Pärnun rannalla
Pärnun rannalla
 

Olimme viikko sitten Sisustustoimittajien kanssa pienellä opintomatkalla Pärnussa, vierailimme kolmella tehtaalla. Matkamme alkoi perjantai-aamuna Eckerölinella aamiaisella ja saimme samalla rupatella kuulumiset kollegoiden kanssa. Tallinnassa matkasimme bussilla Pärnuun ja olimme vasta iltapäivän puolella perillä Pärnussa. Pärnun bussiasemalta meidät haettiin suoraan vierailulle Matrin tehtaalle.


Matrin tehtaalla
Matrin tehtaalla
 

Matri by Fennobed on perheyritys, jolla on vahva jalansija eurooppalaisessa sänkybisneksessä. Heidät on juuri palkittu saksalaisen kuluttajalautakunnan toimesta (ehkä jopa) maailman ekologisimpia vuoteita valmistavasta tuotannostaan, hieno juttu! Matrin kaikki sängyt, paitsi runkojen puuosat, tehdään Pärnussa. Tehdas oli siisti, valkoinen, hiljainen ja rauhallinen, juuri sitä samaa tunnelmaa, jota Matrin brändikin edustaa. Suomessa hiukan tuntemattoman (mutta ei varmasti kauaa) valmistajan sängyt löytyvät nyt omien myymälöiden lisäksi Vepsäläisiltä.


Matrin tehtaalla
Matrin tehtaalla
 

Jouset tulevat valmiiksi yksittäispussittettuina alihankkijalta, Matrin tehtaalla niiden kulmat vielä suojataan. Runkojen puuosat liitetään toisiinsa tukevasti ja myös puuvillaosat tikataan paikalla. Käytetyt materiaalit ovat mahdollisuuksien mukaan luonnonmateriaaleja: petauspatja on lateksia, verhoilumateriaaleissa on villaa ja luomupuuvillaa. Lisää materiaaleista löydät tarkemmin Matrin sivuilta.

Paitsi ekologisia, käsintehtyjä ja melkein kotimaisia, Matrin vuoteet ovat myös kauniita. Siksi teimme yhteistyötä viime kesän asuntomessuilla, katso täältä.

Ennen kaupunginjohtajan ja päämiestemme kanssa vietettyä illallista ehdimme piipahtaa nopeasti kastelemassa itsemme Pärnun rannalla ja kaupungilla. Rannalla ei sateenvarjo pysynyt hetkeäkään oikein päin, silmälasit ja hiukset kastuivat sekunnissa, sen verran kova tuuli oli. Koko reissun ajan satoi, mutta se ei kyllä paljoa haitannut, sen verran inspiroiva matka oli!

Seuraavana päivänä vierailimme joustavia sisäkattoratkaisuja valmistavassa Vecta Desingissa ja yksilöllisiä kivituotteita valmistavassa Edelsteinissa.


Vecta Design
Vecta Design
 

Vecta Designissakin vakuuttivat puhtaat, siistit ja hiljaiset tuotantotilat, vaikkakin aika lämpöiset, joustavat materiaalit pidetään joustavina korkemmassa lämpötilassa. He toimittavat sisäkattoja ympäri maailmaa, eniten innovatiivista suunnittelua, rohkeaa mielikuvitusta ja korkeaa laatua vaativiin kohteisiin, kuten kauppakeskuksiin, kylpylöihin ja messuille. Katto toteutetaan aina mittojen ja asiakkaan suunnitelmien mukaan, kiinnitetään reunoiltaan huomaamattomaan alumiiniprofiiliin ja siihen on mahdollista integroida myös valaistus ja musiikkia. Pääsisinpä joskus itsekin suunnittelemaan messuosastoa tai tilaa, jossa tätä yhteistyötä voisi hyödyntää.

 


Edelstein
Edelstein
 

Edelstein on yksilöllisiä, käsintehtyjä ja vaikeitakin ratkaisuja kivestä toteuttava perheyritys, jonka omistaja Merle Laidro ihanasti meitä koko päivän emännöi. Heille oli juuri tullut messuilta komeita uusia kivilevyjä, joiden sävyissä seikkailivat niin vanhakulta, kaunis harmaa kuin tummatkin sävyt. Edelstein toimittaa Suomeen keittiötasoja, altaita ja pöytälevyjä. Mitoitus on millintarkkaa ja toimitus aina aikataulussa. Kuolasimme valkoisia kaarrettuja marmoritasoja ja sylinterinmuotoinen (!) pesuallas, jotka olivat juuri työstössä KOKO3:n suunnittelemaan uuteen Vege-ravintolaan Helsinkiin, täytyy käydä sitten valmiina paikalla katsomassa.

Näille molemmille yritykselle sydämenasia on korkea laatu, viimeistely, aikataulussa pysyminen ja asiakastyytyväisyys. Mikään asiakkaan idea ei ole liian huima ainakaan heti alussa!


Shopping
Pärnu
 


Pärnu
Pärnu
 


Pärnu
Pärnu
 

Pärnu itsessään vaikutti ihan isoltakin paikalta, olin siellä ensimmäistä kertaa. Mielenkiintoisia vanhoja, osa enemmän kunnostettuja, osa vähemmän, taloja rinta rinnan. Se on ehdottomasti kesäkaupunki, joten täytyy suostutella muu perhe mukaan sinne joku kesä, pojat ainakin rakastaisivat tuota kaunista hiekkaista merenrantaa. Ehdin vielä ennen bussiin lähtöä hakea läheisestä käsityökaupasta (heillä on näköjään nettikauppakin) muutaman kauniin jutun kotiin tuliaiseksi.

Kiitos matkasta Eckeröline, Matri, Edelstein ja Vecta Design!

Kiitos kivasta seurasta ihanat kollegat!

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla