Meillä on epäonnekas kuopus, joka on syntynyt kaksi päivää ennen jouluaattoa, tänä jouluna siitä tuli kuluneeksi jo kuusi vuotta. Synnytys oli aikoinaan nopea ja pääsimme aatoksi kotiin. Synttäreitä ei ole muinakaan vuosina haluttu jättää välistä, eihän se oma syntymäaika ole lapsen vika, joten joulunaluspuuhiin kuuluu meillä myös aina yhdet lastenjuhlat.

Joinakin vuosina huvittaa järjestää enemmän, joskus vähemmän. Viime vuonna vuokrakodissa asuessa meillä ei ollut joulukuusta, sitä ennen on aina ollut, joten joulukuusen hankinta on yksi tärkeimmistä asioista tänä vuonna, mieluusti hyvissä ajoin ennen synttärijuhlaa.

Olemme autoton perhe, joten kyttäilin hyvinkin ajoissa alueelle mahdollisesti ilmaantuvia kuusenmyyjiä silmä kovana, eipä kuulunut yhtäkään. Tuskailin tätä naapurin miehelle, joka ystävällisesti sitten noukki minulle Bauhausista kuusen rautakauppareissullaan. Se on tavoistamme poiketen tällä kertaa todella muhkea tanskalainen versio, runkokin oli liian paksu meidän vanhaan kuusenjalkaan, sitä piti sahailla ja veistellä kapeammaksi. Laitoin varuiksi myös vanerinpalan jalan alle, ettei vaan uuteen lattiaan jää jälkiä. Ensi vuodeksi muutama jouluinen hankinta siis listalle, uusi jalka ja tyylikäs kuusenalusmatto. Tänä jouluna kuusi sai ylleen olkisia ja valkoisia koristeita.

Päivänsankari halusi auttaa valmisteluissa, sekoittelimme yhdessä taikinat ja teimme piparit, mokkapalat ja täytekakun. Sitten vaan valkoista paperia rullasta pöydälle ja valmista! Juhlia vietettiin viime viikonloppuna, tupa oli iloisia pikkuvieraita täynnä ja saatiin samalla siemaista kakkukahvit tuttujen äitien kanssa.

Meillä kun meillä on kuvattu yhtä sun toista koko syksy ja olen pitänyt taloa siistinä, annan nyt lasten rauhassa levittää lelunsa ja romppeensa kotiin, se on loma nyt!

 

Kommentit (2)

Karin // Tunne tilat

Ihana tuo teidän kuusi, vaikka luulinkin vannoneeni tänä jouluna sellaisten laihojen riukujen perään ;)  Oikein mukavaa ja rentouttavaa joulunaikaa!

Lyde

Tosi kauniit nuo teidän kuusen koristeet! Toivottavasti teidän kuusi ei varista neulasiaan, jostakin luin että vartta ei saisi ollenkaan vuolla vaan kuori pitäisi mennä alas asti että puu saa vettä.

Mukavaa joulua koko teidän perheelle! :-)

Seuraa 

Rakennusblogi, joka on välillä myös sisustusblogi, käsittelee Helsinki-pientaloprojektiamme. Sisustussuunnittelija ja -toimittaja Piia ja valokuvausta harrastava AD Jari rakennuttivat perheelleen Kastellin pakettitalon Pohjois-Helsinkiin. Blogissa nähdään, miten peruspaketista saadaan ihan omannäköinen kokonaisuus.
Seuraa meitä

Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat