Kirjoitukset avainsanalla sisustustoimittaja

 

Helsingin Marjaniemessä asuva Nuran Samaletdin-Kettunen on saanut visuaalisuutensa, estetiikantajunsa ja kiinnostuksensa oman kodin sisustamiseen Venäjältä 1800-luvun loppupuolella Suomeen muuttaneilta esivanhemmiltaan verenperintönä. Useat matto- ja turkisliikkeet Helsingissä ovat samaan tataariyhteisöön kuuluvien jäsenten perustamia. Ilmeisimmin tämä sukuperintö näkyy tämän kodin olohuoneessa, jossa on komea itämainen matto ja messingin värisiä kauniita käyttöesineinä.

Ihanan kaunis Nuran aloitukuvassa, jotkut vain ovat niin kuvauksellisia <3 !

Nuran kertoo, että hänen intohimonsa on sisustaminen. Se on hänelle myös ammatti - hän työskentelee suunnittelijana Keittiömaailmassa. Kodin pintamateriaalit ovat aikaa kestäviä ja klassisia valintoja. Keskimmäisen kerroksen lattia on isoa korkeakiiltoista valkoista laattaa, kellarikerrosta ja yläkertaa pehmentää vaaleaksi kuullotettu parkettilattia. Keittiö on pääosin valkoinen, musta yläkaappiyksikkö tekee kokonaisuudesta mielenkiintoisen. 

Bongasitteko meidän tekemän kotijutun Nuranin keittiösuunnitteluvinkeillä varustettuna helmikuun Avotakasta?

Kuvat Pauliina Salonen.

 

Kommentit (0)

 

Kauniiden kotien esittely jatkuu blogissa. Nämä kuvat ovat Elina Tommilan kotoa Maskusta. 

Elina ja Hannu Tommila rakennuttivat ensimmäisen talonsa Maskuun pellon laidalle huikaisevien näkymien äärelle. He valitsivat omien talohaaveidensa ja piirrostensa toteuttajaksi Kastellin. Yksitasoisen talon suunnittelussa tärkeää oli saada esteettömät näkymät luontoon, ja jokaisesta ikkunasta näkyykin vuodenaikojen mukaan muuntuva maisema. Toinen keskeinen suunnitteluperiaate oli avaruus. Olohuone, ruokailutila ja kodin keskeisin paikka keittiö ovat samaa tilaa, jotta perhe voisi viettää mahdollisimman paljon aikaa yhdessä. Harjakaton muoto myös sisällä lisää avaruuden tuntua.

Juuri tuommoisessa yksikerroksisessa Lato-henkisessä mustassa talossa minäkin haluaisin asua!!

Tämä kaunis on esitelty maaliskuun Avotakassa, oletteko nähneet jutun?

Kuvat Pauliina Salonen.

 

Kommentit (1)

 

Taas yksi koti tänne blogin puolelle esille. Helsingin Kaartinkaupungissa sijaitsevassa kerrostalokodissa on lämmin tunnelma. Yksin asuvan Stiinan aidolla taiteella maustettu koti on sisustettu klassisesti ja naisellisesti. 

Rakennusvuoden ja sisustuksen tyylin pitää olla samaa tyyliä ja henkeä. Tähän v. 1896 rakennetussa talossa sijaitsevaan kotiin hain ajanhenkistä tyyliä, inspiraationa oli ruotsalaisten suosima vuosisadanvaihteen tyyli yhdistettynä moderniin skandinaaviseen tyyliin. Valitsimme keittiön kalusteisiin peiliovet, koristeelliset vetimet ja välitilaan eläväpintaisen laatan tiililadonnalla. Nämä henkivät vuosisadanvaihteen tunnelmaa ajanhenkisellä otteella, Stiina kertoi minulle.

Kaksi Ikean Stocksund-sohvaa tekevät yhdessä olohuoneen ison istuinryhmän. Vanhan perityn, jatkettavan ruokapöydän ympärille mahtuu paljonkin erilaisia tuoleja. Lopuksi hän viimeisteli sisustuksen isoilla matoilla, tauluilla, pienillä pöydillä ja tekstiileillä. Näillä kaikilla on iso rooli oikean ja kodikkaan tunnelman löytämisessä.

Stiinan ihana koti esiteltiin Glorian Kodin numerossa 2/18, satuitko näkemään jutun?

Kuvat Pauliina Salonen.

 

Kommentit (2)

Mari A.

Tämä ei liity kyseiseen postaukseen, mutta kyselin kokemuksiasi Shapesin Skysta aiheeseen liittyvässä postauksessa. Odottelen innokkaana sun kommentteja! 😊

 

Nyt taas kevättä kohden, päivänvalon lisääntyessä, olemme kuvanneet koteja työparini Pauliina Salosen kanssa. On aika laittaa tänne blogiin myös joitain aiemmin kuvattuja koteja ihasteltaviksi. Tämä kotijuttu Korkeavuorenkadulla ilmestyi tammikuun Glorian Kodissa.

Aarni Kiinteistöt on ullakko- ja muutosrakentamiseen erikoistunut yritys, joka rakentaa uniikkeja ullakkoasuntoja ja -huoneistoja Helsingissä. Korkeavuorenkadun v. 2013 rakennetun talon ylimmässä kerroksessa, uudessa 74 m2 kokoisessa asunnossa, asuu aina Helsingissä käydessään Maarit ja Timo. Sympaattinen kollegani sisustussuunnittelija Mikko Toppala on sisustanut tämän kodin asukkaiden toiveiden mukaisesti. 

Asukkaat ovat tyytyväisiä, kun saivat valoisan, avaran ja tasokkaan kodin!

Kuvat Pauliina Salonen, paitsi viimeinen sneak peek kuva allekirjoittaneen ;)

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Rakennusblogi, joka on välillä myös sisustusblogi, käsittelee Helsinki-pientaloprojektiamme. Sisustussuunnittelija ja -toimittaja Piia ja valokuvausta harrastava AD Jari rakennuttivat perheelleen Kastellin pakettitalon Pohjois-Helsinkiin. Blogissa nähdään, miten peruspaketista saadaan ihan omannäköinen kokonaisuus.
Seuraa meitä

Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat