Kirjoitukset avainsanalla sisustusinspiraatio

 

Muutama kuvaterveinen tämän aamuisesta pressitilaisuudesta, kun pääsimme ennakkoon kurkistamaan uuden Hotel Laplandin huoneisiin ja maistamaan ravintolaan lappilaista aamupalaa. 

Lapland Hotel Bulevardi tuo Lapin modernilla, hienostuneella, rauhallisella ja tunnelmallisella tavalla pääkaupunkiseutulaisten ja ulkomailta matkaavien koettavaksi keskelle Helsinkiä. Himmeä valaistus, intensiivinen shamaanimusiikki ja männyn tuoksu siivittivät vierailua. Keramiikkataiteilija Anu Pentik on tehnyt omin käsin ateljeessaan Posiolla yli 200 uniikkia keramiikkatyötä juuri tähän hotelliin! Huoneet varattavissa 16.1. alkaen täältä.

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Nyt on ollut poikkeuksellisen mukava viikko! Kävimme pienellä sisustustoimittajaporukalla ottamassa happea ja aurinkoa marraskuun pimeyteen Espanjasta <3!

Tämä retki oli vierailu Cosentinolle, yhdelle maailman suurimmmista (ellei ole peräti suurin ja tunnetuin?) kivitasojen valmistajista. Olin tällä kertaa itse matkanjärjestäjänä. Tutustuin tähän valmistajaan ja heidän tuotemerkkiinsä Dekton neljä vuotta sitten, kun oma taloprojektimme alkoi. Kuka muistaa enää niin vanhaa juttua, että meidän oma keittiö oli ensin esillä suunnittelemallani Dekon osastolla Habitaressa v.2014, josta se meni välivarastoon ja lopulta meille uuteen taloon. Dektoniin minut tutustutti Kirsi Valanti, jonka jo lopetetusta Valanti-mallistosta meidän keittiö on. 

Olin keväällä töissä Topi Keittiöiden asiakastilaisuudessa, jossa oli myös Dektonin edustaja, juttelimme ja illan päätteeksi olin saanut kutsun tulla vierailulle heille Espanjaan :) Koska en halua matkustaa yksin, otin retkelle mukaan 8 toimittajakollegaani, samalla tietysti tarkoituksena kauttamme saada valmistajaa ja Dektonia paremmin tunnetuksi kotimaassa. 

Viime sunnuntaina siis lensimme Alicanteen ja sieltä matkasimme pikkubussilla 2.5 tuntia pieneen Olula Del Rion kylään, jossa sijaitsevat valtava Cosentinon showroom, tehtaat ja logistiikkakeskus. Maanantaina kiersimme kaikki nämä paikat. Kaikki oli todella tyylikäästi suunniteltua ja toteutettua, jopa uusi logistiikkakeskus varastoineen oli ehdottomasti puhtain, siistein ja tyylikkäin, jossa olen koskaan vieraillut. Tehtaalla näimme tuotantoketjun ja sen, kuinka kerran minuutissa uunista tulee ulos valmis levy. Tehdas toimii automaattisesti 24/7, oli siellä muutama mies vahtimassa laitteita, todella automatisoitua ja tehokasta.

Kaikki vieras-wc:t olivat täydellisiä kivipintoineen ja moderneine -altaineen. Suomessa vielä todella vähän näkee mitään mielenkiintoista tällä osastolla, olemme varsinkin kylpyhuoneiden suunnittelussa vielä todella varovaisia. Jatkossa toivoisin myös, että voisin omissa kohteissani enemmän päästä käyttämään tätä materiaalia ja näitä idoita ja vinkkejä, mitä matkalla sain!

Dekton on siis uusi materiaali, joka on 100 % luonnonaineksista teknisesti valmistettu. Dekton on ollut Cosentinon jättisatsaus uuteen teknologiaan aikana, jolloin Europpa painiskeli talousvaikeuksien keskellä ja tulevaisuus näytti huonolle. Vain uudistumalla pysyy ajassa mukana! Dektonissa on luonnonkiven, kuten vaikkapa marmorin ulkonäkö, mutta kaikki parhaat ominaisuudet: kuuman- ja kylmänkesto, naarmuuntumattomuus, lujuus, likaahylkivyys. Kaikki ominaisuudet, joita esimerkiksi keittiöntasolta kaivataan. Silläpä omakin keittiöntasomme, joka on Dekton Sirius, on edelleen ihan täydellisesssä kunnossa! Dektonista saa suuriakin pintoja, joten tasoihin ei tule saumoja. Nyt Dektonia saa ainakin Topi Keittiöiden ja Keittiömaailman valikoimista.

Materiaalia voi käyttää missä vain, ulkona ja sisällä, sitä saa monessa eri paksuudessa. Ohuin 4 mm sopii keittiön välitilaan, seinille laatan asemesta, portaiden pinnoittamiseen jne. Kuoseja on lukematon määrä!

Dektonin lisäksi Cosentinon tuotemerkkejä ovat Silestone, jossa on luonnonkiviaineisten lisäksi hartsia (eli 100 % luonnonaineista tehty sekin), Sensa ja Scalea.

Todella inspiroiva ja opettavainen vierailu oli, kiitos kutsusta Cosentino <3 !

Thank you Cosentino for your hospitality! 

PS. Muistathan seurata minua myös IG:ssa @piiakalliomaki, laittelen sinne ajantasaisesti kuvia, missä milloinkin liikun :) !

 

 

Kommentit (0)

 

Ihania luonnonläheisiä ja nuden sävyjä, kauniita struktuureja, kepeitä (ehkä vähän romanttisiakin ?) nostalgisia tunnelmia, joita poimin Jotun Ladyn sivuilta. 

 

 

Kommentit (0)

 

Marimekko esitteli eilen syksyn ja talven mallistonsa toimittajille ja yhteistyökumppaneille. Koti oli tällä kertaa rakennettu Helsingin Rastilaan Ramsinniemeen, jonne Alvar Aalto on suunnitellut huvilan vuonna 1952 silloisen Enso-Gutzeitin eli nykyisen Stora Enson johtajan aloitteesta Helsingin olympialaisten vieraiden käyttöön. Myöhemmin huvila on toiminut Stora Enson henkilökunnan koulutus- ja virkistäytymispaikkana.

Täytyy sanoa, että tuo huvila veti kyllä ihan sanattomaksi ja tuotteiden katsomisesta ei meinannut tulla yhtään mitään. Mikä maisema, mikä jännittävä salainen sijainti meren rannalla, mitkä ihanat alkuperäiset Aallon huonekalut, mikä tunnelma! Näin tuli taas yksi Aallon kohde bongattua ja näitä yleisiöltä tuntemattomia kohteita Suomessa riittää vielä vaikka kuinka.

Lopulta sain katsottua myös tuotteet. Syksyn malliston kankaissa on murrettu tunnelmallinen väritys. Mallistoon on tulossa monta uutta osaa Sami Ruotsalaisen Oiva-sarjaan ja myös vaikkapa kirkas Ming-maljakko himoittuun Carinan maljakko-mallistoon.

Jouluksi tulee tietysti punaista, modernimmasta päästä puna-valkoista Räsymatto-kuosia.

Helsingissä sataa välillä räntää, välillä rakeita ja välillä ihan paistaakin, ihan sama katsella jo ensi talven juttuja :D

 

 

Kommentit (3)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram