Meillä on epäonnekas kuopus, joka on syntynyt kaksi päivää ennen jouluaattoa, tänä jouluna siitä tuli kuluneeksi jo kuusi vuotta. Synnytys oli aikoinaan nopea ja pääsimme aatoksi kotiin. Synttäreitä ei ole muinakaan vuosina haluttu jättää välistä, eihän se oma syntymäaika ole lapsen vika, joten joulunaluspuuhiin kuuluu meillä myös aina yhdet lastenjuhlat.

Joinakin vuosina huvittaa järjestää enemmän, joskus vähemmän. Viime vuonna vuokrakodissa asuessa meillä ei ollut joulukuusta, sitä ennen on aina ollut, joten joulukuusen hankinta on yksi tärkeimmistä asioista tänä vuonna, mieluusti hyvissä ajoin ennen synttärijuhlaa.

Olemme autoton perhe, joten kyttäilin hyvinkin ajoissa alueelle mahdollisesti ilmaantuvia kuusenmyyjiä silmä kovana, eipä kuulunut yhtäkään. Tuskailin tätä naapurin miehelle, joka ystävällisesti sitten noukki minulle Bauhausista kuusen rautakauppareissullaan. Se on tavoistamme poiketen tällä kertaa todella muhkea tanskalainen versio, runkokin oli liian paksu meidän vanhaan kuusenjalkaan, sitä piti sahailla ja veistellä kapeammaksi. Laitoin varuiksi myös vanerinpalan jalan alle, ettei vaan uuteen lattiaan jää jälkiä. Ensi vuodeksi muutama jouluinen hankinta siis listalle, uusi jalka ja tyylikäs kuusenalusmatto. Tänä jouluna kuusi sai ylleen olkisia ja valkoisia koristeita.

Päivänsankari halusi auttaa valmisteluissa, sekoittelimme yhdessä taikinat ja teimme piparit, mokkapalat ja täytekakun. Sitten vaan valkoista paperia rullasta pöydälle ja valmista! Juhlia vietettiin viime viikonloppuna, tupa oli iloisia pikkuvieraita täynnä ja saatiin samalla siemaista kakkukahvit tuttujen äitien kanssa.

Meillä kun meillä on kuvattu yhtä sun toista koko syksy ja olen pitänyt taloa siistinä, annan nyt lasten rauhassa levittää lelunsa ja romppeensa kotiin, se on loma nyt!

 

Kommentit (2)

Karin // Tunne tilat
3/2 | 

Ihana tuo teidän kuusi, vaikka luulinkin vannoneeni tänä jouluna sellaisten laihojen riukujen perään ;)  Oikein mukavaa ja rentouttavaa joulunaikaa!

Lyde
4/2 | 

Tosi kauniit nuo teidän kuusen koristeet! Toivottavasti teidän kuusi ei varista neulasiaan, jostakin luin että vartta ei saisi ollenkaan vuolla vaan kuori pitäisi mennä alas asti että puu saa vettä.

Mukavaa joulua koko teidän perheelle! :-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla