Kirjoitukset avainsanalla sisustustoimittajat


Pärnun rannalla
Pärnun rannalla
 

Olimme viikko sitten Sisustustoimittajien kanssa pienellä opintomatkalla Pärnussa, vierailimme kolmella tehtaalla. Matkamme alkoi perjantai-aamuna Eckerölinella aamiaisella ja saimme samalla rupatella kuulumiset kollegoiden kanssa. Tallinnassa matkasimme bussilla Pärnuun ja olimme vasta iltapäivän puolella perillä Pärnussa. Pärnun bussiasemalta meidät haettiin suoraan vierailulle Matrin tehtaalle.


Matrin tehtaalla
Matrin tehtaalla
 

Matri by Fennobed on perheyritys, jolla on vahva jalansija eurooppalaisessa sänkybisneksessä. Heidät on juuri palkittu saksalaisen kuluttajalautakunnan toimesta (ehkä jopa) maailman ekologisimpia vuoteita valmistavasta tuotannostaan, hieno juttu! Matrin kaikki sängyt, paitsi runkojen puuosat, tehdään Pärnussa. Tehdas oli siisti, valkoinen, hiljainen ja rauhallinen, juuri sitä samaa tunnelmaa, jota Matrin brändikin edustaa. Suomessa hiukan tuntemattoman (mutta ei varmasti kauaa) valmistajan sängyt löytyvät nyt omien myymälöiden lisäksi Vepsäläisiltä.


Matrin tehtaalla
Matrin tehtaalla
 

Jouset tulevat valmiiksi yksittäispussittettuina alihankkijalta, Matrin tehtaalla niiden kulmat vielä suojataan. Runkojen puuosat liitetään toisiinsa tukevasti ja myös puuvillaosat tikataan paikalla. Käytetyt materiaalit ovat mahdollisuuksien mukaan luonnonmateriaaleja: petauspatja on lateksia, verhoilumateriaaleissa on villaa ja luomupuuvillaa. Lisää materiaaleista löydät tarkemmin Matrin sivuilta.

Paitsi ekologisia, käsintehtyjä ja melkein kotimaisia, Matrin vuoteet ovat myös kauniita. Siksi teimme yhteistyötä viime kesän asuntomessuilla, katso täältä.

Ennen kaupunginjohtajan ja päämiestemme kanssa vietettyä illallista ehdimme piipahtaa nopeasti kastelemassa itsemme Pärnun rannalla ja kaupungilla. Rannalla ei sateenvarjo pysynyt hetkeäkään oikein päin, silmälasit ja hiukset kastuivat sekunnissa, sen verran kova tuuli oli. Koko reissun ajan satoi, mutta se ei kyllä paljoa haitannut, sen verran inspiroiva matka oli!

Seuraavana päivänä vierailimme joustavia sisäkattoratkaisuja valmistavassa Vecta Desingissa ja yksilöllisiä kivituotteita valmistavassa Edelsteinissa.


Vecta Design
Vecta Design
 

Vecta Designissakin vakuuttivat puhtaat, siistit ja hiljaiset tuotantotilat, vaikkakin aika lämpöiset, joustavat materiaalit pidetään joustavina korkemmassa lämpötilassa. He toimittavat sisäkattoja ympäri maailmaa, eniten innovatiivista suunnittelua, rohkeaa mielikuvitusta ja korkeaa laatua vaativiin kohteisiin, kuten kauppakeskuksiin, kylpylöihin ja messuille. Katto toteutetaan aina mittojen ja asiakkaan suunnitelmien mukaan, kiinnitetään reunoiltaan huomaamattomaan alumiiniprofiiliin ja siihen on mahdollista integroida myös valaistus ja musiikkia. Pääsisinpä joskus itsekin suunnittelemaan messuosastoa tai tilaa, jossa tätä yhteistyötä voisi hyödyntää.

 


Edelstein
Edelstein
 

Edelstein on yksilöllisiä, käsintehtyjä ja vaikeitakin ratkaisuja kivestä toteuttava perheyritys, jonka omistaja Merle Laidro ihanasti meitä koko päivän emännöi. Heille oli juuri tullut messuilta komeita uusia kivilevyjä, joiden sävyissä seikkailivat niin vanhakulta, kaunis harmaa kuin tummatkin sävyt. Edelstein toimittaa Suomeen keittiötasoja, altaita ja pöytälevyjä. Mitoitus on millintarkkaa ja toimitus aina aikataulussa. Kuolasimme valkoisia kaarrettuja marmoritasoja ja sylinterinmuotoinen (!) pesuallas, jotka olivat juuri työstössä KOKO3:n suunnittelemaan uuteen Vege-ravintolaan Helsinkiin, täytyy käydä sitten valmiina paikalla katsomassa.

Näille molemmille yritykselle sydämenasia on korkea laatu, viimeistely, aikataulussa pysyminen ja asiakastyytyväisyys. Mikään asiakkaan idea ei ole liian huima ainakaan heti alussa!


Shopping
Pärnu
 


Pärnu
Pärnu
 


Pärnu
Pärnu
 

Pärnu itsessään vaikutti ihan isoltakin paikalta, olin siellä ensimmäistä kertaa. Mielenkiintoisia vanhoja, osa enemmän kunnostettuja, osa vähemmän, taloja rinta rinnan. Se on ehdottomasti kesäkaupunki, joten täytyy suostutella muu perhe mukaan sinne joku kesä, pojat ainakin rakastaisivat tuota kaunista hiekkaista merenrantaa. Ehdin vielä ennen bussiin lähtöä hakea läheisestä käsityökaupasta (heillä on näköjään nettikauppakin) muutaman kauniin jutun kotiin tuliaiseksi.

Kiitos matkasta Eckeröline, Matri, Edelstein ja Vecta Design!

Kiitos kivasta seurasta ihanat kollegat!

 

Kommentit (0)

 

Sisustustoimittajan työ on siitä ihanaa, että pääsee vierailemaan monenlaisiin koteihin. Nyt kuvasimme työparini Salosen Pauliinan kanssa ihanan Martan kodin, tässä muutama valittu kuva tästä kodista. 

Asunto on remontoitu ennen muuttoa kauttaaltaan, remontin on suunnitellut arkkitehti Tuomas Raikamo ja kaikki kiintokalusteet on suunnitellut tuttuni puuseppäliike Muoto2.

Koko tarina ja loput kuvat on luettavissa ja nähtävissä uudessa Asunissa.

 

Kommentit (0)


Rovaniemen Kaupungintalo
Rovaniemen Kaupungintalo
 


Rovaniemen Kaupungintalo
Ilona Kivijärvi "Paimen" Rovaniemen Kaupungintalo
 


Rovaniemen Kirjasto
Rovaniemen Kirjasto
 


Rovaniemen Kirjasto
Rovaniemen Kirjasto
 


Lappia-talo, teatteri
Lappia-talo, teatteri
 


Lappia-talo, teatteri
Lappia-talo, teatteri
 


Aallon suunnittelema yksityiskoti
Aallon suunnittelema yksityiskoti
 


Aallon suunnittelema yksityiskoti
Aallon suunnittelema yksityiskoti
 

 

Sisustustoimittajien Rovaniemen reissulla meille oli järjestetty myös tutustumiskierros Alvar Aallon suunnittelemiin kohteisiin.

Toisen maailmansodan jälkeen Lappia ja varsinkin suurilta osin tulipalossa tuhoutunutta Rovaniemeä uudelleenrakennettiin ja valtionrahoituksen turvin myös Aalto kutsuttiin suunnittelemaan Rovaniemeä uusiksi. Aalto on suunnittellut Poronsarvi-asemakaavan ja useita merkittäviä kohteita, joissa useissa pääsimme vierailemaan.

Vierailimme myös yksityiskodissa, joka sijaitsi Aallon suunnittelemalla Espoon Tapiolan puutarhakaupunginosa-projektista innoituksensa saaneella alueella Aallon suunnittelemassa rivitalossa.

Tämän jatkaa mukavasti blogissa jo alkanutta Aallon kohteiden esittelyä! Katso edelliset postaukset täältä ja täältä. Kunhan tässä ruuhkavuodet vähän helpottavat, ajattelin lähteä tutustumaan järjestelmällisesti myös muihin kotimaasta löytyviin Aalto-kohteisiin :)

Koska kaikki tarvittava faktatieto löytyy jo netistä, halukkaat voivat lukea lisää Aallosta Rovaniemellä täältä. Alan itsekin nyt lueskella aiheesta enemmän ja samalla nautin näistä hienoista kohteista näiden inspiraatiokuvien avulla.

Kyllä se Aalto vain oli mestari, kokonaisuudet on miettitty täydellisiksi julkisivusta alkaen, pitkine näkymineen, avautuvine valoaukkoineen jokaiseen pienimpään yksityiskohtaan asti.

 

 

Kommentit (0)

 

Minulla on yksi ihana ja samanhenkinen nuoruudenystävä kotikaupungistani, jonka kanssa olemme pitäneet yhteyttä sen jälkeen tiiviisti, kun esikoisemme syntyivät samassa kuussa melkein 13 vuotta sitten. Ennen lasten syntymää oli opiskelua ja seurustelua kummallakin tahoillaan, mutta äitiyslomalla oli aikaa palata vanhojen kavereiden pariin, kun vielä samassa kaupungissa asutaan.

Emme tapaa nytkään kovin usein, mutta kun tapaamme, se on aina yhtä mukavaa ja lämminhenkistä ja juttu jatkuu samasta, mihin viimeksi jäimme. Meidän miehiäkin onneksi kiinnostaa samat asiat, asuminen, sisustaminen ja designesineet, niistä on aina kiva päivittää tietoja. Ystäväpariskuntamme ovat todellisia kirpputori- ja huutokauppataitureita, heidän koko kotinsa on täynnä mielettömiä löytöjä sieltä sun täältä.

Meidän perheen tapa tehdä ostoksia ystävämyynneistä ja designmarketeista on heillekin tuttu. Tämän ystäväperheen isännälle kuuluu suuri kiitos siitä, että meilläkin on hyvällä hinnalla ostetut Karuselli-nojatuoli, Vitran tuolit ruokapöydäntuoleina ja Artekin Mehiläispesä olohuoneen valaisimena, sillä hän on ne meille hankkinut :) Olenkin yrittänyt saada suostuteltua häntä perustamaan käytettyjen tavaroiden design-liikettä, mutta enpä ole onnistut. Harmi, sillä hänellä on ihan uskomaton taito tehdä löytöjä ja toki mielenkiintoa seuratakin alaa aktiivisesti!

Ystävälläni on hyvä estetiikantaju ja heillä on aina paljon (eli mun makuun sopivasti) ihania esineitä kauniisti asteltuina esillä, uusia ja vanhoja juttuja yhdistellen.

Heidän kotinsa Lehtisaaressa on nyt näillä ja monella muulla työparini Pauliina Salosen kuvaamalla kuvalla uusimmassa Koti ja Keittiö-lehdessä, jopa kannessa asti. Tekstit Piia Kalliomäki. 

 

 

Kommentit (3)

Seuraa 

Rakennusblogi, joka on välillä myös sisustusblogi, käsittelee Helsinki-pientaloprojektiamme. Sisustussuunnittelija ja -toimittaja Piia ja valokuvausta harrastava AD Jari rakennuttivat perheelleen Kastellin pakettitalon Pohjois-Helsinkiin. Blogissa nähdään, miten peruspaketista saadaan ihan omannäköinen kokonaisuus.
Seuraa meitä

Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram