Kirjoitukset avainsanalla Styling Piia Kalliomäki

Topi-Keittiöillä päättyivät juuri Ideaviikot. Ilo ja kunnia saada tehdä markkinointikuvia tälle kotimaiselle valmistajalle kuvaaja Pauliina Salosen kanssa. 

Styling Piia Kalliomäki, kuvat Pauliina Salonen

 

Kommentit (1)

 

On ollut pitkään jo tarkoitus tehdä postaus kivoista kirpputorilöydöistä, joita olen tehnyt tässä viime kuukausina. Harrastan kirppuilua pelkästään kuvausrekvisiitta-varaston karruttaminen mielessäni, omaan tarpeeseen en mitään osta. Käyn useimmiten keskustan ja kotikaupunginosani Fidoissa, Vantaan Tammiston SPR Kontissa, jos olen siellä päin muilla asioilla sekä silloin tällöin Kierrätyskeskuksessa.

Koska ostokset ovat kuvausrekvisiittaa, ne eivät saisi maksaa paljon mitään. Pienet virheet eivät haittaa, kunhan kestävät kuljetusta. Joitakin juttuja olen ottanut omaan käyttööni, mutta pääasiassa en ota. 

Kirpputorilta saa nyt aika hyvin kotimaista käsintehtyä tai pientuotannossa valmistettua keramiikkaa. Katseeni kiinnittyy helpoiten munankuorikuvioituihin ja luonnonvärisiin kipposiin, kauniisiin kannuihin ja erityisesti myös luonnonmateriaaleista valmistettuihin koreihin. Tykkään pyöreistä ja kaartuvista muodoista, siluetti pitää olla kunnossa. Liian erikoisia ja liian tunnistettavia en hanki.

Ensimäisessä kuvassa on lajitelma kivanmallisia ja -värisiä kulhoja. Keskimäärin olen maksanut kulhoista 0,5- 2 e/kpl.

Ruskea kattila on Pentikin. Vain yhdessä kulhopinossa on valmistajatieto: The White Studio Kuusamo Finland, handmade. Rusehtavat krouveilla kahvoilla varustetut kulho ja kynttilänjalka, Nummi. 

Tummanruskea keramiikkapannu, ilman alkuperäistä kahvaa, joka on varmaankin ollut joku rottingista punottu tai sen tyylinen, on Arabian. Vaikka se oli "vajaa", se oli minusta silti niin kaunis, että ostin sen. Korkilla varustetut purkit sen vieressä vasemmalla ovat Pentikin, muut tuntemattomia.

En koskaan etsimällä etsi, mutta jos on hetki joutilasta aikaa ja olen kirppareiden lähettyvillä, saatan piipahtaa. Yritän olla nopea ja intuitiivinen, en ala vertailemaan enkä etsimään.

Ihan tyytyväinen olen näistä löydöistäni ja toistaiseksi on hyvät tilat säilyyttää, niin pidän nämä. Mitään astiakauppaa en kuitenkaan ajatellut alkaa pitämään, joten jossain kohdassa kiikutan nämä varmaan takaisin lähimpään Fidaan, kun ovat aikansa palvelleet työkäytössä :) 

 

Kommentit (4)

 

Paluu Habitareen... Illan viimeisinä tunteina, kun messut ovat sulkeutuneet, jäävät ammattilaiset usein vielä töihin. Kuvasimme työparini Pauliina Salosen kanssa Tapio Anttila Collectionin ja Pluslivingin yhteisosaston Kimppakämpän, jonka sain kunnian stailata.

Sisustustoimittajat ry valitsee vuosittain Parhaat messuosastot ja Kimppakämppä oli yksi palkituista <3.

Tässä samalla myös omat vinkkini paikoista, mistä tällä hetkellä saa parhaiten kauniita astioita ja koreja! 

 

 

Tämän hyllyn rekvisiitta on omaa kirppareilta kerättyä kokoelmaani, pieni terranvärinen kaadin Jatta Lavin.

 

 

Pöydällä oleva hiekan värinen kivikeramiikka, yllättäen, H&M Homesta.

 

 

Ruokapöydän päällä olevat isot lautaset ja kulhot ovat bloggaajakollega Diagnoosi Sisustusmania.

 

 

Mustat kulhot, maitokannut ja kastelukannu Muubsia Living 24/7-verkkokaupasta. Sohvapöydällä olevat kulhot ovat Annike Laigon.

Sirot kupit, maitokannut ja lusikat hyllyllä ja pitkän tason päällä ovat Jatta Lavin.

 

 

Puukulhoja mm. Muubsilta Living 24/7-verkkokaupasta ja Monday to Sunday Homesta. Osa omaa kirppareilta kerättyä kokoelmaani.

 

 

Minusta tämä Tapio Anttila Collectionin uusi kodikas, raikas, luonnonsävyinen ja klassisen kaunis ilme on todella onnistunut ja on ilo ja kunnia olla osa tiimiä.

Styling Piia Kalliomäki.

Kuvat Pauliina Salonen.

 

 

Kommentit (0)

 

Ennen Habitaren hulinoita ehti olla jännä juttu, kotikuvaus meille kotona! Cozy Publishingin Ullis ja Heli tekevät uutta kirjaa, Helsinki is my home, johon kuvataan helsinkiläisten luovilla aloilla työskentelevien ihmisten koteja.

Olen laitellut kotia tänä syksynä aika paljonkin, mutta kiirehän tässä kuvausjärjestelyssä kuitenkin tuli. Olohuoneen uusi ilme oli hiukan kesken ja mattohaaveistahan olen kertonut aikaisemmin.

Betonilattiaan sopivaa, sävy-sävyyn harmaata nukkamattoa netistä etsiessäni löysin sekä Kertun blogista että Lauran blogista saman maton, joka vaikutti kiinnostavalta. Niin lähti 200 x 300 cm kokoinen matto tilaukseen!

Kiitos siis VM-Carpet, joka pelasti minut näistä kuvauksista kiireen keskellä supernopealla mattotoimituksella, ihana harmaa Hattara-matto saapui meille juuri ajoissa. Vaikka olen periaatteessa luonnonkuitujen ystävä, voin joskus myös joustaa. Tämä jalan alla pehmoinen ja helposti imuroitava ja pyyhittävä 100% polyamidinen matto otettu meillä tyytyväisenä vastaan.

Sopii sävyltään niin lattiaan kuin sohvaankin sekä lisäksi meidän uusiin sohvapöytiin. Tosi hyvä!

Kirjan pitäisi ilmestyä loka-marraskuun taitteessa, kyllä jännittää...

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Rakennusblogi, joka on välillä myös sisustusblogi, käsittelee Helsinki-pientaloprojektiamme. Sisustussuunnittelija ja -toimittaja Piia ja valokuvausta harrastava AD Jari rakennuttivat perheelleen Kastellin pakettitalon Pohjois-Helsinkiin. Blogissa nähdään, miten peruspaketista saadaan ihan omannäköinen kokonaisuus.
Seuraa meitä

Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram