Kirjoitukset avainsanalla eteinen

 

Jäänyt kokonaan blogissa näyttämättä, että mehän ollaan vähän kotona tehty hankintojakin. 

Meillä on tuulikaappi, jossa sijaitsee mittojen mukaan tehty liukuovikaapisto, siellä säilytetään tangossa takit ja laatikoissa hanskat, pipot, lippikset ja huivit. 

Sen sijaan sen jatkeena oleva "käytävä" on vielä vähän vaiheessa, siinä on ollut aiemmin Ikean Sinnerlig-penkki, joka muutti kodinhoitohuoneeseen jo aikaa sitten. 

Vaikka periaatteessa vältän hätäratkaisuja hankinnoissa, tälle seinälle hain Ikeasta kaapit. Kaappien yläpuolella on erääseen lehtijuttuun hankitut ja meille päätyneet Everyday Designin Box ja Memo.

Kaapeissa on nyt miehen lenkkareita ja tauluissa koukuissa avaimet ja muu sälä. Magneeteilla lasten lukujärjestykset kiinni, meillä kun ei ole sitä metallista jääkaapin ovea, missä pysyisivät näkösällä :) 

Ihanaa olisi jatkossa hankkia tähän mittojen (eli kenkälaatikoiden ) mukaan tehty vähän korkeampi säilytyslipasto, jossa säilyttäminen olisi tehokasta, mutta näillä mennään toistaiseksi.

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

K-tuolin uudistamisen jälkeen ruskea korkkinen Sinnerlig-penkki sen vieressä alkoi tökkiä, kannoin siitä kukkaset tv-tasolle ja kirjat ruokailutilan kaapin päälle. Kevättä kohti saisi olohuoneen ilme pysyä nyt aika raikkaana.

Penkki on sen verran pitkä, että piti ihan ottaa mittanauha käteen ja sovitella sille uutta paikkaa. Periaatteessa en pidä tästä, että ensin hankitaan ja sitten etsitään kalusteelle paikka talossa, mutta näiden Sinnerligien kohdalla olen yllätyksekseni tehnyt poikkeuksen. 

Meillä on tarve penkille kahdessakin paikassa, eteisessä ja yhdistetyssä kodinhoitohuoneessa-saunan pukkarissa. Kumpaakaan tilaan tuo penkki ei mahtunut. Sijoitin sen siis toistaiseksi mahdollisimman lähelle tuulikaappia eli eteistä, vaikka se on tuohon kohtaan vähän liian syvä. Tuohon on nyt kuitenkin kätevä heittää reput ja kassit kotiin palatessa.

Talossa on vielä monet kohdat vailla tälläistä hienosäätöä naulakoiden, koukkujen ja pienten säilytysjuttujen kanssa.

Näiden kuvien kautta kerron muuten samalla viittä vaille valmis - rakentamista suunnitteleville, että pääoven ja väliovien asennus jää sitten muuten asukkaille. Pääovessa oli asentamisen jälkeen lisäksi kauheasti askartelemista, kun kaikki kynnykset ja smyygit pitää itse mitoittaa, yksityiskohdat miettiä ja tarvikkeet hankkia. Terassin ovien asennus kuuluivat toimituspakettiin, joten niistä saimme otettua mallia. Meidän kaikki väliovet kuuluivat vvv-toimitukseen ja ovat mallia Jeld-wen valkoinen peruslaakaovi.

Puhumattakaan alakerran väliovista, missä meilläkään ei ajatus kantanut niin pitkälle, että olisimme hoksanneet tilata ajoissa oviaukot oikeankorkuisina. Kastellin miehet vain tekivät ne standardien mukaisesti. Betonilattian kanssa kun ei tule kynnystä, niin nyt oviaukko on hiukan liian korkea, karmit ja sitä kautta myös väliovet jäävät vähän ilmaan. Listat laitoimme sitten kuitenkin lattiaan saakka, oli fiksumman näköistä niin. Monta tälläista pikkupikku juttua, jotka varsinkin sinä hetkenä ärsyttävät, mutta jotka ajan saatossa unohtuvat ja joita ei niin enää ajattele.

 

Kommentit (0)

Nytpä siirrytään messutalon runsaiden ja herkullisten kuvien jälkeen taas omaan matalaan majaamme, missä asiat edistyvät hitaasti, mutta varmasti tässä töiden ja projektien ohella.

Samaan aikaan kun makuuhuoneen vaatekaapit, asennettiin myös eteisen vaatekaappi. Siihen valittiin väriksi mattaharmaa, joka on erittäin käytännöllinen lapsiperheväri, lisäksi myös mukavan uudennäköinen, ajanhenkinen ja betonilattian kanssa hyvin yhteensopiva väritys.

Tämänkin kaapin toimitti Kabinetti. Jokaiselle perheenjäsenelle suunniteltiin oma laatikko, mihin sitten syksyllä saa ne pipot, huivit ja hanskat helposti löydettäviksi esille. Perheenäiti osaa arvostaa näitä juttuja.

Heti vaatteita ja kenkiä kaappiin laitettessa huomattiin myös, että olisi pitänyt tilata vielä yksi hylly tuohon takkien alle alas kenkiä varten, nyt jää ihan selkeää hukkatilaa. Pitää sellainen tilata jossain vaiheessa täydennyksenä. Muutenkin kaappiin jäi yllättäen aluksi paljon tyhjää, kun ehdittiin jo odotellessa roudata kaikki ulkovaatteet vintille kesäsäilytykseen, mutta eiköpähän tämäkin kaappi saada ennen pitkää ihan täydeksi. Korkeus kattoon saakka on aivan mahtavaa ja ovien taakse kätkeytyy siististi nyt myös talotekniikkaa.

Koska piha on meillä vielä ihan maakasoina, tämä virallinen pihan perimmäisenä oleva pääsisäänkäyntimme ei oikeastaan ole vielä edes käytössä. Vieraat ohjautuvat automaattisesti sisälle ensimmäisestä ovesta, jonka näkevät kadulta eli terassin ovesta suoraan olohuoneeseen, se on jotenkin huvittavaa.

Omakin perhe käyttää nyt terassin ovea, kun lapset ovat nyt innostuneet leikkimään siellä vesisotaa pyssyillä nyt muutamina kesähellepäivinä :) Ne harvat vaatteet, sandaalit ja lippikset jäävät sitten yleensä siihen olohuoneen lattialle. Jokunen arkisten käyttäytymismallien muutos on siis syksyllä tiedossa. Jokatapauksessa kaapit ovat nyt valmiina odottamassa!

Eteinen on hankala kuvattava, kun siinä on aika lyhyet etäisyydet. Todellisuudessa tuossa on tilaa vielä kuitenkin jollekin penkille ja kivoille koukuille seinään...

Kommentit (5)

1/5 | 

Meillekin tuli Kabinetista liuku-ovet arki-eteiseen ja olen ollut niin onnellinen kun olen saanut sinne purkaa laatikoita, talvivaatteet, luistimet, monot, kypärät jne. On kyllä niin luksusta. Upeat nuo teidän ovet ja samoin laatikot. Meille tuli korilaatikot, eivät läheskään yhtä näyttävät mutta arjessa varmasti toimivat,

Samoissa tunnelmissa, muutettu on ja pikkuhiljaa homma edityy kodista käsin.

Mukavia aurinkoisia kesäpäiviä!

2/5 | 

Entäpä ritilähylly? Tossa näyttäis olevan kenkiä kahdessa rivissä lattiatasolla. Mikäli siihen tulis umpinainen hyllylevy pitäis ihan käsikopelolla tutkia mitä takarivissä on, ritilän läpi kaikki olis näkyvissä.

Anonyymi
5/5 | 

Näyttää tosi hyvältä! Meillä on vastaavanlaisessa kolossa Elfan hylly- ja korijärjestelmä ja katosta lattiaan ulottuvat Kirenan liukuovet. Takkien alla on muutama ritiläkori ja pari hyllyä käytössä oleville kengille. Ylhäällä vielä hylly harvemmin käytössä oleville kengille ja kausikengille. Tosi tyytyväisiä ollaan oltu :)

T. Anni

 
 

Odottelemme edelleen vaatekaappeja. Sitten kun sai päätöksen ja tilauksen tehtyä, ei jaksaisi yhtään odottaa. Valmistajan houkuttelevan kuuloinen 10 arkipäivän toimitusaika oli ja meni. Asennus on sovittu nyt ensi viikon keskiviikolle.

Eteiseen eli "tuulikaappiin" tilasimme harmaan liukuovikaapiston tuohon 120 cm leveään tilaan. Kaapista jätettiin takaseinä pois, kun siellä on jakotukki, jonne on päästävä. Kysyin harmaan värikoodin kaappien valmistajalta ja takaseinä ja jakotukin kotelo maalattiin tässä odotellessa mahdollisimman samansävyiseksi harmaaksi, aika nopsaan ja krovilla tyylillä kun jää kuitenkin piiloon, odottamaan kaapistoa.

Neljän hengen perheen ulkovaatesäilytystä hoitaa sillä välin Covon Oksa-naulakko ja sanomattakin on selvää, ettei meillä näytä arkisin tältä. Naulakko pursuaa takeista ja huppareista ja lattiaa peittää kenkä- ja kassimeri....

Kommentit (4)

1/4 | 

Eteinen on kyllä lapsiperheessä kriittinen tila, joka ei taida pysyä järjestyksessä edes silloin, kun tavarat saisi komeroon ;)

Anonyymi
3/4 | 

Saako kysyä, että mistä tilasitte kaapit? Meillä sama hankinta edessä. Siksi kiinnostaa. Odotan myös kun saat kuvia kunhan saapuvat. Ihanaa kesää!!

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram