Kirjoitukset avainsanalla kotijuttu

Taas yksi kaunis koti teille ihasteltavaksi.

-En etsi enkä kaipaa sisustusinspiraatiota mistään, en seuraa blogeja enkä juuri sisustuslehtiäkään. Minulla on kotoa omaksuttu sisäsyntyinen sisustamisen ja kodinlaittamisen taito. Äitini sisusti Artekin tuotteilla ja aidolla taiteella, olen saanut oppini häneltä. Olen aina rakastanut Artekin tuotteita ja olen kuin avioliitossa niiden kanssa, välillä kyllästyttää, välillä ihastuttaa. Aina kodeissamme on kuitenkin ollut niitä, asukas Mirka Keski-Rekilä miettii.

-Tämä koti on sisustettu suurimmaksi osaksi vanhan kodin kalusteilla, vain valaisimia ja muutamia tuoleja on hankittu tänne. En tee juuri virheostoksia, vaan luotan omaan tyyliini ja makuuni. En ehdi kierrellä kaupoissa huvin vuoksi, vaan teen nopeita päätöksiä, kun mieleinen tuote osuu kohdalle. Rakastan laatua ja hyvää suunnittelua, käytännöllisyyttä. Erityisesti pidän designvalaisimista, niillä saa särmää sisustukseen. Niitä tilaan lähinnä ulkomaisista nettikaupoista.

-Mies on hankkinut tähän kotiin yhden huonekalun omin päin. Hän oli istunut ihanassa nojatuolissa hotelli Hilttonissa lentokentällä ja kävi ostamassa Vepsäläiseltä samanlaisen, onneksi se osoittautui Artekin Tankki-tuoliksi, Mirka nauraa. Myös lapset ovat itse saaneet valita huoneidensa värit, en täällä minä ihan yksin sisusta.

Koko juttu on ilmestynyt helmikuun Koti ja Keittiö-lehdessä.

Kuvat Pauliina Salonen, juttu Piia Kalliomäki.

 

Kommentit (1)

 

Helsingin Marjaniemessä asuva Nuran Samaletdin-Kettunen on saanut visuaalisuutensa, estetiikantajunsa ja kiinnostuksensa oman kodin sisustamiseen Venäjältä 1800-luvun loppupuolella Suomeen muuttaneilta esivanhemmiltaan verenperintönä. Useat matto- ja turkisliikkeet Helsingissä ovat samaan tataariyhteisöön kuuluvien jäsenten perustamia. Ilmeisimmin tämä sukuperintö näkyy tämän kodin olohuoneessa, jossa on komea itämainen matto ja messingin värisiä kauniita käyttöesineinä.

Ihanan kaunis Nuran aloitukuvassa, jotkut vain ovat niin kuvauksellisia <3 !

Nuran kertoo, että hänen intohimonsa on sisustaminen. Se on hänelle myös ammatti - hän työskentelee suunnittelijana Keittiömaailmassa. Kodin pintamateriaalit ovat aikaa kestäviä ja klassisia valintoja. Keskimmäisen kerroksen lattia on isoa korkeakiiltoista valkoista laattaa, kellarikerrosta ja yläkertaa pehmentää vaaleaksi kuullotettu parkettilattia. Keittiö on pääosin valkoinen, musta yläkaappiyksikkö tekee kokonaisuudesta mielenkiintoisen. 

Bongasitteko meidän tekemän kotijutun Nuranin keittiösuunnitteluvinkeillä varustettuna helmikuun Avotakasta?

Kuvat Pauliina Salonen.

 

Kommentit (0)

 

Kauniiden kotien esittely jatkuu blogissa. Nämä kuvat ovat Elina Tommilan kotoa Maskusta. 

Elina ja Hannu Tommila rakennuttivat ensimmäisen talonsa Maskuun pellon laidalle huikaisevien näkymien äärelle. He valitsivat omien talohaaveidensa ja piirrostensa toteuttajaksi Kastellin. Yksitasoisen talon suunnittelussa tärkeää oli saada esteettömät näkymät luontoon, ja jokaisesta ikkunasta näkyykin vuodenaikojen mukaan muuntuva maisema. Toinen keskeinen suunnitteluperiaate oli avaruus. Olohuone, ruokailutila ja kodin keskeisin paikka keittiö ovat samaa tilaa, jotta perhe voisi viettää mahdollisimman paljon aikaa yhdessä. Harjakaton muoto myös sisällä lisää avaruuden tuntua.

Juuri tuommoisessa yksikerroksisessa Lato-henkisessä mustassa talossa minäkin haluaisin asua!!

Tämä kaunis on esitelty maaliskuun Avotakassa, oletteko nähneet jutun?

Kuvat Pauliina Salonen.

 

Kommentit (1)

 

Taas yksi koti tänne blogin puolelle esille. Helsingin Kaartinkaupungissa sijaitsevassa kerrostalokodissa on lämmin tunnelma. Yksin asuvan Stiinan aidolla taiteella maustettu koti on sisustettu klassisesti ja naisellisesti. 

Rakennusvuoden ja sisustuksen tyylin pitää olla samaa tyyliä ja henkeä. Tähän v. 1896 rakennetussa talossa sijaitsevaan kotiin hain ajanhenkistä tyyliä, inspiraationa oli ruotsalaisten suosima vuosisadanvaihteen tyyli yhdistettynä moderniin skandinaaviseen tyyliin. Valitsimme keittiön kalusteisiin peiliovet, koristeelliset vetimet ja välitilaan eläväpintaisen laatan tiililadonnalla. Nämä henkivät vuosisadanvaihteen tunnelmaa ajanhenkisellä otteella, Stiina kertoi minulle.

Kaksi Ikean Stocksund-sohvaa tekevät yhdessä olohuoneen ison istuinryhmän. Vanhan perityn, jatkettavan ruokapöydän ympärille mahtuu paljonkin erilaisia tuoleja. Lopuksi hän viimeisteli sisustuksen isoilla matoilla, tauluilla, pienillä pöydillä ja tekstiileillä. Näillä kaikilla on iso rooli oikean ja kodikkaan tunnelman löytämisessä.

Stiinan ihana koti esiteltiin Glorian Kodin numerossa 2/18, satuitko näkemään jutun?

Kuvat Pauliina Salonen.

 

Kommentit (2)

Mari A.

Tämä ei liity kyseiseen postaukseen, mutta kyselin kokemuksiasi Shapesin Skysta aiheeseen liittyvässä postauksessa. Odottelen innokkaana sun kommentteja! 😊

Seuraa 

Rakennusblogi, joka on välillä myös sisustusblogi, käsittelee Helsinki-pientaloprojektiamme. Sisustussuunnittelija ja -toimittaja Piia ja valokuvausta harrastava AD Jari rakennuttivat perheelleen Kastellin pakettitalon Pohjois-Helsinkiin. Blogissa nähdään, miten peruspaketista saadaan ihan omannäköinen kokonaisuus.
Seuraa meitä

Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat