Nyt on siis todellakin pihahommat siirtyneet seuraavalle tasolle eli suunnittelusta pikkuhiljaa toteutukseen. Tilasimme pitkän talven jäljiltä huolellisesti suunnittellut ja budjetoidut kivet vajaa pari viikkoa sitten ja toissapäivänä ne sitten tulivatkin. Niitä onkin aika paljon...! 

Otimme kaikki kivet Rudukselta, kaikki kätevästi samasta paikasta. Kivien valinta oli todella vaikeaa, mutta lopulta valitsimme parhaimman näköiset kivet, jotka mahtuivat meidän budjettiin. Tuo ulkonäköpuoli olikin yksi ihan tärkeä tekijä meidän pihakivissä. Siitä lisää myöhemmin. Laskimme määrän myös mielestämme huolellisesti, saas nähdä pitääkö laskelmat paikkansa vai tuleeko yllätyksiä.

Sillä aikaa, kun mietimme kiviä ja yritimme saada näin keskellä kesää vähän epätoivoisestikin tarjouksia tekijöiltä, aloimme kaivaa kuoppia muureille ja tasoittamaan jälleen kerran maita oikeisiin paikkoihinsa. Tätä hommaahan on tehty viime syksylläkin. Ehkä ainoa ihan iso ja selkeä kompastuskivi meidän rakennusprojektissa, kun ei tullut budjetoitua rahaa pihaan yhtään. Jos kivet on itseltä laittamatta vielä syyskuussa, saamme sitten ehkä jonkun firman paikalle. Vaikka toisaalta, aika hyvää oppia on saatu seuraamalla naapureiden käyttämien ammattilaisten tekemiä kivihommia ;)

Tiedättekö tunteen, kun oon niin väsynyt, että jaksaa hädin tuskin illalla suihkuun mennä ja nostaa käsisuihkun päänsä päälle, kun käsiin sattuu luita myöten niin kamalasti, sellainen tunne on, kun on kaivanut kivikovaa maata illan. Sain bloginäkyvyyttä vastaan Fiskarsin Xact-lapioita, ja ne on todellakin ihan eri luokkaa kuin meidän aiemmat rautakaupasta hankitut halpislapiot, pureutuvat kivikovaan soramaahan tehokkaasti. Tässä kohtaa projektia kun ei voi sanoa olevansa väsynyt, mutta onnellinen - ainoastaan väsynyt...

 

Kommentit (9)

Lyde
10/9 | 

Mä tiedän sen tunteen, oikein hyvin. Viime kesäinen pihanvääntö on oikein hyvässä muistissa, mm. se 36 tonnia multaa, jota pieni kottarillinen kerrallaan levitettiin... :-D Siinä sai heiluttaa lapiota aika riittävästi. Soran kaivaminen on kyllä todella lapiohommien pahimmasta päästä!

Lyde
11/9 | 

Niin että siis tsemppiä ihan hurjasti! Meinasi tärkein unohtua kun heittäydyin muisteloihin :-D 

Piia
17/9 | 

Itselle on jokseenkin lohduttavaa katsella että joillakin muillakin vähän venähtää nuo pihahommat yms. Itse ollaan asuttu nyt kaksi vuotta ja rahaa ei myöskään jäänyt senttiäkään tuohon pihaan :) Olisihan sitä jäänyt, jos sisälle olisi valinnut halvempia juttuja mutku... Josko mekin elokuussa saatais vihdoinkin nurtsi tuon heinäpellon tilalle. Tosin ehkä se on toisaalta hyväkin, että on rauhassa saanut suunnitella ja nähnyt asumisen ohessa, että minkälainen piha meidän perheelle sopii ja on tarpeellinen. Joka tapauksessa teillä on kaunis talo ja eipä taida pihakaan siitä poiketa. Jaksamista kaivuuhommiin!!!

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
18/9 | 

Kiitos kommentistasi, kävinkin kurkistamassa blogiasi ja kauppaasi :) No sama, kun sisälle piti saada kaikenlaista... Seuraavassa postauksessa pääsen näytttämään jo vähän kivihommien aloitusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla