KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Olemme tosiaan vuoden verran asuneet tässä uudessa talossa ja koko sen ajan olohuoneen sisustus on vähän elänyt. Vanhasta kodista otimme mukaan vanhan sohvan, joka päivitettiin tähän kotiin uudella verhoilulla ja jaloilla. Myös vanha nojatuoli sai uuden ilmeen. Sohvapöytiä olen pyörittänyt vielä useammin, pikkupöydät on seikkailleet yöpöytinä, sivupöytinä ja olohuoneen sohvapöytinä.

Viimeisimmäksi saimme kokonaan uuden sohvan Shapesilta, se on uutuusmalli Sky!

Olimme useasti ajatelleet, että vanhalle sohvalle mahtui meidän neljän hengen perheestä aina vain kaksi kerrallaan, nuorempi 6-vuotias kun usein loikoi sohvalla pötkötysasennossa Ipadinsa kanssa. Lapset on tietenkin myös kasvaneet vuodessa isommiksi, varsinkin 11-vuotias esikoinen on jo pitkä poika ja vievät enemmän tilaa. Joskus olisi ihana halia kumpaakin lasta yhtäaikaa, toinen toisessa kainalossa ja nostaa itsekin jalat sohvalle.

Niinpä, kun tiesin, että pääsen kuvaamaan Shapes-sohvia (tästä näet ne valmiit kuvat), ajattelin tiirata kuvauksiin tulevaa kulmasohvaa sillä silmällä ja vähän koeistuakin kuvauksissa, josko se voisi sopia meille.

Sisustussuunnittelijana minulta usein kysytään, miten sijoitetaan sohva olohuoneessa, jossa on isoja ikkunoita lattiaan saakka ja vähän seinäpinta-alaa. Tässäpä näette, miten asia on ratkaistu itsensä suunnittelijan kotona, sohva on ihan pokkana ikkunoiden edessä. Jos joskus päädymme sijoittamaan tv:n muualle, sohva on mahdollista kääntää myötäilemään ehjää seinää. Sohvan selkäpuoli on siisti, se saa tässä vaiheessa näkyä pihalle. Nyt laitoin etusijalle koko perheen yhdessäolon ja mukavuuden enkä suotta stressaillut oikeaoppisuudesta. Tässä Pienessä talossa Helsingissä kun ei tuota tilaa kuitenkaan suunnattomasti ole, nyt eletään näin. Ihana myös nauttia lasten lähelläolosta, tajuan ihan selvästi sen, miten he kasvavat ja loittonevat kauemmaksi vanhempiensa iholla olosta päivä päivältä.

Sohvassa on uutuuskangas Lauritzonin valikoimista, se on "vintage"-puuvilla Foggy, jonka ihanan kulahtaneeseen ilmeeseen tykästyin kovasti. Sen pinta on elävä, uskoisin sen olevan todella helppo lapsiperhearjessa. Harmaasta sohvan väristä en luopunut, sehän meillä oli vanhassakin sohvassa, se on minusta tosi hyvä väri isolle pinnalle olohuoneessa, kuten juurikin sohvalle. 

Niinpä sitten pari viikkoa takaperin sohva kuskattiin kuvausillan päätteeksi meille! Vanha sohva löysi uuden hyvän kodin ihan ennätysajassa, sehän on kuitenkin kotimaisen valmistajan tunnettu merkkisohva.

Nyt on sitten niin ihana istuskella koko perheen kanssa iltaisin soffalla niin, että jokaisella on tilaa ja saadaan kotoilla vieretysten. Sohva on meidän edellistä sohvaa korkeampi ja napakampi, mikä tuntuu itseasiassa varsin mukavalle, siitä on helppo nousta ylös ja istua ryhdikkäästi. Istumatyynyissä on päällimmäinen kerros untuvaa, se antaa pehmeyttä. Selkänojatyynyt on paksua vanua, myös ne pysyvät ryhdikkäästi paikoillaan ja ilme on aina siisti. Vaihtelun vuoksi tykkään myös tuosta kapesta käsinojasta.

Sohvalla oleva huopa on saatu lahjaksi, se on Finlaysonin Kieseleff-mallistoa.

Kommentit (17)

Lyde
18/17 | 

Oi, se on tosi ihana! Meillä olisi sohvakuumetta ilmassa myös, tosin aika heikosti nyt mahdollisuuksia vaihtoa toteuttaa, mutta pitää hyödyntää aika eri vaihtoehtojen tiirailuun :-) Meilläkin on tosi vähän seinää olohuoneessa, eli jos haluamme ison sohvan, on jokin samankaltainen ratkaisu luultavasti meilläkin edessä. Siis että sohva on osittain ikkunan edessä tms. No, se jää nähtäväksi, nyt mennään vielä tuolla pienellä :-D

Mirella - Savo Living
Liittynyt5.3.2016
20/17 | 

On kyllä todella upeannäköinen sohva ja että on vielä Shapesin. Voisin ottaa tuollaisen meillekin. Muistan kun olin Vepsäläisellä töissä, ei kyllä Shapesin sohvia myyty juuri ollenkaan, kaikkea muuta kylläkin. Täytyykin käydä tutustumassa heidän mallistoon, miltä näyttää tänä päivänä. =)

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
21/17 | 

Eikös! Shapes todellakin tekee nyt uutta tuloa. Tätäkään sohvaa ei ole vielä nettisivuilla, varmaan syksyyn mennessä saadaan uusia kuvia ja uutta ilmettä nettisivuillekin :)

Sanna
22/17 | 

Heippa! Bongasin sohvasi kun olemme harkitsemassa Foggy-kangasta uuteen sohvaamme. Kysyisinkin muistatko mikä harmaan sävyistä teidän sohvassa on? Se näyttää kuvissa juuri täydellisen väriseltä :)

Vierailija
28/17 | 

Hei,

Oletko vielä tyytyväinen Sky-sohvaan? Millaisia kokemuksia sinulla on Foggy-kankaasta? Onko ollut tarvetta pestä kangas ja miten Foggy-kangas on reagoinnut?

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
29/17 | 

Moi, sohvaan ollaan edelleen ihan tyytyväisiä. Foggy-kangas sen sijaan on kyllä ihan silmin nähden haalistunut kauttaaltaan, sen huomaa, kun imuoroi sohvaa ja näkee kankaan kohdista, jonne päivä ei paista :( En ole vielä pessyt osia, tahrat olen poistanut ihan rätillä.

Mari A.
30/17 | 

Hei, onpas ihanaa, kun törmäsin googletellessa sun postaukseen! Olen iskenyt silmäni nyt Shapesin Skyhin, joten mahtaavaa, että löytyi muitakin kuvia kuin vain nuo Shapesin omat kuvat. Tuo kangas on teillä upea, ihanan rento, mutta koska meillä on vauhdikkaat 2- ja 4-vuotiaat pojat, joudun päätymään johonkin teknisempään kankaaseen ja kommentoitkin tuossa yllä, että haalistumaa näkyy jo. Vähän hirvittää, mahdammeko mahtua kaikki neljä samalle sohvalle, sillä suunnitella on nyt 207 cm pitkä sohva eli ei siis mitään kulmia, divaaneja tmv. Miltä teidän sohva vaikuttaa nyt, kun käyttökokemusta on takana kohta jo pari vuotta? :)

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
31/17 | 

Moi, kiitos kommentistasi! Sohva on meillä edelleen kovassa käytössä, mutta koska pojat kasvavat, käytännössä sohvalle mahtuu enää 3 perheenjäsentä, kun vanhempi poika onkin yhtäkkiä teini :D . 

Nythän Shapes onkin toisen sohvavalmistajan Adean omistuksessa, joten kangasvalikoima on paljon laajempi. Meidän sohvassa ei kyllä muuta käytön jälkeä näy kuin tosiaan tuo kankaan kauhtuminen, tyynyt ovat ryhdikkäät ja sohva ihan kuosissaan vielä.

Mari A
33/17 | 

Kiitos kommentistasi ja linkistä. Sohva näyttää edelleen juuri niin pelkistetyltä ja ihanalta kuin muissakin kuvissasi. Nyt vaan odotellaan oman sohvan saapumista uuteen kotiin toukokuun puolivälissä! <3

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla