Blogin sisustusjutut on nyt keskittyneet olohuoneeseen, kodin keskeiseen tilaan. Tämän jutun, joka onkin nyt kiva kertoa, jälkeen olohuone saa levätä vähän aikaa rauhassansa.

Kohta kymmenen vuotta vanha Band-sohva, katso vanha kuva täältä, alkoi tympäistä sen verran pahasti, että soitto valmistajalle Adealle oli tarpeen. 
 
Sohvan runko on erittäin hyvässä kunnossa, alunperinkin laadukas, täyspuinen ja huolella käsityönä kotimaassa tehty. Koska siinä on kokonaan tarranauhoilla ja vetoketjulla irrotettava verhoilu, ideoimme Adean kanssa yhdessä sohvalle ilmettä kohottavan freesauksen eli uuden hupun ja uudet jalat.
 
Koska tilanne oli päällä, päädyimme Adean varastokankaaseen, Medeaan, joka on napakka 100 % puuvillakangas. Siinä on kaunis ja hentoinen pintastruktuuri ja se on kokonaan luonnonkuitua, mikä on hyvä juttu. Tekokuituhan lisää pesun- ja käytönkestoa, mutta kokonaan luonnonkuituinen on iholla ihanampi.
 
Väriksi valitsin vaaleanharmaan, joka on varmaankin Suomen suosituin sohvaväri tällä hetkellä. Se on neutraali ja rauhallinen, varsinkin meidän betonilattiaan hyvin sopiva sävy ja antaa juuri sopivan hyvän taustan erilaisille tyyny- ja peittokokeiluille. Myös hyvin armelias ja käytännöllinen lapsiperheessä :)
 
Adean uudet mustat kapeat jalat "nostavat" sohvan irti lattiasta ja antavat sille ajanhenkistä modernia ilmettä. Sohvasta tuli näillä muutoksilla ihan uudennäköinen ja tosi ihana!
 
Medea-hupun hinnaksi tuli 963 € ja jalkojen 200 €/setti. Uusi ilme maksoi siis vähän päälle tonnin, reilusti alle puolet uuden sohvan hinnasta. Olen tyytyväinen päätökseeni, tämä sohva kestää nyt aikaa ja käyttöä seuraavatkin kymmenen vuotta. Tykkään muutenkin siitä, että kunnollisia huonekaluja siistitään, kohennetaan ja kunnostetaan eikä ihan kaikkea tarvitse uusia koko ajan, toteutan ekologisuutta meillä näin.
 
Uusi huppu ja jalat tulivat noin viikossa, suurkiitos Adealle nopeasta toimituksesta! 
 
Sohvan kuvauspäivänä meillä oli käymässä lainassa Saanan ja Ollin suunnittelema Mums´in aivan upea Koko Iäksi-villamatto reilussa erikoiskoossa 200 x 300 cm. Noista kahdesta, sohvasta ja matosta, voisi tulla pari vaikka loppuelämäksi :)
 
Postaus on tehty yhteistyössä Adean kanssa, kiitos Adea <3

Kommentit (8)

Tosi kaunis lopputulos ja huippua, että päätit ehostaa vanhan sohvan! Tässä juuri yksi hyvä esimerkki siitä miksi kannattaa hankkia laadukas sohva. Halpissohvat olisivat tuossa ajassa menettäneet jo muotoaan, eikä niihin välttämättä saisi hankittua uudenlaisia "varaosia".

Anonyymi

Meillä on myös Adean Band-sohva joka ostettiin marraskuussa 2005. Välillä ehdin jo kyllästymään siihen joten uudistin uusilla kankailla, mutta nyt olen uudelleen rakastunut sohvaan! Kestävä se on! Meillä on neljä lasta jotka sohvalla hyppivät ja silti sekä kankaat että sohvan runko ja pehmusteet ovat kuin uudet.

Seuraa 

Rakennusblogi, joka on välillä myös sisustusblogi, käsittelee Helsinki-pientaloprojektiamme. Sisustussuunnittelija ja -toimittaja Piia ja valokuvausta harrastava AD Jari rakennuttivat perheelleen Kastellin pakettitalon Pohjois-Helsinkiin. Blogissa nähdään, miten peruspaketista saadaan ihan omannäköinen kokonaisuus.
Seuraa meitä

Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat