Muistatteko, kun jututin ihanaa Jenniemiliaa ja lupasin tapailla hyvää elämää joskus jonkun muunkin kanssa? No nyt on sen vuoro. Rosa Nenonen, 32, on nimittäin perustanut Helsinkiin Hyvän elämän akatemia Pilotsin, ja uskon, että monia teistäkin voisi tämä konsepti kiinnostaa. Annetaan Rosan kertoa lisää:

Mikä on Pilots?

Hyvän elämän akatemia, joka tarjoaa tietoa ja taitoa merkitykselliseen elämään kurssien sekä tapahtumien muodossa. Meillä on eri alojen ihmisiä puhumassa vaikkapa uraan, ihmissuhteisiin tai itsensä kehittämiseen liittyen.

Miksi on tarpeellista, että ihmiset kävisivät Pilotsin tapahtumissa?

Avoimuus ja halu oppia auttaa meitä onnellisempaan elämään. Aina ympärillämme ei ole ihmisiä, jotka voivat meitä tukea ja nostaa. Siksi on hyvä, kun löytyy ulkopuolinen taho, joka tukee kehitystämme. 

Ulkopuolelta ei tule ohjenuoraa miten elää. Vapaus elää miten haluamme voi tuottaa myös huolta ja ahdistusta, että miten elämässä tulisi toimia. Me annamme näköaloja ja vaihtoehtoja sekä ajattelemisen aihetta. 

Minkälaisia kursseja on tulossa?

Sisäinen missio on vuorossa tulevana torstaina, joka käsittelee oman sisäisen motivaation löytymistä. Esiintymis- ja suoritusjännitys, eli miten pystyisimme erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa toimimaan halutulla tavalla. Viimeinen kurssi tämän vuoden puolella on mielenhallinta muutoksessa. Muutokset aiheuttavat epävarmuutta ja pelkoa, luento tukee meitä siinä, miten voimme oman mielemme avulla tukea itseämme muuttuvissa olosuhteissa. 

Mikä on ollut vaikein vaihe omassa elämässäsi?

Olin työskennellyt kansainvälisenä mallina 15 vuotta ja en enää tiennyt, että mitä haluan elämältäni. Ulkopuoliset ihmiset määrittelivät minut mallina, ja ulkonäköni kautta. Aloin miettimään sitä, että annanko muiden ihmisten määritellä itseni, koska tärkein on miten itse näen itseni. Aloin etsimään, mitä annettavaa sitä, mikä oma antini tälle maailmalle olisi.  

Miten selvisit siitä?

En löytänyt käsiini hyvän elämän akatemiaa, joten aloin itse etsimään tietoa käsiini. Positiivisen psykologian löytämisen jälkeen tuntui, että olen oikeiden asioiden äärellä. Tuli tunne, että on jotain sellaista, mistä haluaisin kertoa myös toisille ihmisille - en itse tiennyt tästä tieteenalasta ja tuli vahvasti olo, että haluan jakaa tätä voimaannuttavaa tietoa muillekin.

Positiivinen psykologia tutkii onnellisuutta, hyvinvointia ja luonteen vahvuuksia sekä tutkii sitä, mikä saa ihmisen kurkottamaan parhaimpaansa. Minua kiehtoo tieteenalassa se, että vaikka olin lukenut näistä asioista, monet kirjat ja julkaisut oli tehty mutu-tuntumalla. Kun löysin tieteenalan, joka on tieteellisesti tutkittua, vaikutuin sen välittämästä viestistä. Positiivinen psykologia keskittyy siihen, mikä meissä on hyvää ja mikä on vahvuutemme. Se on se, mitä itsekin haluan tutkia, alleviivata ja siitä inspiroidun.

www.pilotshelsinki.com
 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Heli Thorén on 37-vuotias kaupunkilaisdaami, joka kertoo blogissaan sisustavasta elämästä, onnellisista illoista ja kaikenkokoisista unelmista.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla