Kirjoitukset avainsanalla Arctic Design Capital


Novaskyland
Novaskyland
 

Kun muutama viikko sitten kilahti meiliini kutsu tulla tutustumaan Rovaniemen uusiin uniikkeihin majoituspaikkoihin ja arktiseen muotoiluun, ei tarvinnut kahta sekunttia kauempaa miettiä, lähdenkö! Kiitos kutsusta Visit Rovaniemi, Arctic Design Capital ja emäntämme Pia Jokela!

Olin mukana jo viime vuonna samantapaisella matkalla, kts. postaus täältä. Jospa myös taas ensi vuonna, oli taas niin uskomattoman hieno matka!

Aamumme alkoi tutustumiskäynnillä ensimmäiseen kiinalaisrahoitteiseen, loppuvuodesta 2017 avattuun hotelliin Rovaniemellä, Novaskylandiin. Siellä yöpyvät kiinalaiset saavat skandinaaviseen tyyliin sisustetun huoneen ja paikallisia arktisia makuelämyksiä karhuntassuista poroon ja marjoihin. Hotelli laajenee kovaa vauhtia.

Novaskylandin vieressä on toinen uusi majoituspaikka, joulukuun alussa aukaistu Snowman World. Senkin laajennustyöt ovat käynnissä. Tässä paikassa oli jokaisessa majassa lasikatto revontulien ihailua varten ja jokaisen huoneen terassilla oma spa. Modernia arkkitehtuuria rakastavan silmää miellytti majojen musta julkisivu.

 

Pikapikaa kävimme tutustumassa paikallisen taitelijan Irene Kangasniemen ateljeessa, jossa hän ja miehensä valmistavat tuotteita porosta Hornwork-merkillä.


Yuca
Yuca
 

 

Rovaniemen ravintolatarjonta uudistuu kovaa vauhtia. Kävimme lounaalla viime syksynä avatussa Yucassa, jonka nuoret omistajat olivat käyneet Meksikossa asti paikan päällä hakemassa kokin ja kauniit astiat, joilla tuodaan todeksi pohjoiseen kaupunkiin asti autenttista Meksikolaista ruokaelämystä. Niin hyviä makuja! En ole kovin hyvä ruokakuvaaja, joten kuvat ovat ravintolan interiööristä. Nimi Yuca tuleekin Jukatanin niemimaasta, josta on haettu inspiraatiota sisustukseen. 

Kävimme jo viime vuonna vierailulla Arctic Design Shopissa, joka nyt oli aukaissut uuden myymälän Rovaniemen keskustaan. Siellä myydään mm. Lapland Food Clubin "mallistoa", jossa eri pientuottajan tuotteet on laitettu yhdenmukaisiin ja tyylikkäisiin pakkauksiin.

 

 

Paluumatkalla hotelleille käytiin pikavisiitillä myös Arktikumissa.

Viime vuonna yövyin kollegoiden kanssa Arctic Light Hotellissa, mutta tänä vuonna testasin Hostel Cafe Kodin. Toinen on ylellinen neljän ja puolen tähden palkittu hotelli tunnelmallisissa puitteissa huippupalvelun äärellä, toinen on rennompi, mutta yhtä hyvällä keskeisellä paikalla (kadun toisella puolella) sijaitseva yöpymispaikka. Molemmat ovat hyvä olla olemassa antamassa kaikille Rovaniemestä kiinnostuneille vieraille sopiva paikka yöpyä. 


Pure Pizza
Pure Pizza
 

Rovaniemen keskustassahan ei ole pitkä matka minnekään, joten ehdimme illallistamaan kävellen jopa kahdessa paikassa :) Toinen on napolilaisia pitsoja puu-uunissa paistava Pure Pizza (kuulemma sijoittuisi ko. pitsatyyppiä paistavien kolmen parhaan joukkoon Suomessa :) ja toinen oli HIMO Wakkanai. Mahat pullollaan kiiruhdimme illan päätteeksi Tredonnen järjestämään muotinäytökseen Arctic Light Hotelliin! 

Aamulla hipsimme vielä kerran Arctic Light Hotelliin, tällä kertaa aamiaiselle, jonka meille esitteli ja tarjoili Sara La Fountain. Todennäköisesti Suomen herkullisin, terveellisin ja kaunein aamianen löytyy siis sieltä!

 


Arctic Light Hotel
Arctic Light Hotel
 


Poroja
Wigelin suunnittelija Taija Aikio
 

Aamupalan jälkeen lähdimme pikkubussin nokka kohti Posiota, matkalla pysähdyimme parissakin paikassa. Ounasvaaran Majalla ja narkaukselaisella porotilalla, missä Wigelin suunnittelija Taija Aikio otti meidät vastaan kauniissa perinnepuvussaan ja esitteli meille poronnahasta valmistettuja tuotteitaan. Ostin pienen mustan kolikkokukkaron. Tästä ajoimme 1.5 tuntia Posiolle! Niistä kahden päivän tapahtumista on sitten tulossa kokonaan oma postauksensa.

Huh, mikä Rovaniemen ralli! Otimme sen kaasu pohjassa vastaan, kuten emäntämme Pia Jokela asian hyvin ilmaisi. Hyvä herättely varsinkin meille pääkaupunkiseutulaisille, että kyllä pohjoisessa osataan ja varsinkin Rovaniemellä on nyt tosi kova kasvuvauhti päällä.

Niin ihana elämysmatka, taas ollaan monta kokemusta rikkaampia. Saimme inspiraatiota, tietoa, kontakteja, hyviä kohtaamisia. Mielettömiä ruokaelämyksiä. Nukkua hyvin.

Nyt kotona tätä kirjoittaessa tuntuu, niinkuin matka olisi ollut kauan sitten ja ainakin viikon mittainen...!

 

 

 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Rovaniemen Kaupungintalo
Rovaniemen Kaupungintalo
 


Rovaniemen Kaupungintalo
Ilona Kivijärvi "Paimen" Rovaniemen Kaupungintalo
 


Rovaniemen Kirjasto
Rovaniemen Kirjasto
 


Rovaniemen Kirjasto
Rovaniemen Kirjasto
 


Lappia-talo, teatteri
Lappia-talo, teatteri
 


Lappia-talo, teatteri
Lappia-talo, teatteri
 


Aallon suunnittelema yksityiskoti
Aallon suunnittelema yksityiskoti
 


Aallon suunnittelema yksityiskoti
Aallon suunnittelema yksityiskoti
 

 

Sisustustoimittajien Rovaniemen reissulla meille oli järjestetty myös tutustumiskierros Alvar Aallon suunnittelemiin kohteisiin.

Toisen maailmansodan jälkeen Lappia ja varsinkin suurilta osin tulipalossa tuhoutunutta Rovaniemeä uudelleenrakennettiin ja valtionrahoituksen turvin myös Aalto kutsuttiin suunnittelemaan Rovaniemeä uusiksi. Aalto on suunnittellut Poronsarvi-asemakaavan ja useita merkittäviä kohteita, joissa useissa pääsimme vierailemaan.

Vierailimme myös yksityiskodissa, joka sijaitsi Aallon suunnittelemalla Espoon Tapiolan puutarhakaupunginosa-projektista innoituksensa saaneella alueella Aallon suunnittelemassa rivitalossa.

Tämän jatkaa mukavasti blogissa jo alkanutta Aallon kohteiden esittelyä! Katso edelliset postaukset täältä ja täältä. Kunhan tässä ruuhkavuodet vähän helpottavat, ajattelin lähteä tutustumaan järjestelmällisesti myös muihin kotimaasta löytyviin Aalto-kohteisiin :)

Koska kaikki tarvittava faktatieto löytyy jo netistä, halukkaat voivat lukea lisää Aallosta Rovaniemellä täältä. Alan itsekin nyt lueskella aiheesta enemmän ja samalla nautin näistä hienoista kohteista näiden inspiraatiokuvien avulla.

Kyllä se Aalto vain oli mestari, kokonaisuudet on miettitty täydellisiksi julkisivusta alkaen, pitkine näkymineen, avautuvine valoaukkoineen jokaiseen pienimpään yksityiskohtaan asti.

 

 

Kommentit (0)


Arctic Light Hotel
Arctic Light Hotel
 

Sain suuren kunnian olla mukana kutsuvieraana Sisustustoimittajien kanssa Rovaniemellä parin yön mittaisella retkellä tutustumassa Rovaniemeen. Rovaniemi on muutamassa vuodessa ottanut aimo harppauksen eteenpäin majoitus- ja ravintolapalveluiden suhteen ja heillä on nyt myös oma tavaramerkki, Arctic Design Capital, jonka puitteissa tutustuimme myös muotoiluun ja arkkitehtuuriin.

Lähdimme matkaan viime sunnuntai-iltana 2.4. ja majoituimme Arctic Light Hotelliin. Se on remontoitu historialliseen v.1944 rakennettuun Rovaniemen Kauppalantaloon, joka säästyi vain muutaman muun rakennuksen ohella saksalaisten polttohävityksessä. Hotelli on boutigue-hotelli, jonka sisustus oli ylellinen, runsas ja vähän mystinen lappilaisella twistillä. Oheiset kuvat ovat omasta isosta huoneestani, jossa oli jopa olohuone ja jääkarhu suihkussa ;) Nuo erilaiset Lapin asukkaista tehdyt julisteet olivat hienot!


Arctic Light Hotel
Arctic Light Hotel
 


Arctic Light Hotel
Arctic Light Hotel
 

Hotelli on jo valittu Suomen parhaaksi hotelliksi 2017 ja on saanut myös Maailman 11. paras uusi hotelli-tunnustuksen.

Ennen illallista ehdimme piipahtaa lähellä olevassa Hostel Cafe Kodissa, joka on kahden reppureissaajan perustama boutique-hotellia edullisempi tapa yöpyä Rovaniemellä. Paikassa on myös kaikille avoin yhteinen olohuone-tyyppinen kahvila.

Illallistimme hotellin omassa ravintolassa atktisista aineksista tehtyjen herkkujen äärellä, söimme mm. poroa, jäkälää ja mereneläviä. Tässä hotellissa on myös ihana Sara La Fountainin suunnittelema terveellinen aamupala, jonka voi käydä syömässä ilman yöpymistäkin.


Arctic Light Hotel
Arctic Light Hotel
 


Arctic Light Hotel aamupala
Arctic Light Hotel aamupala
 

Maanantai-aamun aloitimme tutustamalla aika hurjan näköiseen Wellness Loungeen, josta en hoksannut ottaa yhtään kuvaa ;) Siellä roikutaan valjaissa venyttämässä kroppaa ja lihaksia.

Aamupäivän tutustuimme Rovaniemen Alvar Aallon suunnittelemiin kohteisiin, joista Aalto-fanina teen blogiin kohta perään oman kuvakoosteen.

Lounastimme suositussa modernissa Cafe Bar 21:ssa ihanilla suolaisilla lohivohveleilla. Rovaniemen reissulla syöminen oli tärkeä osa matkaa ja ruokapaikat hyvin valittuja, saimme aina tuoretta ja maukasta vatsan täytettä, usein juuri merellisellä tai poro-vivahteella.

Lounaan jälkeen vierailimme Lapin Yliopistolla. Siellä oli muotoiluopettajien ja -opiskelijoiden kanssa mietintää siitä, kuinka paikallisia raaka-aineita ja osaamista saisi entistä paremmin hyödynnettyä modernilla tavalla nykykuluttajan tarpeita vastaaviksi.


Lapin Yliopisto
Cafe Bar 21
 

Iltapäivällä suuntasimme kohti seuraavan yön majapaikkaa Arctic TreeHouse Hotellia, joka taitaa olla eksoottisin paikka, jossa olen yöpynyt. Pitkien koipien varaan nostetut pienet Käpykolot olivat juuri kahdet sängyt sisäänsä sulkevat, suloiset pienet mökit. Kokonaisuuden suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Studio Puisto. Niin luonnollisen kauniit huoneet ja tuo yhden seinän kokoinen ikkuna, wow! Odottelimme revontulia, mutta ei niitä luvattu meille näkyvän pilvisen ilman vuoksi.


Arctic TreeHouse Hotel
Arctic TreeHouse Hotel
 


Arctic TreeHouse Hotel
Arctic TreeHouse Hotel
 


Kontio Glass House
Kontio Glass House
 

Samaan hotelliryppääseen kuuluu myös muutama hirsitalo, Kontion modernia Glass House-mallia. Koska sisustan Kontion kohdetta Mikkelin asuntomessuille ja pääsin myös vierailemaan näissä talossa, lausun nyt ääneen yhden toiveen: Voi kun joskus pääsisin sisustamaan hotellihuoneita! Uskon, että saisin omalla skandinaavisella ja modernin kodikkaalla tyylilläni sisustettua sellaiset huoneet, joissa vieraatkin viihtyisivät.

Reissun jälkeen minua alkoi vaivata ankara karvakuume, tuolla oli jokapaikassa noita karvatyynyjä, -peitteitä ja porontaljoja, niitä olisi kiva päästä käyttämään. Eikös se niin mene, että kannattaa heittää ne omat toiveet tuonne avaruuteen, josko siellä joku kuulisi ja toiveet toteutuisi :)

Tiistaina vierailimme perinteisessä, jo v. 1928 perustetussa Marttiinin puukkotehtaassa. Vierailun ansiosta on myös yksi kiva blogipostaus tulossa Marttiininkin tiimoilta.

Lounastimme Suomen pohjoisimmassa sushiravintolassa Wakkanaissa, jossa susheissa löytyi taas niin poroa kuin siikaakin.


Wakkanai
Wakkanai
 

Jossain välissä päivää matkanjärjestäjämme sai myös järjestettyä pikavisiitin porotilalle, kun allekirjoittanut alkoi haaveilemaan porojen näkemisestä, jotta tämä reissu pohjoiseen olisi täydellinen ;)

Aivan superhyvin järjestetty matka siis kaikinpuolin, sydänlämpimät kiitokseni Rovaniemen Kehitys.

Tästä reissusta riittää ammennettavaa vielä pitkäksi aikaa ja aiheeseen palataan blogissakin pikapuoliin!

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram