Kirjoitukset avainsanalla makuuhuoneen sisustaminen

 

Se olisi sitten perjantai ja mukava kiireetön viikonloppu tiedossa! Tässä nyt kuvat meidän makuuhuoneesta, jonka taustaseinän ehdin maalata jo ennen Habitarea  Tikkurilan sävyllä Köysi V459.

Väri heijastelee vanhaa kultaa, ruskean beigeä. Se on aika tumma ja tunnelmallinen, tällä kertaa kaipasin lämpimämpää sävyä, kun näitä maitokahvin sävyjä on ollut jo edellisessä kodissa.

Helppo ja nopea muutos! 

 

Kommentit (2)

 

No nyt on meilläkin ihana marokkolaismatto Beni Ouarain, vain muutaman vuoden kuumimmasta trendin harjasta jäljessä :D Taisi jäädä meidän rakennusprojektin jalkoihin tämä kuume, kun aina oli noin tuhat tärkeämpää rahareikää ennen mattohankintaa. Yhden kerran meillä kävi matto jo kylässä (tsekkaa vanhan blogin puolelta kuvat täältä) ja sitä jäi kyllä kova ikävä. Siihen kaipuuseen hankin sitten Mumsin Koko Iäksi-maton uuden talon olohuoneeseen, kotimaisen version siis finnish design hengessä :) 

Tätä uutta matto sovitin myös olkkariin, mutta ei tuo maton keltaisuus kuitenkaan sopinut olohuoneen värimaailmaan ja oli se liian pienikin sinne. Alunperin sitä makuuhuoneeseen haikailinkin ja sinne se päätyikin. Kellertävää Timberwisen saarnilattiaa vasten matto on ihan sopusointuisen värinen.

Tämä matto löytyi Sisustusterapiaa-fb-ryhmän kautta, jossa molemmat olemme MIA Designin Miian kanssa. Miia luopui omasta kauniista mutta epäkäytännöllisestä matostaan pienen vauvelin vuoksi ja sain sen ihan sopuhintaan todella nopeasti. Alunperin matto on MAdesignista. Hauskaahan tässä on myös se, että MIA Design myy meidän 1kertaa2-mallistoa, joten tämän oli selvästikin tarkoitus mennä näin.

 

 

Kommentit (0)

Onko kotimainen Balmuir teille jo tuttu? Ajattelin ottaa blogissa esille, vähän tätä samaa suosikkiani - finnish designin linjaa mukaellen, mutta toisaalta ei yhtään sitä perinteistä finnish designia kuitenkaan, yhden upean kotimaisen brandin, joka ei välttämättä maailmanmenestyksestään huolimatta ole vielä kaikille kotimaassa kuitenkaan tuttu eli Balmuirin.

Minulla on ollut kunnia tutustua Balmuirin omistajaan Heidi Jaaraan taannoisen yhteisen messuosaston suunnittelukeikan kautta. Itselleni Balmuir määrittyy pitkälti Heidin persoonan kautta, rehevää Oulun seudun murretta puhuva Heidi on hyvin karismaatinen ja mieleenpainuva, valovoimainen ja aina iloinen persoona. Meitä yhdistää myös rakkaus samaan kesäpaikkaseutuun, Oulujärveen, eikä se olekaan mikään pikkujuttu se.

Balmuirin synty liittyy Heidin toiveeseen saada omia lapsia, kun sellaisia ei tullut, hän päätti perustaa yrityksen, josta tulikin kuin oma lapsi. Kaikki tuotteet ovat Heidin itsensä suunnittelemia, valmistajat Heidin maailmalta löytämiä ja tuotevalikoima ja tyyli on muodostunut Heidin matkustelevan työn ja elämäntavan ympärille. Sittemmin ihan oikeita lapsukaisiakin on tullut kaksi, vauva oli mukana palavereissa, kun tapasimme. On ollut jotenkin huikeaa seurata tätä tutun yrityksen maailmanvalloitusta.

Balmuiriin olen päässyt tutustumaan myös asuntomessukohteiden kautta, Balmuir on ystävällisesti lainannut tuotteitaan messuille monena vuonna. Olen ostanut projektien kautta pellavavuodevaatteita ja pellavapyyhkeitä meille kotiin, myös muutamia kasmirhuiveja minulta löytyy. Pipoa olen himoinnut myös, ehkä ensi talvena on sen vuoro! Itse olen ihastunut erityisesti Balmuirin tekstiileihin, materiaalit ovat laadukkaita ja luksukkaita, pellava on paksua ja kashmirit unelmanpehmeitä, niissä on hyvä tuntu.

Balmuir-tyyli on omimmillaan erittäin ylellinen ja runsas, onhan näitä tuotteita myyty ihan maailman huippupalatseja myöten. Minusta ne sopivat hyvin myös vaaleampaan ja minimalistisempaan skandinaaviseen sisustukseen, jossa herkulliset yksityiskohdat kuten muhkea mohairhuopa pääsevät hyvin oikeuksiinsa. Vähemmän on enemmän, pelkistetyssä sisustuksessa on helpointa ja viisainta käyttää vain parasta laatua.

Nyt sain blogissa näytettäväksi muutamia Balmuirin uutuustuotteita.

Vuodevaatteisiin on tullut uutuuslaatu, percale-puuvilla, jonka mukavan kahiseva ja valmiiksi pehmeäksi pesty pinta on ihana ihoa vasten. Kuten pellavavuodevaatteissa, rakastan myös tämän materiaalin valmiiksi ryppyistä pintaa. Nyt on trendikästä sisustaa makuuhuoneet tummaksi, mutta ihan pakko tunnustaa, että rakastan, ainakin toistaiseksi, valkoista makuuhuonetta. Se vain tuntuu niin raikkaalle, rauhoittavalle ja seesteiselle. Valkoisessa ei ole mitään häiriötekijöitä. Väriä voi olla sitten jossain muualla meillä, mutta ei makuuhuoneessa. Tykkään myös, että vuodevaatteet ovat samaa sarjaa aluslakanaa myöten. Vielä yksi tärkeä tekijä - kaikilla valmistajilla ei ole tuplakokoja. Meillä nukutaan sopuisasti saman peiton alla, iso pussilakana näyttää siistille ilman päiväpeittoakin. Nyt on niin ihana köllähtää noiden viileiden puuvillalakanoiden väliin illalla rättipoikkiväsyneenä. 

Halusin kokeilla myös tuota muhkeaa tummanharmaata Kid Mohair-huopaa meillä, se taitaa olla jo klassikkotuote Balmuirilla. Ahkerampaan käyttöön se pääsee vasta syksyllä, mutta onhan sen kanssa ihana fiilistellä nyt jo.

Olen usein ennenkin maininnut, että herään joihinkin trendeihin varsin hitaasti, näin on käynyt mm. huonetuoksujen ja tuoksukynttilöiden kohdalla. Pidän Balmuirin tuoksukynttilöiden yksinkertaisen ylellisestä purkista ja noista tuoksuista ainakin tuo vaalea sai hyväksynnän koko perheeltä miedon tuoksunsa vuoksi.

 

Ihan uusinta uutta Balmuirilla on luonnonkosmetiikka - nestesaippua ja käsivoide yksinkertaisen kauniissa mustavalkoisissa pumppupulloissa, tykkään kovasti! Kuvasimme ne meidän keittiössä yhdessä Capri-pellavapyyhkeiden kanssa, joita käytän myös keittiöpyyhkeinä.

 

Näiden tuotteiden kanssa jaksan elää pitkään, ne kestävät sekä käyttöä että niihin ei silmä kyllästä ja nehän onkin ne tärkeimmät asiat meidän kodin sisustuksessa.

Balmuirilla on nyt myös oma showroom Helsingissä Lauttasaaressa, siellä järjestetään käsittääkseni jatkossa myös suosittuja ystävämyyntejä, pitääkäpä ilmoittelua silmällä!

Tuotteet on saatu näkyvyyttä vastaan, kiitos Balmuir <3 !

Kommentit (2)

Anna

Asiallisinta olisi ilmoittaa heti tekstin *alussa*, että olet saanut tuotteet Balmuirilta tätä blogikirjoitusta vastaan. Minua henkilökohtaisesti ärsyttää nämä "maksetut mainokset" blogeissa.

 

Nyt on parissakin uudessa sisustuslehdessä ollut juttua nuoresta suunnittelijasta - Iina Vuorivirrasta. Hän on valittu vuoden nuoreksi muotoilijaksi kotimaassa jo 2013 ja nyt hän tekee uraa ( käsittääkseni ensimmäisenä suomalaisena ) vakituisena suunnittelijana Ikealla.

Sisustajien keskuudessa Iinan tunnetuimpia töitä on Vino-peili, jota myy helsinkiläinen Lokal.

Minullakin tämä peili on ollut jemmassa kesästä lähtien, ostin sen Kontion asuntomessukohteesta, jonka sisustin. Kaikki tälläiset sisustusjutut on meillä vielä laittamatta, voi olla toisaalta hyväkin. Kun isot kalusteet on asettautuneet paikoilleen ja talo on tullut tutummaksi, on päässyt fiilistelemään rauhassa myös kaikki nämä naulakot, peilit ja valaisimet. 

Loppiaisena saimme Vinon paikoilleen. Ajattelin sitä pitkään ruokailutilaan isojen Tom Dixonin kuparilamppujen yhteyteen, niin olisi olleet kupariset jutut sitten samalla aluella. Ruokailutilaan meillä on kuitenkin tarkoitus hankkia, toivottavasti jo ihan lähikuukausina, jokin senkkityyppinen kaapisto. Sen pitäisi olla paikoillaan, että peilin olisi saanut kohdistettua oikein. Lopulta ajatus peilistä alakerrassa ei enää edes tuntunut kivalle.

Kun aikani makustelin, päädyin ehdottamaan peiliä makuuhuoneeseen vanhan puukaapin päälle. Ja sinne sen mies lopulta saikin sitten laitettua. Vanhan puukaapin päällä sekoittuvat iloisesti eri metallinsävyt kuparista hopeaan. Muutama uusi mattokin meille on hankkiutunut, yksi niistä, Finarten Aitta, on nyt myös makuuhuoneessa.

 

Kommentit (1)

Vierailija

Hei, olen miettinyt Vino-peliä itselleni ja tuo näyttää ihanalle! Muistatko peilin kokoa? Verkkokaupassa on myynnissä vain yksi koko 40cm, mutta mielestäni olen nähnyt näitä ainakin kahta eri kokoa.

Seuraa 

Rakennusblogi, joka on välillä myös sisustusblogi, käsittelee Helsinki-pientaloprojektiamme. Sisustussuunnittelija ja -toimittaja Piia ja valokuvausta harrastava AD Jari rakennuttivat perheelleen Kastellin pakettitalon Pohjois-Helsinkiin. Blogissa nähdään, miten peruspaketista saadaan ihan omannäköinen kokonaisuus.
Seuraa meitä

Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram