Kirjoitukset avainsanalla suorat verhot

 

Kaupallinen yhteistyö Eurokankaan kanssa.

Meillä on nyt ruokailutilassa verhot! Tämä on nyt puolen vuoden mittainen projekti, katso edelliset postukset täältä ja täältä. 

Helsingissä asutaan pääsääntöisesti suhteellisen tiiviisti, vaikka omakotitalossa asutaankin. Niinpä meidän talon pitkälle sivulle, ruokailutilan ja keittiön ikkunoiden taakse, alkoi rakentumaan rivitalokonaisuus. Tämä oli tiedossa jo kauan, mutta aika pitkään saimme nauttia metsämaisemasta, ja siihen jotenkin tottui. 

Verhoprojektin aloitin Eurokankaasta, joka on itselleni tuttu työpaikka runsaan kymmenen vuoden takaa, olin verhosuunnittelijana Petikon myymälässä. Tällä kertaa ei ollut ajatuksena hankkia valkoisia pellavaverhoja, vaikka ne olisivat olleet se helpoin ja luonnollisin valinta, nyt halusin vähän sävyjä. Olisiko ruskea nyt sitten uusi valkoinen tai harmaa? 

Verhokankaan valinta oli loppujen lopuksi helppo. Otin muutaman hengarin kotiin sovitettavaksi, vertailin sävyjä täällä mieluisiin tyynynpäällisiin, torkkupeitteisiin ja keramiikkakupposiin ja päädyin Ginger-pellava-sekoitekankaaseen sävyssä beige. Tämä kangas oli riittävän peittävä, siinä on kauniin tasainen struktuuri ja oikein kaunis hiekan sävy. Tilasin kaksi kappaletta kankaan levyistä eli noin kolmen metrin levyistä verhoa meidän 325 cm levään ikkunaseinään. 

Eurokankaassa käydessäni ja jutellessamme saimme ajatuksen myös toisesta verhokankaasta, ns. tehosteverhosta. Se ripustettaisiin toiseen kiskoon ja sitä voisi aina vaihdella sesongin mukaan. Nyt innostuin himmeän silkinhohtoisesta South Face-satiinista, jossa on kaunis ruskeanharmaa sävy. Loppusyksystä tämän voisi vaihtaa vaikka paksuun ruskeaan samettiverhoon! Satiinikangasta tilasin kaksi kankaan leveyttä yhteen ommeltuna yhdeksi isoksi verhoksi, näin se on muhkeamman näköinen laskostettuna. Luulen, että pidän tätä tehosteverhoa tuolla sivuun vedettynä suurimman osan aikaa. Pellavaverhoja sen sijaan olemme pitäneet sekä auki että kiinni, ne toimivat kiinni hyvin myös päivällä, valo siivilöityy kauniisti läpi. 

Molemmat verhot on ommeltu wave-verhonauhalla, jota ei rypytetä, vaan nauhan ja verhokoukkujen asennon ansiosta kangas laskostuu samanlevyisiksi laskoksi ja reunat kääntyvät sillä automaattisesti seinään päin. Verhot ovat ommeltu kauttaaltaan 2 cm:n päärmeellä, myös helma. Verhot ovat 3 cm ylipitkät, joten kangas jää makaamaan hiukan lattialle, mutta ei liikaa, että on helppo siivota.   

Verhot ripustettiin kattoon Kiskotalon valkoisiin 4520-kiskoihin, jotka ovat matalat ja huomaamattomat, kannatin jää piiloon kiskon alle. Hyvin yksinkertainen ja simppeli ratkaisu. Otin kiskot ja verhot asennettuina, koko hommaan meni vajaa tunti, todella kätevää! Ei tarvinnut miestä vaivata tällä projektilla :) 

Sanomattakin selvää, että olen hyvin tyytyväinen verhoihin. Paitsi näkösuojaa, ne antavat myös pehmeää tunnelmaa alakertaan. Ovat hienostuneet, viimeistellyt ja tyylikkäät, ihan erilainen fiilis tilassa kuin ennen.

Nyt tuntuu, että verhot ovat myös ihan muodikkaat, isoja ikkunoita ei enää pelätä peittää verhoilla kuten joskus vuosia sitten. Pehmeyttä, sävyjä, tunnelmaa, se on ajan henki! 

Tuotteista on saatu alennusta näkyvyyttä vastaan.

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram