Kirjoitukset avainsanalla Turku

 

Tänä keväänä on ollut kivoja reissuja työn merkeissä ja yksi kiva päivä oli Sisustustoimittajien yhteinen vierailu Turkuun 17.4.

Paikallinen kollegamme Vivi Wihanto oli järjestänyt retken ohjelman, joka olikin tiivis ja monipuolinen. Aamulla starttasimme 7.45 Helsingistä bussilla Turkuun, jossa ensimmäisenä kaarsimme Saanan ja Ollin kotiin Toukolaaksoon. Iso talo on vanha kansakoulu ja pariskunta on remontoinut sitä jo monta vuotta todella kauniiksi. Kiitos Saana ja Olli, että saimme tulla!

 


Saana ja Olli
Saana ja Olli
 


Saana ja Olli
Saana ja Olli
 

 

Sieltä menimme Pukkilalle lounaalle, paikalla oli myös Temalin edustaja. Saimme kuulla uusista laattatrendeistä. Paljon metallinhohtoisia ja erikoisia bling bling-laattoja on nyt hyvin saatavilla ja persoonallisuutta hakevalle on nyt valinnanvaraa hyvin myös kylpyhuonekalusteissa, suihkuissa ja altaissa. Pukkilan myymälöissä on nyt esillä myös heidän yhteistyökumppaninsa Kylpyhuonekeskuksesta (Temal, Oras, Hietakari, Rej-Design, Unidrain ja Tamsale). Näin asiakas saa monta asiaa kerralla hoidettua!

 


Pasadena
BEdesign
 

 

Pukkilan jälkeen kävimme tutustumassa Kui Designin työhuoneeseen Manillassa, sitten myös Sisustuksen Koodiin rakennetussa BEdesignin pop up-showroomissa ja vielä myös vieressä sijaitsevassa, tosi hurmaavassa kukkakauppa Pasadenassa. Rakastan tuollaisia persoonallisia, hyvällä visuaalisella silmällä toteutettuja nykyaikaisia kukkakauppoja, joissa ymmärretään se, että nyt kimpun pitää olla kaunis ja rento, erikoisia kasveja yhdistelevä. Myös viherkasvit olivat tuolla tosi kivasti valittuja, ostinkin kolme pikkukaktusta mukaan kotiin. Ei vielä kovinkaan moni kukkakauppa hyödynnä tätä vallalla olevaa viherkasvi-trendiä.
Pääsemme tutustumaan oppaan johdolla myös Kakolaan eli Turun vanhaan vankilaan ja sen historiaan. Pääsimme käymään Lääninvankilan vanhoissa sellitiloissa sekä Kakolan puolella, jota saneerataan nyt asunnoiksi. Samalla kuulimme, miltä Kakolassa näyttää tulevaisuudessa.   


Asunto Kakolassa
Kakolan asunnot
 


Ravintola Kakolan Ruusun pihalla
Sauna asunnossa
 

 

Alue oli ihan valtavan kokoinen, en ollut ennen tajunnut sitä. Yhdestä isosta rakennuksesta aletaan rakentaa hotellia sekä sisäpihalle valtavaa kylpylää. Nyt aluella toimii jo ravintola Kakolan Ruusu. Tuo Kakolan kierros oli ehdottomasti reissun mielenkiintoisin osuus. Osittain rakennuksen vanhaa osuutta oli pystytty säästämään, kuten suojeltuja ikkunoita ja komeita ikkunapenkkejä, mutta sisältä ne oli tietysti remontoitu ihan nykyrakennustavan mukaisesti. Jos Kakolan kierrokset kiinnostaa, vielä tänä kesänä pääsee kurkistamaan selleihin, lisätietoa täältä. 

 


Kakolan tuleva kylpylä
Kakolan tuleva hotelli
 

Illan päätimme illalliseen ravintola Ludussa Turun keskustassa. Kiitos emännille ja valmistajille vieraanvaraisuudesta ja mielenkiintoisen opettavaisesta päivästä!

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram