Kirjoitukset avainsanalla Kesäretki2019

 

Ollaan nyt jo kotona Helsingissä, puran kuvia kännykästä koneelle. Ihania järvikuvia mökiltä Oulujärveltä on tullut otettua eri vuorokauden aikaan vaikka kuinka paljon <3.

Pitkin päivää pitää aina mökillä piipahtaa rannassa katselemassa järvelle. Siinä on jotain rauhoittavaa. Ihan maagisinta ikinä on lähteä veneellä katsomaan auringonlaskua järvelle!

 

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kalajoelta retkemme jatkui Hailuotoon, pohjoiseen saareen, jossa olen halunnut päästä pitkään käymään. Meidän entiset naapurit Helsingistä muuttivat perheen rouvan syntymäsaarelle ja perustivat sinne Hailuodon Panimon. Olemme seuranneet projektia somesta. 

Koska aikataulumme ei ollut ihan päivälleen tiedossa, teemme retkiä tänä kesänä sään mukaan, niin sattumoisin juuri samalle päivälle osui Hailuodossa järjestettävä Bättre Folk- festarit. Ajomatkalla jännitti, onko lauttaan pitkät jonot. Ei onneksi ollut, pääsimme noin tunnin odottamisella saareen.

Hailuodon poikki kulkee yksi autotie. Olin vähän pettynyt, kun hiekka rantoja ei päässytkään autosta käsin ihailemaan. Saaren päässä Marjaniemen majakan luona oli ne festarit, joten sielläkään emme nyt päässeet käymään. Söimme lounaaksi lohikeittoa kuvassa näkyvässä mökissä. Saareen päässä olevia vanhoja kalastusmajoja on muutettu lomamökeiksi, niiden välissä pääsi kiertelemään ja pätkän pitkospuitakin menimme.

Tuttavien Panimosta haettiin eri makuisia olusia mökille maisteltaviksi ja taas lautalle ihailemaan maisemia ja lainehtivaa merta. Ihan kiva reissu oli!

 

 

 

Kommentit (6)

 

Meidän perheessä harrastetaan hienoihin maisemoihin perustuvia kotimaan retkiä. Olen löytänyt Kalajoen työmatkojen kautta ja nyt olemme käyneet siellä jo toista kesää peräkkäin yhden yön reissulla. Syödään valmista ruokaa, käydään kylpylässä ja kävellään hiekkarannalla, se on kuin pieni ulkomaanmatka.

Pienellä mielikuvituksella tämän rannan voi hyvin nähdä tanskalaistyyppisenä Rantahotellina, jota ohjelmaa myös rakastan. Kaikille romantiikannälkäisille, kauniita maisemia rakastaville ja epookeista pitäville, tässä vinkki ihanasta Rantahotelli-sarjasta. Odotan jo siksi vähän syksyä, jolloin uusi kausi alkaa <3!

Terveiset Kalajoelta, yhdestä Suomen uniikeista rantakohteista!

 

 

Kommentit (6)

 

Ollaan nyt oltu lapsuudenperheen mökillä Kainuussa, mistä on tehty vuokra-autolla retkiä eri suuntiin. Eilen kurvasimme Kolille!

Olin kaksi kesää sitten töissä kesken loman heinäkuussa Mikkelissä asuntomessujen pressipäivässä. Tulin junalla Helsinkiin kotiin yhdeksi yöksi ja sieltä junalla Mikkeliin. Sillä välin perhe sai idean lähteä mökiltä käsin hakemaan minua pressipäivästä kotiin autolla. Miesväki retkeiliKolin, Lieksan, Nurmeksen kautta Mikkeliin. Yhdessä sitten palailimme itärajaa pitkin Kainuuseen. Yövyimme matkalla Imatran Valtiohotellissa ja kävimme mm. Kerimäen maailman suurimmassa puukirkossa. Hauskoja muistoja. Itseltäni jäi siis Koli näkemättä ja koska matka Kainuusta käsin sinne ei ole mahdoton, nyt se on nähty!

Komeat oli maisemat Ukko-Kolin huipulta. Sinne pääsee kätevästi hissillä ja muutamia portaita pitkin kiipeämällä, ei tarvitse olla patikointi-hengessä liikenteessä.

 

Kommentit (6)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram