Kirjoitukset avainsanalla sisustustoimittajat

 

Sisustustoimittajan työ on siitä ihanaa, että pääsee vierailemaan monenlaisiin koteihin. Nyt kuvasimme työparini Salosen Pauliinan kanssa ihanan Martan kodin, tässä muutama valittu kuva tästä kodista. 

Asunto on remontoitu ennen muuttoa kauttaaltaan, remontin on suunnitellut arkkitehti Tuomas Raikamo ja kaikki kiintokalusteet on suunnitellut tuttuni puuseppäliike Muoto2.

Koko tarina ja loput kuvat on luettavissa ja nähtävissä uudessa Asunissa.

 

Kommentit (0)


Rovaniemen Kaupungintalo
Rovaniemen Kaupungintalo
 


Rovaniemen Kaupungintalo
Ilona Kivijärvi "Paimen" Rovaniemen Kaupungintalo
 


Rovaniemen Kirjasto
Rovaniemen Kirjasto
 


Rovaniemen Kirjasto
Rovaniemen Kirjasto
 


Lappia-talo, teatteri
Lappia-talo, teatteri
 


Lappia-talo, teatteri
Lappia-talo, teatteri
 


Aallon suunnittelema yksityiskoti
Aallon suunnittelema yksityiskoti
 


Aallon suunnittelema yksityiskoti
Aallon suunnittelema yksityiskoti
 

 

Sisustustoimittajien Rovaniemen reissulla meille oli järjestetty myös tutustumiskierros Alvar Aallon suunnittelemiin kohteisiin.

Toisen maailmansodan jälkeen Lappia ja varsinkin suurilta osin tulipalossa tuhoutunutta Rovaniemeä uudelleenrakennettiin ja valtionrahoituksen turvin myös Aalto kutsuttiin suunnittelemaan Rovaniemeä uusiksi. Aalto on suunnittellut Poronsarvi-asemakaavan ja useita merkittäviä kohteita, joissa useissa pääsimme vierailemaan.

Vierailimme myös yksityiskodissa, joka sijaitsi Aallon suunnittelemalla Espoon Tapiolan puutarhakaupunginosa-projektista innoituksensa saaneella alueella Aallon suunnittelemassa rivitalossa.

Tämän jatkaa mukavasti blogissa jo alkanutta Aallon kohteiden esittelyä! Katso edelliset postaukset täältä ja täältä. Kunhan tässä ruuhkavuodet vähän helpottavat, ajattelin lähteä tutustumaan järjestelmällisesti myös muihin kotimaasta löytyviin Aalto-kohteisiin :)

Koska kaikki tarvittava faktatieto löytyy jo netistä, halukkaat voivat lukea lisää Aallosta Rovaniemellä täältä. Alan itsekin nyt lueskella aiheesta enemmän ja samalla nautin näistä hienoista kohteista näiden inspiraatiokuvien avulla.

Kyllä se Aalto vain oli mestari, kokonaisuudet on miettitty täydellisiksi julkisivusta alkaen, pitkine näkymineen, avautuvine valoaukkoineen jokaiseen pienimpään yksityiskohtaan asti.

 

 

Kommentit (0)

 

Minulla on yksi ihana ja samanhenkinen nuoruudenystävä kotikaupungistani, jonka kanssa olemme pitäneet yhteyttä sen jälkeen tiiviisti, kun esikoisemme syntyivät samassa kuussa melkein 13 vuotta sitten. Ennen lasten syntymää oli opiskelua ja seurustelua kummallakin tahoillaan, mutta äitiyslomalla oli aikaa palata vanhojen kavereiden pariin, kun vielä samassa kaupungissa asutaan.

Emme tapaa nytkään kovin usein, mutta kun tapaamme, se on aina yhtä mukavaa ja lämminhenkistä ja juttu jatkuu samasta, mihin viimeksi jäimme. Meidän miehiäkin onneksi kiinnostaa samat asiat, asuminen, sisustaminen ja designesineet, niistä on aina kiva päivittää tietoja. Ystäväpariskuntamme ovat todellisia kirpputori- ja huutokauppataitureita, heidän koko kotinsa on täynnä mielettömiä löytöjä sieltä sun täältä.

Meidän perheen tapa tehdä ostoksia ystävämyynneistä ja designmarketeista on heillekin tuttu. Tämän ystäväperheen isännälle kuuluu suuri kiitos siitä, että meilläkin on hyvällä hinnalla ostetut Karuselli-nojatuoli, Vitran tuolit ruokapöydäntuoleina ja Artekin Mehiläispesä olohuoneen valaisimena, sillä hän on ne meille hankkinut :) Olenkin yrittänyt saada suostuteltua häntä perustamaan käytettyjen tavaroiden design-liikettä, mutta enpä ole onnistut. Harmi, sillä hänellä on ihan uskomaton taito tehdä löytöjä ja toki mielenkiintoa seuratakin alaa aktiivisesti!

Ystävälläni on hyvä estetiikantaju ja heillä on aina paljon (eli mun makuun sopivasti) ihania esineitä kauniisti asteltuina esillä, uusia ja vanhoja juttuja yhdistellen.

Heidän kotinsa Lehtisaaressa on nyt näillä ja monella muulla työparini Pauliina Salosen kuvaamalla kuvalla uusimmassa Koti ja Keittiö-lehdessä, jopa kannessa asti. Tekstit Piia Kalliomäki. 

 

 

Kommentit (3)

 

Tässäpä viimeiset tunnelmat messuilta. Kun kävin kuvia läpi, huomaan, että en messuilla kauheasti katsonut uusia huonekaluja vaikka olisi pitänyt, koeistua tuolit ja tunnustella pöytien tukevuudet. Se vähän hämää, että aikataulu messuilla on tiukka, kuljetaan tuttujen kollegoitten kanssa porukassa ja jutellaan samalla, siinä ei niin joka juttua tule huomanneeksi.

Sen sijaan osaston hyvät värit, vahvat tunnelmat ja kiinnostavat pikkutavarat vetävät joka kerta puoleensa, sinne mennään vaikka olisi miten hyvät jutut kesken ja sellaiset osastot jäävät mieleeni vuosienkin päähän. 

Kolme ensimmäistä kuvaa Menun osastolta, se oli väritykseltään niin kaunis, runsas, tunnelmallinen ja harmoninen. Sinällään mielenkiintoista, kun Menun tuotteet ovat aika pelkistettyjä, myös heidän nettisivunsa on, osasto oli erilainen ja enemmän.

Seuraavat kolme kuvaa ovat Adean osastolta, jonka on suunnitellut heidän pitkäaikainen luottosuunnittelijansa Ulla Koskinen. Osasto oli taattua Ullaa, kodikas, runsas, tunnelmallinen, paljon katsottavaa, hyvät värit ja hyvät verhoilumateriaalit tuotteissa. Näillä näkymin saan Adean tuotteita myös Kontion asuntomessutaloon, joka itselläni on työn alla. Adea on kansainvälisesti muuten hyvässä nousussa, paljon parempi kuin moni ruotsalainen :) He panostavat hyviin kuviin, ulkomaisiin suunnittelijoihin ja selkeästi nyt kotimaata enemmän vientiin.

Yksi ilahduttava huomio messuilla on kankaiden eli verhojen runsas käyttö. Varsinkin nuo harmaanruskeat samettiverhot Menun osastolla oli ihan läkähdyttävän hienot.

Lopuksi tietysti tuttu, turvallinen, aina ihastuttava Lotta Agatonin suunnittelema Stringin osasto. Ei sekään yllättänyt, mutta eipä ollut odotuksiakaan, tyylikäs, mielenkiintoinen, ihanan runsas ja kaunis se oli.

Tässä viikon mittaan selvisi, että pääsen myös kahdelle muulle ulkomaanmatkalle tänä keväänä, lisää sisustusinspiraatiota kuvien muodossa luvassa sitten niiltä reissuilta!

 

Kommentit (0)