Kirjoitukset avainsanalla Pieni talo Helsingissä

 

Taas ihana rauhallinen sunnuntai kotona ja aikaa muutamalle puuhalle. Olikin vilkas viikko, kävin pyörähtämässä sekä asuntomessukohteessani Mikkelissä ja Sisustustoimittajien kanssa vierailukäynti-matkan Lahdessa ja Hollolassa. Kiva viikko!

Multa lähti kotoa melkoinen kuorma rekvisiittaa messuille, joten nyt mylläsin kaapin päällistä asetelmaa uusiksi. Viikonloppuna aina myös siististään, siivotaan ja järjestellään kotia ja hoidetaan taas vähän pihaa. Nurmikko on edelleen laikukas ja vaatii kastelua. Yhteen ruukkuun terassille kävin hakemassa puutarhalta heiniä. 

Kesän kunniaksi laitoin taas pellavaliinan pöydälle, ihana olla ovi auki terassille ja nauttia lämmöstä.

Usva-liina ja Lastu-pyyhe, saatu lahjaksi Lapuan Kankureilta, kiitos <3.

 

Kommentit (1)

 

Ihana sää on yllättäen suosinut äitienpäiväviikonloppua ja täytyykin tunnustaa, että nyt on koko viikonloppu mennyt ihan pihalla. Muutaman kuvankin laitan nyt pihasta, vaikka muutama postaus sitten meinasin, etten laita rumia ruskea-vihreä-läikkäisiä nurmikkokuvia tänne ollenkaan.

Tänä viikonloppuna olen käynyt yhteensä kolme reissua puutarhalle, ostin multapusseja ja 4 magnoliaa, yhden rodon, yhden kääpiöpajun ja vähän kuin itselleni äitienpäiväkukaksi valkoisen hortensian. Osan istutin ruukkuihin ja osan jo maahan. Voi kumpa ilmat lämpenisi ja sekä nurmikko että pensaat alkaisivat kasvaa kunnolla.

 

 

 

Kommentit (6)

Anuva

Hei,
Olemme etsineet kaunista kiveä sokkelia reunustamaan, mikä kivi/sepeli teillä on? Näyttää todella kauniilta :)

Anuva

Hei,
Kiitos vastauksestasi. Sitten kysyisin vielä tuohon laattojen ja nurmen kauniiseen yhdistämiseen liittyen; miten tätä hoidetaan, voiko päältä ajaa ihan leikkurilla? Ja oliko asennus millainen urakka?:)

Aino

Moi! Mikähän toi ylin kasvi on nimeltään? Ja mistä ostettu? :) on ihan uskomattoman kaunis, etenkin ton mustan ruukun kanssa!

Pieni Talo Helsingissä
Liittynyt11.8.2015

Moi, juu mustan ja vihreän vastakkaisuus toimii :) ! Ostin kasvin Pirilän Kukkatalosta Hkin Paloheinästä ja sen on kääpiöpaju, pitäisi selvitä ulkona kesän.

Aino

Okei kiitos paljon vastauksesta! Täytyykin käydä metsästämässä jostain :)

 

Jäänyt kokonaan blogissa näyttämättä, että mehän ollaan vähän kotona tehty hankintojakin. 

Meillä on tuulikaappi, jossa sijaitsee mittojen mukaan tehty liukuovikaapisto, siellä säilytetään tangossa takit ja laatikoissa hanskat, pipot, lippikset ja huivit. 

Sen sijaan sen jatkeena oleva "käytävä" on vielä vähän vaiheessa, siinä on ollut aiemmin Ikean Sinnerlig-penkki, joka muutti kodinhoitohuoneeseen jo aikaa sitten. 

Vaikka periaatteessa vältän hätäratkaisuja hankinnoissa, tälle seinälle hain Ikeasta kaapit. Kaappien yläpuolella on erääseen lehtijuttuun hankitut ja meille päätyneet Everyday Designin Box ja Memo.

Kaapeissa on nyt miehen lenkkareita ja tauluissa koukuissa avaimet ja muu sälä. Magneeteilla lasten lukujärjestykset kiinni, meillä kun ei ole sitä metallista jääkaapin ovea, missä pysyisivät näkösällä :) 

Ihanaa olisi jatkossa hankkia tähän mittojen (eli kenkälaatikoiden ) mukaan tehty vähän korkeampi säilytyslipasto, jossa säilyttäminen olisi tehokasta, mutta näillä mennään toistaiseksi.

 

 

 

 

Kommentit (0)

 

Tasan vuosi sitten aloimme rakentamaan talomme lisäsiivessä sijaitsevaa yhdistettyä saunan pukeutumishuonetta ja kodinhoitohuonetta valmiiksi. Huoneen rakennusprosessi oli pitkä ja monimutkainen, lue lisää vaikka täältä ja täältä, koko huoneen valmiiksi rakentaminen kesti tosiaan noin 7 kuukautta. Mutta nyt kun se on käytössä, eipä yhtään jaksa muistella menneitä. 

Tämä huone on itse asiassa oikeastaan yksi lempihuoneistani koko talossa, sellainen mun oma naistila pyykkien pesemiseen ja lajitteluun, viherkasvien hoitamiseen ja tavaroiden järjestelyyn. Silittämisestä en tykkää, mutta pyykinpesemisestä ja "narulle" laittamisesta kyllä. Ehkä se on joku luovaa työtä tekevän oma zen-tila, kun käsillä tekee jotain hyödyllistä, saa ajatus lentää vaikkapa sisustussuunnitteluprojekteissa :)

Koska huonetta käytetään neljän hengen voimin saunan pukuhuoneena vain kerran viikossa, levitän sinne viikon mittaan myös kaikki kuvauslainassa olevat tavarani ja muut liikkuvat kamat kuten kaapeista siivotut tavarat jatkokierrätykseen. Kaapeissa säilytän myös omia kippoja, kappoja sekä isoja lasiastioita, mitä harvemmin tarvitsee, mutta joista en ainakaan vielä luovu. Käynti pihalle ja sitä kautta kadulle suoraan on tosi kätevä.

Jokin aika sitten saimme aikaiseksi asentaa puunaulakot tyhjälle seinälle, nyt sain hyvän paikan vintillä olleille korikasseilleni. Niissä voi säilyttää vaikka lasten muovisia pihaleluja tai muuta värikästä, joita ei jaksa katsella. Yritän pitää huoneen niin siistinä ja levollisena kuin se on mahdollista, sitä arjen estetiikkaa!

Loppuun muistutuksena: Etukoodilla IHANAUNI30 Familon.fi-verkkokaupasta blogin lukijoille kaikki normaalihintaiset sängyt, patjat ja vuodetuotteet –30 % VIELÄ MUUTAMAN PÄIVÄN AJAN eli maaliskuun loppuun (kertaostoetu ei koske lastenpatjoja ja jo alennettuja tuotteita) !

 

 

Kommentit (6)

Norppa83

Kyllä tuolla kelpaa pyykkäillä!Mistä tuo aiemmassa khh-postauksessa tasolla näkyvä punoskori, jossa nahkaiset kantahihnat, on?