Kirjoitukset avainsanalla Rovaniemen kehitys


Novaskyland
Novaskyland
 

Kun muutama viikko sitten kilahti meiliini kutsu tulla tutustumaan Rovaniemen uusiin uniikkeihin majoituspaikkoihin ja arktiseen muotoiluun, ei tarvinnut kahta sekunttia kauempaa miettiä, lähdenkö! Kiitos kutsusta Visit Rovaniemi, Arctic Design Capital ja emäntämme Pia Jokela!

Olin mukana jo viime vuonna samantapaisella matkalla, kts. postaus täältä. Jospa myös taas ensi vuonna, oli taas niin uskomattoman hieno matka!

Aamumme alkoi tutustumiskäynnillä ensimmäiseen kiinalaisrahoitteiseen, loppuvuodesta 2017 avattuun hotelliin Rovaniemellä, Novaskylandiin. Siellä yöpyvät kiinalaiset saavat skandinaaviseen tyyliin sisustetun huoneen ja paikallisia arktisia makuelämyksiä karhuntassuista poroon ja marjoihin. Hotelli laajenee kovaa vauhtia.

Novaskylandin vieressä on toinen uusi majoituspaikka, joulukuun alussa aukaistu Snowman World. Senkin laajennustyöt ovat käynnissä. Tässä paikassa oli jokaisessa majassa lasikatto revontulien ihailua varten ja jokaisen huoneen terassilla oma spa. Modernia arkkitehtuuria rakastavan silmää miellytti majojen musta julkisivu.

 

Pikapikaa kävimme tutustumassa paikallisen taitelijan Irene Kangasniemen ateljeessa, jossa hän ja miehensä valmistavat tuotteita porosta Hornwork-merkillä.


Yuca
Yuca
 

 

Rovaniemen ravintolatarjonta uudistuu kovaa vauhtia. Kävimme lounaalla viime syksynä avatussa Yucassa, jonka nuoret omistajat olivat käyneet Meksikossa asti paikan päällä hakemassa kokin ja kauniit astiat, joilla tuodaan todeksi pohjoiseen kaupunkiin asti autenttista Meksikolaista ruokaelämystä. Niin hyviä makuja! En ole kovin hyvä ruokakuvaaja, joten kuvat ovat ravintolan interiööristä. Nimi Yuca tuleekin Jukatanin niemimaasta, josta on haettu inspiraatiota sisustukseen. 

Kävimme jo viime vuonna vierailulla Arctic Design Shopissa, joka nyt oli aukaissut uuden myymälän Rovaniemen keskustaan. Siellä myydään mm. Lapland Food Clubin "mallistoa", jossa eri pientuottajan tuotteet on laitettu yhdenmukaisiin ja tyylikkäisiin pakkauksiin.

 

 

Paluumatkalla hotelleille käytiin pikavisiitillä myös Arktikumissa.

Viime vuonna yövyin kollegoiden kanssa Arctic Light Hotellissa, mutta tänä vuonna testasin Hostel Cafe Kodin. Toinen on ylellinen neljän ja puolen tähden palkittu hotelli tunnelmallisissa puitteissa huippupalvelun äärellä, toinen on rennompi, mutta yhtä hyvällä keskeisellä paikalla (kadun toisella puolella) sijaitseva yöpymispaikka. Molemmat ovat hyvä olla olemassa antamassa kaikille Rovaniemestä kiinnostuneille vieraille sopiva paikka yöpyä. 


Pure Pizza
Pure Pizza
 

Rovaniemen keskustassahan ei ole pitkä matka minnekään, joten ehdimme illallistamaan kävellen jopa kahdessa paikassa :) Toinen on napolilaisia pitsoja puu-uunissa paistava Pure Pizza (kuulemma sijoittuisi ko. pitsatyyppiä paistavien kolmen parhaan joukkoon Suomessa :) ja toinen oli HIMO Wakkanai. Mahat pullollaan kiiruhdimme illan päätteeksi Tredonnen järjestämään muotinäytökseen Arctic Light Hotelliin! 

Aamulla hipsimme vielä kerran Arctic Light Hotelliin, tällä kertaa aamiaiselle, jonka meille esitteli ja tarjoili Sara La Fountain. Todennäköisesti Suomen herkullisin, terveellisin ja kaunein aamianen löytyy siis sieltä!

 


Arctic Light Hotel
Arctic Light Hotel
 


Poroja
Wigelin suunnittelija Taija Aikio
 

Aamupalan jälkeen lähdimme pikkubussin nokka kohti Posiota, matkalla pysähdyimme parissakin paikassa. Ounasvaaran Majalla ja narkaukselaisella porotilalla, missä Wigelin suunnittelija Taija Aikio otti meidät vastaan kauniissa perinnepuvussaan ja esitteli meille poronnahasta valmistettuja tuotteitaan. Ostin pienen mustan kolikkokukkaron. Tästä ajoimme 1.5 tuntia Posiolle! Niistä kahden päivän tapahtumista on sitten tulossa kokonaan oma postauksensa.

Huh, mikä Rovaniemen ralli! Otimme sen kaasu pohjassa vastaan, kuten emäntämme Pia Jokela asian hyvin ilmaisi. Hyvä herättely varsinkin meille pääkaupunkiseutulaisille, että kyllä pohjoisessa osataan ja varsinkin Rovaniemellä on nyt tosi kova kasvuvauhti päällä.

Niin ihana elämysmatka, taas ollaan monta kokemusta rikkaampia. Saimme inspiraatiota, tietoa, kontakteja, hyviä kohtaamisia. Mielettömiä ruokaelämyksiä. Nukkua hyvin.

Nyt kotona tätä kirjoittaessa tuntuu, niinkuin matka olisi ollut kauan sitten ja ainakin viikon mittainen...!

 

 

 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram