Kirjoitukset avainsanalla musta keittiö

 

Jos nyt tekisin uudelleen omaa keittiötäni, haluaisinkohan aamiaiskaapin? Se on keittiössä nyt Se Juttu! Meillä keittiössä on vähän vastaavanlainen rakenne, eli aukeavien pariovien takana tila, johon olisi mahdollisuus saada vedettyä pistorasia, mutta se tila on täynnä kuiva-ruokia ja astioita, koska mulla on niitä joka paikassa :D 

Kyllähän nuo kaapiston sisään menevät ovet näyttävät tosi käteviltä, että varmaankin seuraavaan keittiöön on nämä sitten saatava.

Toinen buumi tuntuu olevan nyt mustat keittiöt, pikavisiitti asuntomessuille Poriin lehdistöpäivänä toukokuun alussa vahvisti myös sen, mustia keittiöitä oli paljon! Onhan se ihanan näköinen, graafinen, ryhdikäs ja komea, mutta se puhtaanapito, huoh, mustan keittiön onnellisena omistajana tiedän haasteet...! Jokainen leivänmuru ja sormenjälki on näkyvissä. Toisaalta aineilla ja rätillähän ne lähtee.

Ei siis ollenkaan hullummat trendit!

Kuvituskuvina Topi-Keittiöille kuvattuja uusia kuvia, kuvat Pauliina Salonen, stailaus Piia Kalliomäki.

 

Kommentit (2)

Raksablogi

Hei,

Hienoja kuvia, hienosta keittiöstä! Meillä oli aikaisemmassa asunnossa myös musta keittiö ja tulee myös tähän meidän tulevaan taloon. Puhtaanapito todellakin on haastavaa, varsinkin tuollaisten mustien viiluovien kanssa, mutta kuten sanoit aineilla ja räteillä selviää. Paljon sitä itsekkin antaa periksi tuollaisissa käytännön asioissa, kunhan vaan näyttää hyvälle. :D

Aamiaiskaappi on meillä tässä uudessa keittiössä myös se minkä ympärille koko keittiö on suunniteltu. Monesti vain nuo valmiit aamiaiskaapit on kohtuuttoman hintaisia, joten mekin tyydymme "köyhänmiehen malliin", joka rakennetaan ihan perus rungoista ja muokataan sitten kyseiseen käyttötarkoitukseen. Ideahan näissä on aivan mahtava!

S

Aamiaiskaappi oli kyllä itsellekin nimenomaan Se juttu, kun tulevan talon keittiötä alettiin suunnittelemaan. On kiva kun kahvinkeittimellä, leivänpaahtimella ym. on oma paikkansa ovien takana. Vaikka meinasin lentää tuoliltani kun kuulin missä hinnoissa kompleksit on, päätin että se on saatava. Ajattelin että toiset haluaa esim. poreammeen tms. "arjen luksuksen", minulle se oli aamiaiskaappi ;)

 

Muutama päivitetty kuva meidän mustasta keittiöstä viime viikonlopulta. Ihana aurinko alkoi paistaa ja paljasti kaikki viime viikkojen sotkut :D

Tykkään mustasta keittiöstä edelleen kovasti, se on tyylikäs, graafinen, edelleen aika persoonallisen harvinainen, vaikka toisaalta tekee kyllä vahvasti tuloaan, jos piti silmät esimerkiksi auki viime vuoden asuntomessuilla. Meillä on kaikki mustaa: kaapin rungot, allas ja hana. Silloin 4 vuotta sitten, kun tehtiin valintoja, varsinkaan hanoissa ei ollut montaa mustaa, nyt on enemmän valinnanvaraa. Oletteko huomanneet, että toimitan emolehteeni Glorian Kotiin Huonepalvelu-palstaa? Nyt juuri on työn alla keittiökooste erääseen kevään numeroon, mm. monta herkullista hanaa tulossa markkinoille!

Mustassa näkyy kyllä hyvin jauhonpölyt, sormenjäljet, pyyhkimisen jäljet ellei ole ihan puhdas rätti. Minusta aika helppoja asioita sietää, kunhan ilme pysyy kohtuullisen siistinä yleisilmeeltään.

Kollagani Jonna on vasta remontoinut keittiönsä mustaksi, katsokaapa uusin Glorian koti ja vaikkapa Jonnan instatili @jonnakivilahti, siellä on kuvia! Hyvältä näyttää. Kuvia tulossa Jonnan blogiin myöhemmin.

ps. Jos blogiin eksyy joku uusi lukija ja kiinnostuu meidän mustasta keittiöstä, tässä postauksessa pitäisi olla kaikki tieto.

 

Kommentit (0)

 

Hei ihana lokakuu!

Lopultakin, loppuvuodeksi tasaantuvan työruuhkan johdosta, kahden ja puolen vuoden asumisen jälkeen, sain aikaiseksi tehdä koko alakertaa halkovalle rumentajalle jotain eli maalasin katossa olevan puupalkin valkoiseksi!

Meillä jäi rakennusvaiheessa ymmärtämättä, että tämä palkki olisi pitänyt erikseen pyytää kipsilevyllä verhoiltavaksi. Mies jotenkin tykästyi tuohon ja jäi sitten sellaiseksi. Itseäni harmitti, jos olisin halunnut katseenvangitsijan meidän alakertaan, olisin sellaisen alunperinkin tilannut!

Mutta nyt siis lopultakin sain tämän homman aikaiseksi. Kolmena päivänä maalasin ja sillä sain sen peittoon. Sinällään ei iso homma, mutta se suojaaminen ja suojausten purku illaksi, että perhe pääsee elämään, taas suojaus jne. Työlästä!

Katto "nousi ylemmäksi" ja toi valon alakertaan tällä helpolla toimeenpiteellä, joten ehdottomasti kannatti ja olisi pitänyt hoitaa jo aikaa sitten. Vielä noin sata tällaista pikkuhommaa tekemättä tässä talossa....

 

 

Tähän loppuun vielä kuva, missä näkyy tuo palkki puunvärisenä. Heipat sille!

 

 

 

Kommentit (0)

Tämän vuoden asuntomessuilla Mikkelissä on yksi väri noussut todella suosituksi, niin talon ulkovärityksessä kuin kodin kiintokalusteissakin, erityisesti keittiöissä.

Ja sehän on itselleni todella tuttu väri eli musta <3. Kokosin tähän nopeasti vanhoista blogikuvista mustat otokset.

Täällä asustellaan jo kolmatta vuotta melkein mustassa talossa (talon väri on Tikkurilan 564X) ja pikimustan keittiön kanssa, se on Valanti-Keittiöiden Loft-malli. 

Mustaa meillä suositaan myös tekstiileissä kuten vuodevaatteissa ja torkkupeitteissä (kuvissa olevat on Balmuirin).

Viime syksynä saimme blogiyhteistyönä myös Stalan polttopuutelineen ulos, se on ollut todella mieluinen. 

Meillä musta on kodikasta hiilenmustaa, mattapintaista, vähän kauhtunutta, ei missään nimessä kiiltävää eikä naarmutonta, vaan elämänmakuista ja inhimillistä, niinkuin arki on sen kanssa päässyt oleutumaan.

Tässä talossa on lopultakin saatu päätökseen myös ikuisuusprojekti eli uusi ruokapöytä, se täytyy laittaa tilaukseen loppusyksystä, että ehtii joulupöydäksi ja voitte ehkä arvata minkävärinen pöytä se voisi olla :)

 

 

Kommentit (1)

Katriina / Kotiprojekti

En tiedä tuliko kommenttini, mutta kirjoitan uudestaan sillä sivu lakkasi toimimasta.

Olemme itse veivanneet mustan ja valkoisen välillä. Kotiprojektimme on vasta aluillaan, eikä värivalinnat ole laisinkaan helppoja. Toinen päivä rakastan mustaa ja toinen valkoista.

Nyt olemme kallistumassa valkoiseen, mutta kun tuo mustakin niin houkuttaa. Päädyimme valkoiseen, sillä ajattelimme mustan olevan ohikiitävä trendivalinta, mutta onko se sittenkään sitä? :D

Upealta näyttää! <3

Seuraa 

Rakennusblogi, joka on välillä myös sisustusblogi, käsittelee Helsinki-pientaloprojektiamme. Sisustussuunnittelija ja -toimittaja Piia ja valokuvausta harrastava AD Jari rakennuttivat perheelleen Kastellin pakettitalon Pohjois-Helsinkiin. Blogissa nähdään, miten peruspaketista saadaan ihan omannäköinen kokonaisuus.
Seuraa meitä

Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat