Kirjoitukset avainsanalla sisustaminen

 

Helsingin Marjaniemessä asuva Nuran Samaletdin-Kettunen on saanut visuaalisuutensa, estetiikantajunsa ja kiinnostuksensa oman kodin sisustamiseen Venäjältä 1800-luvun loppupuolella Suomeen muuttaneilta esivanhemmiltaan verenperintönä. Useat matto- ja turkisliikkeet Helsingissä ovat samaan tataariyhteisöön kuuluvien jäsenten perustamia. Ilmeisimmin tämä sukuperintö näkyy tämän kodin olohuoneessa, jossa on komea itämainen matto ja messingin värisiä kauniita käyttöesineinä.

Ihanan kaunis Nuran aloitukuvassa, jotkut vain ovat niin kuvauksellisia <3 !

Nuran kertoo, että hänen intohimonsa on sisustaminen. Se on hänelle myös ammatti - hän työskentelee suunnittelijana Keittiömaailmassa. Kodin pintamateriaalit ovat aikaa kestäviä ja klassisia valintoja. Keskimmäisen kerroksen lattia on isoa korkeakiiltoista valkoista laattaa, kellarikerrosta ja yläkertaa pehmentää vaaleaksi kuullotettu parkettilattia. Keittiö on pääosin valkoinen, musta yläkaappiyksikkö tekee kokonaisuudesta mielenkiintoisen. 

Bongasitteko meidän tekemän kotijutun Nuranin keittiösuunnitteluvinkeillä varustettuna helmikuun Avotakasta?

Kuvat Pauliina Salonen.

 

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kaupallinen yhteistyö Familonin kanssa

Nyt on uusissa sängyissä nukuttu parisen viikkoa ja hyvin on koko perhettä nukuttanut. Tosi kiva on lukea iltakirjaa kuopukselle hänen sängyssään, kun molemmat mahtuvat hyvin vierekkäin pötköttelemään :) Myös esikoinen on onnellinen uudesta sängystään, sen myötä koko huone tuntuu taas ihan uudelle.

Samaan sisustusinnostukseen petasin pojille vielä uudet Familonin vuodevaatteet molempiin sänkyihin, nuoremmalle Ruudun ja vanhemmalle pojalle Raita-setin.

Tarkoituksena on jatkossa todellakin vähentää lapsenomaisuutta molemmissa huoneissa, mutta varsinkin esikoisen huoneessa ja saada huoneisiin raikas ja simppeli yleisilme. Olisi kätevä kuljetella eri tyynyjä ja torkkupeitteitä huoneista toisiin, ei niin tarkkaa tarvitsisi olla, mihin huoneisiin kuuluvat. Tummansinisen, hiekan ja vaaleat sävyt sopivat hyvin myös poikien huoneisiin.

Lastenhuoneiden sisustus jatkuu keväällä vielä säilytyskalusteiden uusimisella. Ihan perimmäinen ajatus on siirtää väliaikaisena säilytysratkaisuina toimivat rautakaupan metallihyllyt autotalliin, kunhan se joskus tulevaisuudessa valmistuu ja hankkia pojille uudet umpinaiset säilytyskaapit.

Sitä ennen olisi tarkoitus asentaa muutama julistetaulu seinille ja kuopuksen huoneeseen myös valkoinen String-hylly pienille aarteille. Hyllyyn on jo olemassa osa paloista esikoisen hyllyn kokoamisen jäljiltä.

Mutta, mikä kivointa, nyt saan tarjota blogissamme meidän lukijoillemme etukoodin Familonin verkkokauppaan!

Etukoodilla IHANAUNI30 Familon.fi-verkkokaupasta kaikki normaalihintaiset sängyt, patjat ja vuodetuotteet –30 % maaliskuun ajan (kertaostoetu ei koske lastenpatjoja ja jo alennettuja tuotteita) !

Edellisistä postauksista näet siis vielä meidän valinnat Familonilta!

 

 

Kommentit (6)

 

Kaikenlaisten hulinoiden jälkeen välillä kotiasiaa, täällä kotonahan projektit etenevät omaan hiljaiseen tahtiinsa tunnustellen ja makustellen.

Toin äitini kuoltua syksyllä meille muutamia tauluja, jotka olivat meillä lapsuudenkotona olohuoneessa. Yhteinen matkamme tähän päivään on ollut siis pitkä. Ensin ne olivat meillä kuplamuoveissa monta kuukautta, kun asia oli niin kipeä. Sitten otin taulut esille ja annoin niiden olla kauan nojallaan lattialla seinää vasten. Tuo kuvassa näkyvä pieni lintutaulu oli helpoimmasta päästä. Mietin muiden taulujen koukeroisia ja kullanhohtoisia kehyksiä, eivät ole ihan meidän tyyliä. Toisaalta tauluissa on kauniit sävyt ja pikkuhiljaa olen mallaillut niitä samansävyisten tekstiilien kanssa.

Olen pitkään ihaillut bloggaaja-kollegani Giseldan tapaa yhdistää vanhoja tauluja nuorekkaan klassiseen sisustukseen ja lisätä kotiinsa ripauksia trendejä modernien sisustusesineiden muodossa. Kurkista vaikkapa tämä Giseldan postaus.

Annan vanhoille tauluille ehkä mahdollisuuden meidän makuuhuoneessa, missä sängynpäätyseinä on edelleenkin vitivalkoinen ja paljas.

 

 

Hayn puuvillapeite ja Linumin juuttityyny ovat uusia ostoksia Stockmannilta.

Seuraavaksi meillä alkaa yläkerran lastenhuoneiden päivitysprojekti, joten pysykäähän linjoilla, mikäli lastenhuoneiden sisustus aiheena kiinnostaa.  :) 

 

Kommentit (8)

Vierailija
5/8 | 

Kaunista! Innolla odotan lastenhuoneiden sisustusjuttuja kun meillä myös päivitysprojekti käynnissä :)

 

Tässä kuussa, kun kevätaurinko on alkanut paistaa isoista ikkunoista olohuoneeseen, on mieleen alkanut herätä olohuoneen sisustuspaineet. Tämäkin huone on asuttavassa kunnossa näin ylipäätään, mutta muutamaa juttua se vielä kaipaa plus jotain uutta ihan vaihtelun vuoksi.

Jo rakennusvaiheessa olohuoneen ainoa iso seinä tv-tason takana on määritelty isolle kirjahyllylle. Siihen on kaavailtu String-tyyppistä koko seinän levyistä korkeaa avohyllykköä, johon vintillä asuvat sisustusaarteet saisi esille. Hyllyjen syvyyttä ja välejä pitäisi miettiä ihan tavaroiden mukaan.

Uutta mattoa olen himoinnut jo todella pitkään. Heti, kun oikeankokoinen, pohjaväriltään tarpeeksi vaalea ja sopivan hintainen marokkolaismatto kävelee vastaan, se tulee meille.

Mutta - viimeisimmäksi on alkanut himottaa musta (nahkainen) Egg-tuoli k-tuolin tilalle, eikö se vasta sopisikin meille hyvin?

Sohvapöytä, niin rakas pitkäaikainen kumppanimme jo ajalta ennen lasten syntymää... siitä en ehkä ole vielä valmis luopumaan, jotain vanhaakin täytyy olla.

Olisiko tänä vuonna kaikkien näiden haaveiden aika toteutua?

Mustavalkoinen valokuvataulu ekassa kuvassa on Johanna Lehtisen.

 

Kommentit (4)

Aino
1/4 | 

Moikka! Minkä kokoinen toi nykyinen matto on? Ja kunhan löydät mattovaihtoehtoja niin olis kiva saada niistä omaa postausta kun meilläkin hakusessa vaalea iiiiso marokkolaismatto.. :) Kiitos ihanasta blogista, aina päivän piristys kun on tullut uutta postausta <3

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015
2/4 | 

Moikka, oi kiitos aivan ihanasta kommentistasi, tämä kyllä piristi mun päivän! Meidän matto on 200 x 300 cm ja tämähän on Mumsin Saanan ja Ollin Koko Iäksi-matto :)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram