Kirjoitukset avainsanalla sisustustoimittajat


 


 


 

Lapissa vietetyn viikonlopun jälkeen pää on edelleen pyörällä ja sydän mykkyrällä. Olen koko viikon miettinyt, mistä päästä lähden purkamaan matkan antia. Siirryimme Rovaniemeltä lauantaina Posiolle Anu Pentikin vieraaksi. Kun tapasimme Anun, tuntui heti, kuin olisi tavannut äiti Amman (en ole kyllä koskaan tavannut :D ) tai Äitikuningatar Keijukaisen, joka heittää päällesi taikapölyä ja jäät ihmettyneenä seuraamaan, mitä seuraavaksi tapahtuu. Anulla on herkkä taiteilijan olemus ja hän on kerännyt sellaisia ihmisiä myös ympärilleen. Reissulla tuli myös ehkä vähän ikävä omaa äitiäni ja poikiemme mummukkaa, joka nukkui pois puolitoista vuotta sitten. 

Kirjoittelen Anusta lisää myöhemmin.

Aloitan Posion kokemuksen purkamisen helpoimmasta päästä eli retkemme lauantaisesta majoittumisesta Ukontalolle. Ukontalo on vanha hirsitalo, jolla on nykymuodossaan jo kolmannet "asukkaat". Se on ollut aluksi Anu Pentikin ja miehensä Topi Pentikäisen kotitalo, remontoitu laajasti ja ollut myös hänen tyttärensä viisilapsisen perheen koti. Nyt se toimii Pentikin vieraiden yöpymispaikkana. Meitä oli reissussa 9 kolleegaa ja saimme valita omat huoneet talossa. Olipa vaikeaa, kaikki huoneet olivat erilaisia ja persoonallisia! Jokaisessa huoneessa on Anun tyttären eli Raisan tyttärären Iiris Pentikäisen maalauksia. Iiris lopettelee opintojaan lääkäriksi, joten minkä taiteilijan maailma hänessä menettikään, tosi kauniita kaikki työt!

Olin aika fiiliksissäni talon keittiöstä, joka on suurperheelle mitoitettu iso keittiö. Valtavan kokoinen saareke on komea ja ihanaa, kun hirsiseinät on jätetty näkyviin! Anun intohimo on aina ollut Intia, hän on matkustanut siellä paljon, ihan nykyäänkin vielä ahkerasti. Talossa on uniikeja, omin käsin valituja Intialaisia kaappeja ja koriste-esineitä, jotka tuovat persoonaa taloon.

Meillä oli talossa ihan huippumukava ilta ennen yöpuulle painumista, kun Iiriksen veli Arttu soitti kitaraa ja kollegat lauloivat :) Kun aamu oli alkanut viiden aikoihin, jo kyllä nukutti hyvin koko yön tässä vanhassa ja paljon elämää nähneessä kauniissa hirsitalossa! 

 

 

 

Kommentit (0)


Novaskyland
Novaskyland
 

Kun muutama viikko sitten kilahti meiliini kutsu tulla tutustumaan Rovaniemen uusiin uniikkeihin majoituspaikkoihin ja arktiseen muotoiluun, ei tarvinnut kahta sekunttia kauempaa miettiä, lähdenkö! Kiitos kutsusta Visit Rovaniemi, Arctic Design Capital ja emäntämme Pia Jokela!

Olin mukana jo viime vuonna samantapaisella matkalla, kts. postaus täältä. Jospa myös taas ensi vuonna, oli taas niin uskomattoman hieno matka!

Aamumme alkoi tutustumiskäynnillä ensimmäiseen kiinalaisrahoitteiseen, loppuvuodesta 2017 avattuun hotelliin Rovaniemellä, Novaskylandiin. Siellä yöpyvät kiinalaiset saavat skandinaaviseen tyyliin sisustetun huoneen ja paikallisia arktisia makuelämyksiä karhuntassuista poroon ja marjoihin. Hotelli laajenee kovaa vauhtia.

Novaskylandin vieressä on toinen uusi majoituspaikka, joulukuun alussa aukaistu Snowman World. Senkin laajennustyöt ovat käynnissä. Tässä paikassa oli jokaisessa majassa lasikatto revontulien ihailua varten ja jokaisen huoneen terassilla oma spa. Modernia arkkitehtuuria rakastavan silmää miellytti majojen musta julkisivu.

 

Pikapikaa kävimme tutustumassa paikallisen taitelijan Irene Kangasniemen ateljeessa, jossa hän ja miehensä valmistavat tuotteita porosta Hornwork-merkillä.


Yuca
Yuca
 

 

Rovaniemen ravintolatarjonta uudistuu kovaa vauhtia. Kävimme lounaalla viime syksynä avatussa Yucassa, jonka nuoret omistajat olivat käyneet Meksikossa asti paikan päällä hakemassa kokin ja kauniit astiat, joilla tuodaan todeksi pohjoiseen kaupunkiin asti autenttista Meksikolaista ruokaelämystä. Niin hyviä makuja! En ole kovin hyvä ruokakuvaaja, joten kuvat ovat ravintolan interiööristä. Nimi Yuca tuleekin Jukatanin niemimaasta, josta on haettu inspiraatiota sisustukseen. 

Kävimme jo viime vuonna vierailulla Arctic Design Shopissa, joka nyt oli aukaissut uuden myymälän Rovaniemen keskustaan. Siellä myydään mm. Lapland Food Clubin "mallistoa", jossa eri pientuottajan tuotteet on laitettu yhdenmukaisiin ja tyylikkäisiin pakkauksiin.

 

 

Paluumatkalla hotelleille käytiin pikavisiitillä myös Arktikumissa.

Viime vuonna yövyin kollegoiden kanssa Arctic Light Hotellissa, mutta tänä vuonna testasin Hostel Cafe Kodin. Toinen on ylellinen neljän ja puolen tähden palkittu hotelli tunnelmallisissa puitteissa huippupalvelun äärellä, toinen on rennompi, mutta yhtä hyvällä keskeisellä paikalla (kadun toisella puolella) sijaitseva yöpymispaikka. Molemmat ovat hyvä olla olemassa antamassa kaikille Rovaniemestä kiinnostuneille vieraille sopiva paikka yöpyä. 


Pure Pizza
Pure Pizza
 

Rovaniemen keskustassahan ei ole pitkä matka minnekään, joten ehdimme illallistamaan kävellen jopa kahdessa paikassa :) Toinen on napolilaisia pitsoja puu-uunissa paistava Pure Pizza (kuulemma sijoittuisi ko. pitsatyyppiä paistavien kolmen parhaan joukkoon Suomessa :) ja toinen oli HIMO Wakkanai. Mahat pullollaan kiiruhdimme illan päätteeksi Tredonnen järjestämään muotinäytökseen Arctic Light Hotelliin! 

Aamulla hipsimme vielä kerran Arctic Light Hotelliin, tällä kertaa aamiaiselle, jonka meille esitteli ja tarjoili Sara La Fountain. Todennäköisesti Suomen herkullisin, terveellisin ja kaunein aamianen löytyy siis sieltä!

 


Arctic Light Hotel
Arctic Light Hotel
 


Poroja
Wigelin suunnittelija Taija Aikio
 

Aamupalan jälkeen lähdimme pikkubussin nokka kohti Posiota, matkalla pysähdyimme parissakin paikassa. Ounasvaaran Majalla ja narkaukselaisella porotilalla, missä Wigelin suunnittelija Taija Aikio otti meidät vastaan kauniissa perinnepuvussaan ja esitteli meille poronnahasta valmistettuja tuotteitaan. Ostin pienen mustan kolikkokukkaron. Tästä ajoimme 1.5 tuntia Posiolle! Niistä kahden päivän tapahtumista on sitten tulossa kokonaan oma postauksensa.

Huh, mikä Rovaniemen ralli! Otimme sen kaasu pohjassa vastaan, kuten emäntämme Pia Jokela asian hyvin ilmaisi. Hyvä herättely varsinkin meille pääkaupunkiseutulaisille, että kyllä pohjoisessa osataan ja varsinkin Rovaniemellä on nyt tosi kova kasvuvauhti päällä.

Niin ihana elämysmatka, taas ollaan monta kokemusta rikkaampia. Saimme inspiraatiota, tietoa, kontakteja, hyviä kohtaamisia. Mielettömiä ruokaelämyksiä. Nukkua hyvin.

Nyt kotona tätä kirjoittaessa tuntuu, niinkuin matka olisi ollut kauan sitten ja ainakin viikon mittainen...!

 

 

 

Kommentit (0)

Taas yksi kaunis koti teille ihasteltavaksi.

-En etsi enkä kaipaa sisustusinspiraatiota mistään, en seuraa blogeja enkä juuri sisustuslehtiäkään. Minulla on kotoa omaksuttu sisäsyntyinen sisustamisen ja kodinlaittamisen taito. Äitini sisusti Artekin tuotteilla ja aidolla taiteella, olen saanut oppini häneltä. Olen aina rakastanut Artekin tuotteita ja olen kuin avioliitossa niiden kanssa, välillä kyllästyttää, välillä ihastuttaa. Aina kodeissamme on kuitenkin ollut niitä, asukas Mirka Keski-Rekilä miettii.

-Tämä koti on sisustettu suurimmaksi osaksi vanhan kodin kalusteilla, vain valaisimia ja muutamia tuoleja on hankittu tänne. En tee juuri virheostoksia, vaan luotan omaan tyyliini ja makuuni. En ehdi kierrellä kaupoissa huvin vuoksi, vaan teen nopeita päätöksiä, kun mieleinen tuote osuu kohdalle. Rakastan laatua ja hyvää suunnittelua, käytännöllisyyttä. Erityisesti pidän designvalaisimista, niillä saa särmää sisustukseen. Niitä tilaan lähinnä ulkomaisista nettikaupoista.

-Mies on hankkinut tähän kotiin yhden huonekalun omin päin. Hän oli istunut ihanassa nojatuolissa hotelli Hilttonissa lentokentällä ja kävi ostamassa Vepsäläiseltä samanlaisen, onneksi se osoittautui Artekin Tankki-tuoliksi, Mirka nauraa. Myös lapset ovat itse saaneet valita huoneidensa värit, en täällä minä ihan yksin sisusta.

Koko juttu on ilmestynyt helmikuun Koti ja Keittiö-lehdessä.

Kuvat Pauliina Salonen, juttu Piia Kalliomäki.

 

Kommentit (0)


Pärnun rannalla
Pärnun rannalla
 

Olimme viikko sitten Sisustustoimittajien kanssa pienellä opintomatkalla Pärnussa, vierailimme kolmella tehtaalla. Matkamme alkoi perjantai-aamuna Eckerölinella aamiaisella ja saimme samalla rupatella kuulumiset kollegoiden kanssa. Tallinnassa matkasimme bussilla Pärnuun ja olimme vasta iltapäivän puolella perillä Pärnussa. Pärnun bussiasemalta meidät haettiin suoraan vierailulle Matrin tehtaalle.


Matrin tehtaalla
Matrin tehtaalla
 

Matri by Fennobed on perheyritys, jolla on vahva jalansija eurooppalaisessa sänkybisneksessä. Heidät on juuri palkittu saksalaisen kuluttajalautakunnan toimesta (ehkä jopa) maailman ekologisimpia vuoteita valmistavasta tuotannostaan, hieno juttu! Matrin kaikki sängyt, paitsi runkojen puuosat, tehdään Pärnussa. Tehdas oli siisti, valkoinen, hiljainen ja rauhallinen, juuri sitä samaa tunnelmaa, jota Matrin brändikin edustaa. Suomessa hiukan tuntemattoman (mutta ei varmasti kauaa) valmistajan sängyt löytyvät nyt omien myymälöiden lisäksi Vepsäläisiltä.


Matrin tehtaalla
Matrin tehtaalla
 

Jouset tulevat valmiiksi yksittäispussittettuina alihankkijalta, Matrin tehtaalla niiden kulmat vielä suojataan. Runkojen puuosat liitetään toisiinsa tukevasti ja myös puuvillaosat tikataan paikalla. Käytetyt materiaalit ovat mahdollisuuksien mukaan luonnonmateriaaleja: petauspatja on lateksia, verhoilumateriaaleissa on villaa ja luomupuuvillaa. Lisää materiaaleista löydät tarkemmin Matrin sivuilta.

Paitsi ekologisia, käsintehtyjä ja melkein kotimaisia, Matrin vuoteet ovat myös kauniita. Siksi teimme yhteistyötä viime kesän asuntomessuilla, katso täältä.

Ennen kaupunginjohtajan ja päämiestemme kanssa vietettyä illallista ehdimme piipahtaa nopeasti kastelemassa itsemme Pärnun rannalla ja kaupungilla. Rannalla ei sateenvarjo pysynyt hetkeäkään oikein päin, silmälasit ja hiukset kastuivat sekunnissa, sen verran kova tuuli oli. Koko reissun ajan satoi, mutta se ei kyllä paljoa haitannut, sen verran inspiroiva matka oli!

Seuraavana päivänä vierailimme joustavia sisäkattoratkaisuja valmistavassa Vecta Desingissa ja yksilöllisiä kivituotteita valmistavassa Edelsteinissa.


Vecta Design
Vecta Design
 

Vecta Designissakin vakuuttivat puhtaat, siistit ja hiljaiset tuotantotilat, vaikkakin aika lämpöiset, joustavat materiaalit pidetään joustavina korkemmassa lämpötilassa. He toimittavat sisäkattoja ympäri maailmaa, eniten innovatiivista suunnittelua, rohkeaa mielikuvitusta ja korkeaa laatua vaativiin kohteisiin, kuten kauppakeskuksiin, kylpylöihin ja messuille. Katto toteutetaan aina mittojen ja asiakkaan suunnitelmien mukaan, kiinnitetään reunoiltaan huomaamattomaan alumiiniprofiiliin ja siihen on mahdollista integroida myös valaistus ja musiikkia. Pääsisinpä joskus itsekin suunnittelemaan messuosastoa tai tilaa, jossa tätä yhteistyötä voisi hyödyntää.

 


Edelstein
Edelstein
 

Edelstein on yksilöllisiä, käsintehtyjä ja vaikeitakin ratkaisuja kivestä toteuttava perheyritys, jonka omistaja Merle Laidro ihanasti meitä koko päivän emännöi. Heille oli juuri tullut messuilta komeita uusia kivilevyjä, joiden sävyissä seikkailivat niin vanhakulta, kaunis harmaa kuin tummatkin sävyt. Edelstein toimittaa Suomeen keittiötasoja, altaita ja pöytälevyjä. Mitoitus on millintarkkaa ja toimitus aina aikataulussa. Kuolasimme valkoisia kaarrettuja marmoritasoja ja sylinterinmuotoinen (!) pesuallas, jotka olivat juuri työstössä KOKO3:n suunnittelemaan uuteen Vege-ravintolaan Helsinkiin, täytyy käydä sitten valmiina paikalla katsomassa.

Näille molemmille yritykselle sydämenasia on korkea laatu, viimeistely, aikataulussa pysyminen ja asiakastyytyväisyys. Mikään asiakkaan idea ei ole liian huima ainakaan heti alussa!


Shopping
Pärnu
 


Pärnu
Pärnu
 


Pärnu
Pärnu
 

Pärnu itsessään vaikutti ihan isoltakin paikalta, olin siellä ensimmäistä kertaa. Mielenkiintoisia vanhoja, osa enemmän kunnostettuja, osa vähemmän, taloja rinta rinnan. Se on ehdottomasti kesäkaupunki, joten täytyy suostutella muu perhe mukaan sinne joku kesä, pojat ainakin rakastaisivat tuota kaunista hiekkaista merenrantaa. Ehdin vielä ennen bussiin lähtöä hakea läheisestä käsityökaupasta (heillä on näköjään nettikauppakin) muutaman kauniin jutun kotiin tuliaiseksi.

Kiitos matkasta Eckeröline, Matri, Edelstein ja Vecta Design!

Kiitos kivasta seurasta ihanat kollegat!

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Rakennusblogi, joka on välillä myös sisustusblogi, käsittelee Helsinki-pientaloprojektiamme. Sisustussuunnittelija ja -toimittaja Piia ja valokuvausta harrastava AD Jari rakennuttivat perheelleen Kastellin pakettitalon Pohjois-Helsinkiin. Blogissa nähdään, miten peruspaketista saadaan ihan omannäköinen kokonaisuus.
Seuraa meitä

Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat