Kirjoitukset avainsanalla sauna

 

Ei varmaankaan kenellekään meidän blogia pidempään seuranneelle tule yllätyksenä, että meillä tykätään saunoa! Se on ihan paras tapa rentoutua. Ollaan asuttu talossa nyt kaksi ja puoli vuotta ja sauna täyttää tänä kesänä 2 vuotta!

Juhannuksena saunotaan ilman muuta ja sitä varten sain Lapuan Kankureilta näkyvyyttä vastaan uusia saunatekstiilejä uusissa väreissä. 

Tummat Terva-pyyhkeet ja harmaat Lastu-laudeliinat ovat sitä samaa ihanaa ja kauniin harmonista värimaailmaa, kuten meillä olevat Lapuan tekstiilit muutenkin. Niin ihanan tuntuisia iholla, kuivuvat nopeasti, rypistyvät kauniisti ja ikääntyvät arvokkaasti.

Omiin juhannussuunnitelmiimme kuuluu kotona oleminen, saunan lisäksi grillaaminen, kylmän valkoviinin nautiskelu ja rentoutuminen oman perheen kesken. Mökille on liian pitkä matka lähteä ja puuhaa riittää vielä omallakin tontilla.

Miten teillä, kuuluuko sauna juhannukseen ja mitä muita suunnitelmia juhannukseksi?

Ps. Olin Lapuan Kankureiden vieraana Pariisissa Kodissa keväällä, katso reissu täältä.  Suomessa toteutettavaan Kotiin (Valkoisessa salissa) paikkavaraukset alkavat heinäkuun alussa, menkää, varatkaa ja kokekaa tämä ihana paikka!

 

 

 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Kiitos runsaista kommenteista edelliseen postaukseen. Arvonta on tosiaan vielä käynnissä sunnuntai-iltaan saakka, vielä ehtii osallistua!

Kuvia tuli otettua aika runsaasti, kun nuo ihanat tekstiilit on niin inspiroivia, tässä loput kuvat ;) 

Jättikokoiset Terva-pyyhkeet valko-pellavan sävyssä ovat juuri meidän saunan värisiä ja ne otetaankin ilolla käyttöön vieraspyyhkeiksi. Ohkaisissa pellavapyyhkeissä parasta on varsinkin näin kesäkuumalla (kyllä! vaikka vasta kesäkuun alussa ollaan) se, että ne eivät ole kuumia ja kuivuvat nopeasti. 

Meidän saunassa ei kovin ole vieraita vielä käynytkään, kohta on tarkoitus alkaa päästää sinne muitakin kuin omaa väkeä. Veljeni perhe on tulossa kylään parin viikon päästä ja tarkoitus on ainakin saunoa! Vieraita odottaa nyt myös mustat Viilu-laudeliinat ja -saunatyyny. Olen itse ihan vasta ottanut sellaisen käyttöön ja miten kivalta se tuntuukaan seinän ja kipeiden hartioiden välissä saunoessa.

Loppuun vielä toinen muistutus, vielä on pari päivää aikaa äänestää meidän nikkaroimaa terassilaatikkoa ja osallistua Byggmaxin lahjakortin arvontaan :)

 

 

Kommentit (2)

tii
1/2 | 

Hei, onpas kivan näköiset pyyhkeet. Me tarvittais uudet kylpypyyhkeet, edelliset marimekot alkaa oleen reilussa kymmenessä vuodessa reunoista repsottavat. voisinkin kysyä sulta neuvoa, kun olet hipelöinyt yhden sun toisenkin merkin ihanuuksia, mitkä olis sun himoitukset? vohvelit ja hamamitkin viehättää, mutta froteepyyhkeisiin tottuneena, tykkättäiskö? mille antaisit vahvan suosituksen? viitisen kymppiä malttaisin pyyhkeestä maksaa, ehkä ylikin, jos on oikein vahvat perusteet.

kiitos etukäteen ja kauniita kesäpäiviä,

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
2/2 | 

Moi! Froteepyyhkeisiin tottuneelle ohuet pyyhkeet voivat olla uusi kokemus, koska niillä on tosiaan ero kuin yöllä ja päivällä. Kannattaa kyllä vaikka Lapuan Kankureita ja Balmuiria kokeilla! Myös kollegani Mairen Kettukarkki SHOPista löytyy niitä hamameja ja kauppa tuntuu käyvän eli ovat pidettyjä :)

Lastenhuoneen sisustus
Lastenhuoneen sisustus

Olohuoneen sisustus
Olohuoneen sisustus

Olohuoneen sisustus
Olohuoneen sisustus

Olohuoneen sisustus
Olohuoneen sisustus

Olohuoneen sisustus
Olohuoneen sisustus

Ruokailutilan sisustus
Ruokailutilan sisustus

Ruokailutilan sisustus
Ruokailutilan sisustus

Musta keittiö
Musta keittiö
Keittiön saareke
Keittiön saareke

Kylpyhuoneen sisustus
Kylpyhuoneen sisustus

Olosuoneen sisustus
Olosuoneen sisustus

Sauna
Sauna

 

Siitä on nyt vuosi, koska viime pääsiäisenä muutettiin tähän uuteen taloon, jota oltiin siihen mennessä noin puolitoista vuotta rakennutettu ja odotettu. Täältä voit lukea, miltä tuntui muuton jälkeen. Järkyttävän ankealle näyttää nuo kuvat meiltä juuri muuton jälkeen!

Siinä se on vuosi mennyt. Kaikkea vanhaa ei jaksa muistella, olihan tämä sen luokan projekti, että jäljen se jättää. En ala tässä nyt luetteloimaan lattialistoja, mitkä on tehty tai vielä tekemättä. Jatkossa näytän iloisena kyllä, kuinka edistymme talon loppuun saattamisessa. Isoja projekteja ovat vielä kodinhoitohuoneen rakennus, piha, aita kadun puolelle ja nelikon yhteinen jätekatos sekä autotalli.

Vuosi olisi voinut olla tehokkaampikin, mutta meillä ei ole ollut resursseja tämän enempään. Nyt olen ehkä jo oppinut, että keskeneräisyyksistä stressaamalla, valittamisella ja hätäilyllä asiat ei etene yhtään sen nopeampaa, on vain opittava odottamaan ja venyttämään pinnaa, että aika on asioille se oikea.

Blogi on siksi ollut minulle eheyttävä ja terapeuttinen, täällä saan näyttää ne kotimme parhaat puolet, valmiit kohdat ja kauneimmat palat, kaikki muut jätetään kuvista pois. Blogi on pakottanut minut pysähtelemään ja katsomaan yleisiä näkymiä, näkemään asioiden hyvät puolet ja nauttimaan niistä.

Vuoden asumisen aikana on myös tulleet omakotitalossa asumisen realiteetit selville, mitä asuminen omakotitalossa Helsingissä maksaa ja mitkä kaikki (eli kaikki) velvollisuudet kuuluvat asukkaille. Meillä suurin menoerä on sähkö, joka on yhteydessä maalämmön käyttöön, koska se tarvitsee sähköä toimiakseen. Lämmityskuluja voi pienentää käyttämällä varaavaa takkaa lämmittämiseen ja sen polttamista aiommekin lisätä ensi vuonna, kunhan saamme pihaa valmiimmaksi ja sinne haloille jonkun kivan ja toimivan säilytyssysteemin. Sähköä säästämme nyt myös saunomalla vain kerran viikossa, aluksi oli pakko vähän nauttia uudesta saunasta saunomalla parikin kertaa viikossa.

Perheenä meille vuosi uudessa talossa on ollut helppo, kun lapsille seutu on entuudestaan tuttu. He ovat saaneet vapaasti kulkea lähiympäristössä leikkimässä ja ulkoilemassa. Lähinaapurien kanssa sujuu yhteiset pihaleikit ja muutama uusi kaverikin on tullut leikkeihin mukaan. Eniten ollaankin aikuisten kanssa ihmetelty sitä, miten perinteiset pihaleikit edelleen näyttävän kiinnostavan lapsia, jopa meidän esiteini-ikäisiäkin. Välillä ulkoillaan koko perheelle, kun on tehty lumitöitä, maalattiin taloa viime kesänä ja ensi kesänä aloitetaan pihanrakennustyöt.

Ensi kertaa kokosin kaikki uusimmat kuvat kodistamme tähän postaukseen, onhan se koti toki vuodessa tullut valmiimmaksi. Ihan hirveästi en nyt ole hinkumassa muutosta tai uusia tuulia meille, tällä ilmeellä mennään varmaan toistaiseksi.

Kylppäri- ja saunakuva Pauliina Salonen. Kiitos ystävälle niistä!

 

Kommentit (8)

Lennu
1/8 | 

Kyllä näyttää täydellisen upealle! Ei muuton jälkeenkään hullummalle näyttänyt, mutta nyt, täydellistä!

Lyde
3/8 | 

Aika menee kyllä niin nopsaan! Voimia toipumiseen, niinhän se taitaa monilla olla että raksan jälkeen menee vähintään se puoli vuotta puhallellessa, ja helposti kauemminkin. On se aika moinen rutistus, vaikka rakennustapa oli minkälainen. Vaan onneksi aika pikkuhiljaa kultaa muistot :-D Kun pahin raksaväsymys alkaa väistyä, itse ainakin alan vasta pikkuhiljaa nähdä että hei, tästähän tuli ihan kiva koti, eikä enää vain niitä keskeneräisinä odottavia hommia. Kevättä kohti!

www.lily.fi/whitelily
5/8 | 

Ihania kuvia ja kaunis koti! Erityisesti teidän musta keittiö on ihan mahtavan tyylikäs! Sitä se taitaa olla, että odottaminen ei pääty siihen, kun talo on muuttovalmis ja muuttolaatikot purettu. On tosiaan piha ja kaikki muut siihen päälle. Meilläkin vielä pihan viimeistelyn lisäksi maalaus edessä! Ei lainkaan tunnu että ollaan asuttu jo puolitoista vuotta uudessa talossa, hommia riittää. Malttamattomalle ihmiselle toisinaan haasteellista, mutta ehkä joku päivä voi huokaista ja nauttia vaan. Tsemppiä ja aurinkoista kevättä! :)

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
6/8 | 

Kiitos ihanasta kommentistasi! Ja ainakin kanssarakentajat tosiaan tietää, mitä tämä on. Ei ole kärsimättömän ihmisen puuhaa. Hyvää jatkoa teillekin ja aurinkoa kevääseen!

Vierailija
7/8 | 

Teillä on upea talo. Musta keittiö on kerrassaan mahtava. Me ollaan asuttu omassa talossa kohta kolme ja puoli vuotta eikä ihan valmista ole vieläkään. :D Tänään juuri tulee taas rakennusmies paikalle, jos nyt viimeinkin saataisiin loput rakennusluvan vaatimuksista toteutettua. Piha on osittain vieläkin pommin jäljiltä, se sitten seuraavaksi. Ehkä tämä tästä...

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
8/8 | 

Kiitos ihanan realistisen tsemppaavasta kommentistasi! Mulla aika usein kiehahtaa päässä, kun joku kommentoi keskeneräistä pihaa... Ei kai se nyt vahingossa ole kesken jäänyt :) Ihan kamalan kokoinen projekti tämä taloprokkis kyllä on, ei sitä mistään olisi voinut etukäteen ymmärtää...!

Hei eihän kenellekään ole jäänyt epäselväksi, että meillä tykätään saunomisesta :D

Minulla ja pojilla alkaa nyt pieni talvilomanen, käydään junalla mummolassa pohjoisessa, siellähän on taas luntakin. Siksi saunottiin tänään. Mies aikoo pitää pienet bileet viikonloppuna, kun talossa on tyhjää.

Toivotan kaikille muillekin lomansa aloittavalle hyvää lomaa!

Kommentit (2)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram