Muutama viikonloppu on mennyt nyt pihahommissa, kun kesä tuli niin yllättäen ja yhtäkkiä sitten kuitenkin. Ruohoa on leikattu jo ainakin kaksi kertaa. Meidän pihalla on nyt tavallaan kolmas kesä menossa - tai laskutavasta riippuen toinen kesä vasta.

Kesällä 2016 aloitimme pihan rakentamisen ihan alkutekijöistä, tiukasta savimaasta. Kaivoimme kuopat, rakensimme muurit ja asensimme vaadittavat pihakiveykset. Se oli ihan käsittämättömän raskasta hommaa, kun sitkeästi teimme kaiken käsin lapioilla, ainoa kone apuna oli betonimylly! Ihan hullua. 

 

 

Loppusyksyllä 2016 tilasimme isot multakuormat, saimme mullat paikoilleen ja nurmikonsiemenet maahan juuri ennen pakkasöiden alkamista, ihan viime tinkaan meni!

Muutamat pensaat ja puut istutin myös siinä vaiheessa.

 

 

Kesällä 2017 ruoho sitten rehottikin aivan hulluna. 

 

 

Pari kesää olen nyt seuraillut puiden ja pensaiden kasvua. Sillä aikaa terassilla on ollut vaihteleva lajitelma kaikenlaisia ikivihreitä kokeiluja ruukuissa. 

 

 

Kesällä 2017 tehtiin aita. Viime kesänä 2018 valmistui autotalli.

 

 

Terassia on myös sisustettu parina kesänä. Ostin Hayn Palissade-tuolit kahdessa erässä, ensin kaksi vuonna 2017 ja toiset kaksi viime kesänä 2018. Isoja mustia ruukkuja olen myös hankkinut kahtena kesänä. Nuo metalliset House Doctorin ruukut selvisivät talvesta! Ne on muuten ostettu Living 247:sta, sieltä voi varmaan kysellä, onko enää saatavilla, jos kiinnostut!

 Tänä kesänä terassi saa muutaman uuden sisustusjutun, niistä lisää blogissa myöhemmin.

 

 

Kesältä 2018 ei montaa kuvaa itse pihasta olekaan, se oli ehkä sellainen välivuosi pihan suhteen, ei paljon kiinnostanut mikään siellä :)

Tänä kesänä täytyy muistaa ottaa enemmän kuvia! Nyt piha on periaatteessa valmis, sinne ei olisi ihan pakko enää istuttaa mitään. Olen siistinyt istutusten alusia ja reunuksia, se on ollut ihan kivaa puuhaa, kun pikkuhiljaa olen tehnyt. 

 

Kommentit (2)

Vierailija
3/2 | 

Näyttää tosi hienolta ja samalla niin yksinkertaisen tyylikkäältä. Kiinnostaisi kuulla, miten nuo pikkuhavut ovat pärjänneet ruukussa? Esim. noissa korkeissa harmaissa?

Vierailija
4/2 | 

Tyylikäs piha, joka istuu talon tyyliin. Olen ihastellut noita Hay Palissade -tuoleja pitkään, mutta miten on, ovatko ne hyvät istua?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla