24 | 

Hyvältähän siellä näyttää!
Pakko kommentoida palkista. Meilläkin nimittäin jossain vaiheessa kun talofirman kanssa oltiin jo pitkällä suunnittelussa ja mm. rakennekuvat valmiina kävi ilmi, että keittiön ja ruokatilan väliin ja samoin olohuoneeseen oli jäämässä tuollaiset vastaavat palkit näkyviin. Pieni riemuhan siitä repesi, kun en niitä missään tapauksessa halunnut. Muutamalla lisäsuunnitelmalla, kompromissilla ja tukulla euroja palkit saatiin onneksi piilotettua välipohjaan.

36/24 | 

Meillä on myös tuollainen palkki, joka kuvien mukaan jäisi näkyviin, mutta vastaava heti ehdotteli, että kai tuo koolataan ja levytetään piiloon. Eli ei puupintaa varmaan vaikea piiloon ole saada. Hyvältä näyttää teillä, voi kun meilläkin joskus...

37/24 | 

Meillä on kyllä kaikki osapuolet olleet ihan unessa tässä palkkiasiassa. Olisin ilman muuta pyytänyt tämän levytettäväksi, aika ikävää että tajusin tämän siinä kohtaa, kun miehet jo keräsivät kamojaan...

38/24 | 

Hienolta jo näyttää ja aivan ihanat nuo isot ikkunat! Kyllä se viinilasihetkikin koittaa, pitkällä jo olette:)
Samat fiilikset, kaikki maksaa ja itse tekemällä säästäisi mutta kannattaa ottaa huomioon (jos vain budjetillisesti mahdollista) omat resurssit ja jaksamisen raja..Niin se budjetti vaan kummasti paisuu ja itsekin ajattelin, että sisustamiseen jäisi vielä rahaa shoppailla - toisin kävi. Nyt ajattelu on muuttunut sen verran, että kaikki tuleva raha haluttais vain maksaa työmiehelle, jotta saataisi projekti valmiiksi ja talo asuttavaksi..Hieno teillä tulee! Tsemppiä loppurutistukseen!

40/24 | 

Meillä juuri talotoimittajien kilpailutus menossa ja aika moni heistä esittänyt palkkia olohuoneen ja keittiön välille. Näin amatööreinä ollaan kyllä huomioitu tarjouksista tuo palkki, mutta vaikea ajatella miltä se näyttää käytännössä. Nyt tiedämme, kiitos siitä teidän postaukselle! :)

42/24 | 

Voihan palkki. Meilläkin tuo on aiheuttanut aika paljon harmaita hiuksia... Meillä se on levytetty tuon harkkoseinän kohdalta, mutta vaan toiselta puolelta... Oltaisiin aluksi haluttu jättää puupintaa näkyviin, mutta sitten kun nähtiin palkki livenä, niin ei haluttukaan. Nyt se on maalattu samalla sävyllä kuin seinät. Ihan jees olisi muuten, mutta tuosta harkkoseinästä menee kattoon yksi johto joka jäi näkyviin. Joten kyllä tuo sitten joskus pitää levyttää kuitenkin, sitten kun on sitä aikaa ja energiaa... Mutta pointtina oli siis, että jos teillä ei mene siinä mitään johtoja, niin yllättävän ok siitä tulee ihan vain maalaamalla. Onko teillä muuten myöskin korotettu huonekorkeus?

43/24 | 

Meillä ei ole korotettu huonekorkeus, ihan normaali 2557, alaslaskut on tietysti asia erikseen. Tänään kun tasoittajat olivat saaneet harkkoseinän osuuden tasoitettua, palkki näytti periaatteessa ihan siistille ratkaisulle tuollaisenaan. En oikein jostain syystä innostu siitä maalatusta, kun se ei tule mätsäämään keittiön kanssa. Eli näillä näkymin pidämme palkin tuollaisenaan. Levyjä siihen tuskin enää koskaan myöhemmin saadaan laitettua, kun on miljoona muutakin asiaa edessä tekemättä :D

44/24 | 

Tuo 80% valmiusaste kuulostaa aika hurjalta kun talosta puuttuu kaikki pintamateriaalit (lattia, seinät, katot), kiintokalusteet,ovet, hanat, valaistus jne. Ja lisäksi varmaankin myös piha. Mutta nyt alkaa se rakentamisen paras vaihe kun vähitellen alkaa näkyä valmista pintaa ja pala palalta raksa alkaa muistuttaa enemmän asuttavaa kotia. Tsemppiä sisätöihin!

45/24 | 

Todella tuo valmiusaste kuulostaakin jotenkin epärealistiselta, kun kaikki konkreettinen asumiseen tarvittava ja kiinnostavakin sisustuksellinen osuus puuttuu. Kävimme vähän alamaissa tässä välissä, mutta nyt alkaa jo tuntua ja näyttääkin vähän paremmalle :) Kiitos tsempeistä!

Vierailija
46/24 | 

Heippa, asia on nyt jo teille vähän vanha, mutta paljonko Kastelli hyvitti ns. Muuttovalmiin Listahinnasta viittä vaille valmiissa paketissa? Tuntuuko nyt jälkikäteen, että teidän ratkaisunne oli oikea, rahallisesti ja muutenkin? Olisi kiva, jos viitsisit sähköpostillakin vastata jos en löydä tänne enää :)

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
47/24 | 

Moi, vvv-toimitukselle on kokonaan eri hinta, ei ole ns. hyvitys. Hyvin löytyy Kastellin sivuilta tietoa! Tämä oli meille ainoa oikea ratkaisu ja olisi jatkossakin, niin kauan kun esim. betonilattioita ei saa talovalmistajien kautta :) Rahaa on omiin valintoihin takuulla mennyt enemmän kuin edullisimpaan Muuttovalmiiseen, mutta se ei olisi meidän juttu muutenkaan.

Sami
48/24 | 

Hyvä muistutus miten keskeneräisenä talon saakaan vvv toimituksessa ja miten paljon olette joutuneet tekemään itse sen jälkeen. Aika kauan niissä hommissa vaan menee, kun tekee viimeistelyt kunnolla.

http://casapuistola.fi/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla